Czy ludzkość wyewoluowała do obecnego stanu

Różnie. Może być tak że, ze światów równoległych. Ale nie tylko. Zwierzęta zresztą też mają dusze. To jest temat rzeka. Nie wiem, czy chcę pisać o takich rzeczach, bo po co?

On sie jeszcze nie doczytal pewnie…:joy_cat::joy_cat::joy_cat:

2 polubienia

Może trzeba mu dać polubienie, żeby zajarzył.

Ile razy go zbanowałaś?

On nie jest banowany, tylko wysyłany na odpoczynek i przemyślenia.
Tutaj nie musimy banować wystarczy go wykluczyć na kilka godzin.

1 polubienie

Kolego koncepcja (model) yin i yang zalkada rownowage wielowymiarową.
Moze tak byc, ze na pograniczu tych wymiarów nastepuja zawirowania - my zmysłami odbieramy trzy plus wektor czasu
Niektórzy tez miewaja wizje przeczucia czy wycieczki i moga natryce obejrzec z zewnątrz?
Zderzamy się z niepoznanym, ale nie znaczy ze tego zrozumiec się nie da.
Jednolita teoria pola?
Hmmm na przeszkodzie stoi e=mc² jako stała.
W ogóle to matematyka, fizyka i metafizyka. Maja wspolny cel. Poznanie swiata, jego opisanie i znalezienie sobie miejsca?

Bocca, nie zauważyłem, że zostałaś moderatorką. Mam nadzieję, że podniesiesz poziom tej instytucji, bo gorszej, bardziej złośliwej, żeby nie powiedzieć chamskiej i bezczelnie obrażającej, niż ta na “o”, to trudno sobie wyobrazić…

Tymi słowami obrażasz też mnie.
Jak wiesz zawsze byłam moderatorką (tutaj) fakt opuściłam pytamy na jakiś czas, ale nic się nie zmieniło dalej jestem w moderacji i nikt mi jej nie zabrał.
Więc moja prośba jest taka, żebyś wyluzował i liczył się ze słowami.

Nie mam żadnego interesu, aby być złośliwym, czy obrażającym. Wiem, że za zrewanżowanie się tej na “o”, zostanę zbanowany, ale ktoś powinien jej uświadomić, że tak się nie postępuje, że nie jest tu żadną świętą krową.

Ty sie nie podlizuj
Kolezanka @Bocca-Lupo nigdy nie przestala byc moderatorką.
Mało wiesz, w nogach śpisz.

1 polubienie

Nie chciałbym tyle wiedzieć, co Ty za wszystkie pieniądze.

1 polubienie

HOKO? Od nadmiaru wiedzy nikt nie umarł.
Z niedoboru witamin i mikroelementów wielu :yawning_face:

1 polubienie

Gdy ma się za ciasno w głowie i chaos w niej z powodu złego poukładania prawidłowej, wartościowej wiedzy, to łatwo tej ostatniej nie docenić, lub zagubić. Cała Natura żyje na luzie i w harmonii, tylko nie bezmyślni, cywilizowani, nieharmonijni ludzie.

Kolego, ja bardzo proszę, slucaj lekarzy. To na ci cierpisz byc moze da się wyleczyć

Ja wierzę, że Twoją przypadłość nieharmonijności na pewno da się wyleczyć, choć nie przez ludzkich lekarzy. Ale przeze mnie tak.

Ten się znów żre …

Hasło hoko:

Dzień bez zadymy dniem straconym!

2 polubienia

To kumulacja :joy_cat::joy_cat::joy_cat:
Koleś ma klopot? Dwie modki?
Nieharmonijne jakies to?

2 polubienia

Oj oj… Kolega Harmonik chce się z okonkiem w lekarza bawić :grin:

2 polubienia

Są różne koncepcje, na takie tematy. Dlatego to temat rzeka. Fizyka wyjaśnia zjawiska fizyczne. W świecie niefizycznym (inny wymiar), fizyka nie istnieje. Tam wszystko jest ponad materię. Nawet czas nie jest liniowy. Tutaj odczuwasz jak czas płynie. Tam można go rozciągać, przeżyć milion lat, w sekundę, lub sekudnę rozciągnąć w milion lat. Ale nie fizycznie, tylko po śmierci, lub za życia też (OOBE), tylko że trzeba się otworzyć, zdjąć blokady, z którymi się rodzimy na ziemi, i odważyć. Nie dla każdego jest to dobre, zwłaszcza w takim systemie. Są osoby co “widzą więcej, czują więcej”.

Wspomniałem o OOBE. Warto z tym uważać, bo są pewne zagrożenia. Słyszałem nawet o przypadkach śmiertelnych.

Ale kiedy będziesz tym “Przewodnikiem Ludzkości”? Za życia w tym wcieleniu, czy po śmierci ciała fizycznego?