Czy Opozycja i jej wyborcy są usatysfakcjonowani?

Polska “musi” placic milon euro dziennie…

Czy Polacy są usatysfakcjonowani?

• Tak. Jestem
  • Nie. Nie popieram

0 głosujących

1 polubienie

A z czego tu się cieszyć?
Że zmierzamy ku Rosji?

1 polubienie

Dzieki TSUE zmierzamy do Rosji ?
Pytalem co myslisz o tym wyroku xd jako zwykly obywatel nie bedacy fanatykiem tej czy tej strony

Kaczuś już ci tłumaczyłem. Nie płacimy kary za kopalnię a za olewanie orzeczeń TSUE. Mieliśmy kilka lat na dogadanie się z Czechami. Wiem nie łatwo się z nimi dogadać bo tak śmiesznie gadają ale mógłby choć jeden z rządu na powagę się zebrać? :crazy_face:

1 polubienie

A co tam kopalnia… Teraz jest dwa razy wiekszy wyrok za izbe dyscyplinarną xd

1 polubienie

A wiesz że jak byś Polski sąd olał to też ci dowalą?

1 polubienie

Ale jezeli sąd daje mi kare to daje ja sorawiedliwie i ja wiem ze zostalem ukarany bo jestem winny i moge placic lub nie, ale wiem ze za nic tego nie dostalem.

Tutaj sprawa jeat inna bo przecietny obywatel nie ma nic wspolnego z Izba Dysxyplinarną czy kopalnią, ale musi za to płacic.
I co taki zwykly obywatel sobie o tym mysli? Zadalem pytanie. Nie jest zadowolony ze z budzetu musza isc takie pieniadze do obcej instytucji?
Do tego tematu sklonilo mnie to gdy zobaczylem ile ten artykul o tym na WP ma łapek w gore… Artykul ze POLSKA musi placic 1 milion euro dziennie a tam kilka tysiecy łapek w góre, wiec zastanawiam sie kto te łapki daje XD

No niestety Polskie sądy dają też kary za nic. Np byłeś świadkiem w jakiejś sprawie i nie stawiłeś się bo np sąd był mega daleko… I kara. A poza tym niedawno pisałeś że i tak nie zapłacimy… Myliłeś się?

No wlasnie. Duzo osob jest za tym zeby nie placic, nie wiem… nie wiem czy rząd ulegnie i bedzie placic, czy sie dostosuje w tych dwoch sprawaxh i zamknie kopalnie i izbe… to czy to, to bedzie porazka w sumie dla rządu

Będzie porażka bo z funduszy nam obetną. A jeszcze dojdą odsetki.

1 polubienie

A w ogole to ktos tu dawniej pisal, chyba @birbant , że kasa za kopalnie jest bedzie płacona czechom XD A wlasnie nie… My kare placimy komus tam tej komisji czy komus, ale nie tym których niby skrzywdzilismy XD

1 polubienie

Oczywiście, że ani opozycja ani jej wyborcy nie będą usatysfakcjonowani. Oni czują się znieważeni tym, że to nie w ich rękach jest kontrola nad krajem. Tego kasą nie rozwiążesz… :wink:

1 polubienie

A pamiętasz Kaczuś jak ci pisałem o tym że w Polsce jazda rowerem po pijaku nie jest obecnie karana pozbawieniem wolności? Max można grzywnę dostać i zakaz prowadzenia pojazdów. A w więzieniach są ludzie którzy byli 3-4 razy złapani. Więc za co siedzą?

1 polubienie

Na razie musi im wystarczyc ulica i zagranica xd

1 polubienie

To kolejny gwóźdź do polskiej trumny. Jeszcze przecież jest Turów.

1 polubienie

To też nie wystarczy; zemsta nie dopuszcza kompromisu. PiS i jego zwolennicy mają położyć ogon pod siebie, przeprosić że opozycja musiała się fatygować z karaniem ich i robić co im się powie, wiedząc że i tak nigdy nie będzie się im ufać. Czytasz forum, prawda? :wink:

1 polubienie

Widzimy galy co brały
Miseczka ryżu?

1 polubienie

Kasa będzie płacona dla Czechów, jako odszkodowanie za straty, jakie ponoszą. Sprawa była do załatwienia, ale to za trudne dla obecnego rządy się okazało.

A kara jest za niepraworządność i łamanie umów ze strony naszej władzy. Zresztą Traktat Lizboński podpisał Lech Kaczyński. Rządził wtedy PiS.

No i ta III wojna światowa Morawieckiego…, buahahahaha!!!

3 polubienia

…Ze względu na niezaprzestanie wydobycia węgla brunatnego w kopalni Turów, Polska zostaje obowiązana do zapłaty na rzecz Komisji Europejskiej okresowej kary pieniężnej w wysokości 500 000 euro dziennie" - czytamy w komunikacie prasowym Trybunału Sprawiedliwości Unii Europejskiej.

Gdzie jest napisane ze to kasa dla czechow.
Szukalem ale nigdzie nie jest napisane doslownie.
A slyszalem komentarze, ze to wlasnie nie jest kasa dla czechow a dla komisji

1 polubienie

Tego jeszcze nie wiedziałem. To, w takim razie jest to dodatkowa kara.
Wiem tylko, że będzie jeszcze kara za niepraworządność, czyli za trybunał Przyłębskiej.
Pięknie, kużwa, pięknie. Tylko tak dalej.

2 polubienia