Może kategoria nie do końca oki ale… Moja zdobycz z dziś. Nie jedyna ale spokojnie reszta w garażu jest. A ciekawe ile osób wie co to jest na adapterze
A adapter stan… kolekcjonerski. Jedna ryska na pokrywie i nic… Nawet igła oryginalna.
Mam do tego kolekcję płyt. na razie nie przywiozłem ale raczej wszystko chóry wojskowe i muzyka z 60 lat. Na pocztówce są czerwone maki.
Pocztówki za parę złotych nagrywano podobno co chciałeś. Tyle wiem z przekazów. Podobno można było też swój głos ale nie wiele się takich uchowało.
A to chyba coś innego było na płycie rodziców.
Mam też stary, polski gramofon i kolekcję płyt po rodzicach
No ja dotarłem do zakątka po ojcu. Jak lata 70. Sokowirówka, maszynka zelmera, meble z 70 lat, meble z datą na wklejce 1908
sorki szafa nie meble. Dopiero dotarłem do 2 poziomu pomieszczenia gospodarczego.
Pocztwki dzwiekowe to z tym samym motywem mogly zawierac bardzo rozne nagrania, producenci podkladow, rzadko sie zajmowali tloczeniem, a wyobraznia ludzka nie zna granic.
Kiedys tata mal tego soro, co sie z tym stalo? Rzepadly w czasie i przestrzeni, albo znajda sie przy skutecznej probie odgruzowania piwnicy.
u mnie się znalazły
Wlasnie gramofon zwrócił moją uwage.Fryderyk?
Nie widzialem odkąd moj kumpel sie wyprowadzil na drugi koniec miasta.Ok. 20 lat temu
A o co chodzi z kategorią?Moim zdaniem,wlasciwa.
Wow…Casablanca Rec.Tam Kiss nagrywali…I znakomity perkusista,Buddy Miles,ongiś grający z Santaną a wczesniej z Hendrixem…
Za 10 złotych na Allegro upolowałem
Na zdjęciu u Piochus jest WG 902 Artur ze wzmacniaczem i kolumnami.
Ja mam najprawdopodobniej GS 475, ale od lat leży w szafie u mojej mamy i nie mam pewności - muszę tam pojechać i zabrać moje stare sprzęty
Artur!Tak,zgadza sie…Zupelnie zapomnialem…
Samego Animotion juz nie pamietam…Tzn. nazwe,owszem ale co to bylo…
Zaraz to sobie wrzuce…
tak i ma jedną ryskię.bedzie miał miejsce honorowe o mmie.
Artur.
Tak.Juz wiem.
Kontynuując dyskusję z Czy ktoś jeszcze pamięta?:
nikt tego nie jnaprawiał
Babccia całość miała. zawineła w szmatki
atur jest jak nowy