Czy nie widać od razu, że to dzieło ognia, bytu szybkiej przemiany,

nieharmonijne do jedzenia dla myślących harmonijnych?

Zdjęcie pożyczyłem od kol. @elsie, zamieszczone w quizie jednego agenta.

• Nie
  • Tak
  • Trudno powiedzieć
  • Odrębne zdanie podaję osobno

0 głosujących

Weź, bo mi ślina leci na sam widok.

3 polubienia

A ktos cie znusza,by to jesc?

Człowieka jak przyzwyczaić do niewłaściwego, to będzie żarł wszystko, co się rusza?

A jakby dać je dziecku, co ich nigdy nie jadło, to zapewne nie chciałoby ich jeść, woląc coś słodkiego, np. dojrzałe, słodkie owoce.

Ij syn wcinal,az mu sie uszy trzesly.
Owocow tez mu nigdy nie brakowalo,zreszta i do dzisiaj ich nie brakuje w moim domu,

2 polubienia

Muszę Cię zasmucić, bo dzieci lubią ziemniaczki z masełkiem.

2 polubienia

Ja tu widze dojrzałe, słodkie i harmonijne bulwy;)

3 polubienia

Ale było napisane… Ze jakby dać je dziecku które nigdy ich nie jadło… Dopiero po spróbowaniu je polubi a przed woli na pewno coś słodkiego niż jakieś ziemniaki no nie :rofl:

1 polubienie

A gdyby tez owocow nie jaflo,to pewnie by wybralo,te ziemniaki,bo one pachna z daleka.

No nie, bo to jest tylko założenie.

No założenie ale odpowiedziałaś zresztą tak jak Leone jakbyście nie zrozumieli wypowiedzi harmonika. Piszac że dzieci lubią ziemniaki. Harmonik wie że lubią ale napisał że przed sprobowaniem mając wybór i wiedząc jak smakuje druga opcja, pewnie nie wybrały by ziemniaków.

1 polubienie

To dalej jest założenie.

1 polubienie

Ale. Piszę drugi raz ze wiem ze założenie. Chodzi mi o to ze nie zrozumieliscie jego wypowiedzi a nie co to jest…

1 polubienie

Doskonale zrozumieliśmy i wiemy do czego zmierza nasz kolega, co nie znaczy, że muszę się z nim zgadzać.

2 polubienia

No tak. Bo może są dzieci które widząc pierwszy raz ziemniaki wybrały by je zamiast czegos słodkiego, ale ty napisałaś że dzieci lubią ziemniaki czyli już wiedząc jaki mają smak… A przed nie wiedzą czy lubią czy nie…

1 polubienie

Wątpię, a jeśli już, to tylko po uprzednim ich przyzwyczajeniu do takiego nieharmonijnego, bezpłciowego jadła.

Mam syna i jak spróbował pierwszy raz ziemniaczki z masełkiem bardzo mu smakowały, więc nie można zakładać, że dzieci wolą owoce i wybiorą je zamiast ziemniaków.

2 polubienia

Ciekawe jak postawisz przed dzieckiem talerz z ziemniakami i cukierki…co Twoim zdaniem wybierze?
Do owoców też dziecko trzeba przyzwyczaić tak jak do innych smaków, nie jest tak, że lubi od razu wszystko nawet niektóre owoce.

2 polubienia

Harmonijne dziki również jedzą ziemniaki

2 polubienia