7-letnia córka się uratowała, w przeciwieństwie do dorosłego, okrutnego zabójcy myślących, odczuwających, pragnących żyć i kochać, pożytecznych, harmonijnych ryb.
- Nie
- Tak
- Trudno powiedzieć
- Odrębne zdanie podaję osobno
0 głosujących
7-letnia córka się uratowała, w przeciwieństwie do dorosłego, okrutnego zabójcy myślących, odczuwających, pragnących żyć i kochać, pożytecznych, harmonijnych ryb.
0 głosujących
Musisz do każdego nieszczęścia dopisać własną ideologię ?
A czemu nie, jeśli ona jest zsynchronizowana z harmonijnością DSHN-u?
A czemu Ty jesteś taki niereformowalny ?.
Bo tak mi pasuje jak z rowerem. Żyć w świecie totalnego ogłupiania edukacyjno-naukowo-religijnego nie jest dla mnie zabawne. Świat, który ja sobie wybieram, jest nieporównanie ciekawszy i mądrzejszy.
A co ma glupota czlowieka, ktory nie potrafiac plywac wybiera sie z dzieckiem i oboje nie zakladaja kapokow? Lodki maja to do siebie, ze mogą sie wywrocic.
A co do tego maja ryby?
I o ile sobie dobrze przypominam to ryby wieczorem kiepsko biora.
Wiec wedkarz tez byl z niego nietegi.
I nierealny , jak kiedyś świat Seweryna Baryki z Przedwiośnia.
chociaż jego wizje się sprawdziły, kto wie , może , może
A Żeromski miał wizje szklanych domów, i niejeden taki widziałem, w tym ten w Ciekotach k/Kielc.
Ewidentnie brak ci normalnego życia, pracy, zajęć, rodziny.
Pewnie tobie, bo ja nie zamieniłbym się na życie nieharmonijnych, patologicznych ludzi.
A z kapokami to już można odczuwające, pożyteczne, harmonijne ryby mordować? Wyobrażasz sobie, że ugryziesz jakiś owoc, a z niego wbił Ci się w podniebienie hak, z przymocowaną doń linką, którą jakiś stwór zboczony będzie Cię wciągał do wody?
Dlatego napisałam , może…
Ponad pół wieku temu jakoś słyszałem (bo chyba lektur szkolnych nie czytywałem), że Baryka miał na imię Cezary, choć głowy bym nie dał…
Cezary to syn Seweryna.
Wyobrazic sobie potrafie. Niejednego wedkarza ryba omalze do wody nie wciagnela sadzac po rozmiarach jakie te ryby osiagaly w ich opowiesciach
Szklane Domy to wypisz-wymaluj twoje HMP z bajecznymi 30-piętrowymi przechowalniami dla ludzi.
Nie rozumiem dlaczego tak zle zyczysz ludziom.
Musisz miec bardzo smutne zycie.
Musial cie ktos bardzo skrzywdzic, o zwykly czlowiek nie ma tyle jadu i nienawisci w sobie.
Albo masz poprostu manie wielkosci.
Tylko pamietaj,karma wraca’’
Rośnie nam nowy Napoleon!
Sprawdzaja sie slowa von.Bismarcka.
,Dajcie polakom rzadzic,sami sie wykoncza’’
On poprostu gwiazdorzy.
Od dziesieciu lat wypisuje,wspaniale’’ rady,dla ludzi,sam do nich sie nie stosujac.
Jada jak zwykli ludzie podejzewam,ze mieso tez,jezdzi samochodem,do lakarzy chodzi
To sie nazywa HIPOKRYZJA/,celebryta’’