Czy ktoś jeszcze pamięta?

Czas płyty przywie x c

widokówke r=przysłał w wójw 60 jak był na poligokno

1 polubienie

Mam ciągle techicsa , będzie miał w przyszłym roku 30 lat. Był nowoczesny, napęd bezpaskowy, więc pewnie nadal działa… Winyle też gdzieś leżą…

2 polubienia

Artur mial chyba czerwoną igłe?
Ale moge sie mylić…
Rok temu,w domu,przetestowalem ponad 30 razy,mojego Bernarda.I gra jak nowy!
Znalazlem punkt w ktorym kupilem 3 igły na zapas a facet ktorego twarz"jest mi znajoma",naprawil mi Altusy110 [skruszaly…] i…Po wielu latach wreszcie dom uslyszał TO brzmienie :relaxed:
A teraz mam problem bo na papierze,sprzedalem juz plyt za blisko 700 zl.Tylko trzeba to teraz przetransportować do domu :roll_eyes:

1 polubienie

Obecnie igłe na all mozna kupić

2 polubienia

Juz wszystko mam co trzeba.
Swoją drogą…Ze to sie uchowalo!
Co za ulga!Bo juz myslałem ze będę placił ceny kolekcjonerskie…

1 polubienie

W adapterze są do regeneracji potencjometry. Wiek nie zużycie. Mam nówki ale chyba po prostu naprawi e.

2 polubienia

Go,go,go!
Do dzieła!
Stary sprzęt wciąga!

1 polubienie

mam jeszcze teraz kasprzaka uważaj w kartoniku.

1 polubienie

Czyli co?Nie rozpakowałes od 30 lat???

1 polubienie

Babcia wypakowywała go jak słuchała. Kasety przez chusteczkę wkładała

1 polubienie

Pamiętam dobrze adapter / gramofon, czy pocztówki dźwiękowe / płyty. Trochę się tego przewinęło w domu rodzinnym, co nieco płyt mi zaginęło podczas przeprowadzki

I brawo dla babci!
Po latach radiowych,zostala mi taka"fanka".Zmarla pare lat temu, w wieku lat 103…Pani Łucja.
Kupowalem jej plyty i cos kiedys zrobilem z jej"sprzetem".Na maly pokój wiele nie bylo trzeba…
Ona zapraszala i przychodzilismy na kawe i ciastka…
Zostawiła mi wielki album z przedwojennego pisma"Kino",zmontowany przez introligatora…Bezcenne…

3 polubienia

Adater ma 1 rysę przez ojca.

Altusy chętnie kupię

Płyty które mam przywieźć no s ą dość drogie/

Na takich adapterach od Bambino począwszy upłynęła moja młodość. A także na pocztówkach. Opisywałem to kiedyś, więc nie chce mi się powtarzać.

Ale krótko miałem też i swoją staroć, był to gramofon na sprężynę i z tubą. Porcelity i winyle hasały na nim, jak złoto. Też już o tym tu pisałem.

2 polubienia

Ja juz elektryczny ale wlasnie na porcelity. Chyba jeszcze jakies u mamy leza? O ile dobrze pamietam z jakiejs niemieckiej wytworni.

1 polubienie

Ani myśle sprzedawać.

Ja słucham teraz na tym:

Ale mam też inne stare sprzęty :grinning:

2 polubienia