Czy jest większy obciach?

I też wysyłamy kogos od nas w kosmos :thinking:

1 polubienie

To akurat najmniejszy problem.
Programy kosmiczne jednak dzialaja troche ponad podzialami.
Tak trochę, ze jak ruskie pomaluja ksiezyc na czerwono to amerykance dopisza coca cola i bedzie git.

To jest takie dziwne. Politycy szczują a to działa :thinking: Do tego jeszcze jacyś tiktokerzy i inne twory opłacane komentują panią Joannę i inne tematy, minister ujawnia dane wrażliwe, kolejni ministrowie plują na dziennikarza komercyjnej stacji gdy ten pyta o ujawnienie tych danych.
Jednak głupota społeczna to zjawisko udowodnione i trwałe. Ja np. nie umiem właściwie postępować często, więc jest to głupota praktyczna. Ale te szczucia widzę.

1 polubienie

Ja juz na to machnelam ręką.
Szczujnia, przepychanki i osobiste wycieczki?
W tym momencie zaczynam lubic, ze Hiszpania jest królestwem i łaskawca zwany Filipem VI ma decydujace zdanie. Czyli może tę sforę trochę przystopować na mocy konstytucji.
Monarchą jest konstytucyjnym jak najbardziej.
Utrzymanie dworu tez wychodzi taniej niż kancelarii prezydenckiej, nie mowiac juz o kosztach wyborów co 5 lat.
Poza tym krol przeszkolony, malowany nie jest, mysliwcami F costam lata, czołg poprowadzi.
A polityka ludzie interesuja się głównie pod katem zawartosci kieszeni, podatkow i możliwości pojechania na egzotyczne wakacje.
O niej przy stole sie nie rozmawia, jest wiele ciekawszych tematow, pogoda, sport, kronika kryminalna czy towarzyska?
Problem z imigrantami prosty - przyjmuje miejscowe reguly gry? To zyj i daj zyc innym.
Ale jak wszędzie naplyw imigrantow, w obecnej niekontrolowanej postaci jest problemem. W zasadzie, gdyby nie Maroko, krolowi ktoremu zależy na dołączeniu do krajów rozwijajacych się i zatrzymaniu wlasnych obywateli poprzez inwestycje to bylaby sytuacja jeszcze gorsza niz we Wloszech czy Grecji (choc Greków to jednak Turcja troche chroni).
Co do szczujni? @Nunu ja to sie zastanawiam kiedy zaczną sobie przed kamerami gardła przegryzać? W sensie dosłownym. Ta krew rozchlapana na obiektywach kamer??? Tiktok wysiada :rofl::rofl::rofl:

1 polubienie

pieniądze, przemoc i seks…jak w kinie :frowning: Przebije ich tylko b-ska propaganda, która jedno napisała prawdę o odurzeniu szowinizmem polityków.
:roll_eyes: Świat oszalał. I czas n asen. :smiling_face_with_three_hearts:

1 polubienie