Czy możliwe jest napisanie 44 grubych powieści w ciągu 7 lat?

@kaziu No tak!!! Myślałam o czymś profesjonalnym, ale to też jest pomysł! Dzięki!

@okonek no, to muszę poszukać pozostałych :slight_smile:

Kapitan Alatriste
W cieniu inkwizycji
Słońce nad Bredą
Złoto króla
Kawaler w żółtym kaftanie
Korsarze Lewantu
Ale to biblioteka albo antykwariat, bo wydania sprzed co najmniej 10 lat.
Ostatni 7 tom po polsku sie nie ukazal.

Tak,Forst tez jest dobry. Wiesz że w najnowszej książce połączyl sie z Chyłka?:slight_smile:

1 polubienie

Nie mam ambicji aby przeczytać całego Mroza. Forsta też tylko cztery pierwsze przeczytałem, kolejne przede mną. Jest tyle innych autorów, jest tyle wiedzy do połknięcia. Poza kryminałami które lubię, coraz bardziej sięgam do historii. image
Mówisz że Chyłka zdradziła swojego pomagiera? image

1 polubienie

To są czytadła. Mnie męczą takie formy. Z dwa razy w roku sięgnę po coś takiego, leżąc na plaży z reguły. Odradzam czytanie tego. Chylke dwa tomy przeczytalam - nudy.

Masz prawo sie ponudzić przy Chyłce, masz prawo do swoich gustów. Nikt nie każe Ci czytać “czytadeł” jak to określasz. Nie wiem wg jakich kryteriów zaliczasz książki do czytadeł ale w Twoim użyciu to określenie brzmi lekceważąco. Czy czytadła to książki popularne, cieszące się dużą poczytnością? Ponieważ czytanie książek nie jest masowym hobby w Polsce, uważam że każda przeczytana książka to drobny plusik udziału w naszej kulturze.
Ciekaw jestem co Ty czytasz bo ani słowa na ten temat.

5 polubień