Zauwazylem że ja sam mowie o wakacjach, choc wiekszosc tego czasu przecież pracuję. Tak to sie chyba przyjęło. A jak jest u was?
- Wakacje
- Lato
- Inaczej (jak?)
0 głosujących
Zauwazylem że ja sam mowie o wakacjach, choc wiekszosc tego czasu przecież pracuję. Tak to sie chyba przyjęło. A jak jest u was?
0 głosujących
@devil mówi weekend…chyba
@Devil mowi tak co tydzien. Ja mam na mysli kanikułę (to tez fajne określenie na sezon letni)
Sezom łowiecki na stonke turysttyczna?
Ale ? Niekonieczine wakacje musza pokrywac się z tradycja.
Okres letni to lato. Czas urlopu i wolnego od szkoły to wakacje
A nie zdarza ci sie powiedziec “po wakacjach” zamiast “na koniec lata”?
wakacje to okres wakacji czyli jak nie trzeba iść do szkoły. Nasz przeszacowny minmen skraca czas nauki kończąc rok wcześniej i zaczynając później w wyniku czego nauczycieli także można zatrudniać krócej: kiedyś rok.szk.kończył się prawie 30ego, ale to kosztuje a jak się zakończy 23.06 to się płaci tylko do 23.06. No i potem od 4.09. A naród pluje na uczycieli hurtem, że “mają” 3miesiące wakacji
Raczej lato.Ale często też jadę miesiącami…
o wakacjach to raczej w jakimś kontekście.
Ja mówię wakacje.
Wakacje to czas kiedy wylaczam tryb myslenia. Ostatnio? A czort wie kiedy.
Trzeba kupić kapelusz i taka chusteczkę w grochy…
Lato (kalendarzowo)to dluzej niz wakacje. Mowię wakacje. Zdecydowanie. Tak jak mowię "w tym roku"majac na mysli np wrzesień lub grudzien 2022… Czyli to wakacje nie Sylwester jest cezurą…
Moja żona ostatnio stwierdziła “po wakacjach pomalujemy kuchnię”. Czyli pod koniec września.
To współczuję
Obawiam się, że brudną robotę w postaci mycia ścian ktoś będzie musiał najpierw zrobić…nawet domyślam się kto Pod koniec września to ludzie jeszcze nie mają pieniędzy z powodu tego, co wydali na wakacje…
Kolego mam perspektywe - mieszkanie do remontu w Polsce , gniazdo rodzinne - zeby to zrobic ? To trzeba wyłączyć z uzytecznosci publicznej pol osiedla i okoliczne galaktyki… Wiec poki co? Prowizorka .
Z hiszpanskim? To tam albo remont generalny, albo robimy nowe.
@nunu pod koniec wrzesnia sa wykopki a zniwa nawet wczesniej. Pieniadze sie znajdą.
@ihtiel dlaczego? Wspolczuc mozna by gdyby remont robic w czasie wakacji.
a jak ktoś umyje ściany to wtedy “my” pomalujemy