Polska “musi” placic milon euro dziennie…
Czy Polacy są usatysfakcjonowani?
- Tak. Jestem
- Nie. Nie popieram
0 głosujących
Polska “musi” placic milon euro dziennie…
Czy Polacy są usatysfakcjonowani?
0 głosujących
A z czego tu się cieszyć?
Że zmierzamy ku Rosji?
Dzieki TSUE zmierzamy do Rosji ?
Pytalem co myslisz o tym wyroku xd jako zwykly obywatel nie bedacy fanatykiem tej czy tej strony
Kaczuś już ci tłumaczyłem. Nie płacimy kary za kopalnię a za olewanie orzeczeń TSUE. Mieliśmy kilka lat na dogadanie się z Czechami. Wiem nie łatwo się z nimi dogadać bo tak śmiesznie gadają ale mógłby choć jeden z rządu na powagę się zebrać?
A co tam kopalnia… Teraz jest dwa razy wiekszy wyrok za izbe dyscyplinarną xd
A wiesz że jak byś Polski sąd olał to też ci dowalą?
Ale jezeli sąd daje mi kare to daje ja sorawiedliwie i ja wiem ze zostalem ukarany bo jestem winny i moge placic lub nie, ale wiem ze za nic tego nie dostalem.
Tutaj sprawa jeat inna bo przecietny obywatel nie ma nic wspolnego z Izba Dysxyplinarną czy kopalnią, ale musi za to płacic.
I co taki zwykly obywatel sobie o tym mysli? Zadalem pytanie. Nie jest zadowolony ze z budzetu musza isc takie pieniadze do obcej instytucji?
Do tego tematu sklonilo mnie to gdy zobaczylem ile ten artykul o tym na WP ma łapek w gore… Artykul ze POLSKA musi placic 1 milion euro dziennie a tam kilka tysiecy łapek w góre, wiec zastanawiam sie kto te łapki daje XD
No niestety Polskie sądy dają też kary za nic. Np byłeś świadkiem w jakiejś sprawie i nie stawiłeś się bo np sąd był mega daleko… I kara. A poza tym niedawno pisałeś że i tak nie zapłacimy… Myliłeś się?
No wlasnie. Duzo osob jest za tym zeby nie placic, nie wiem… nie wiem czy rząd ulegnie i bedzie placic, czy sie dostosuje w tych dwoch sprawaxh i zamknie kopalnie i izbe… to czy to, to bedzie porazka w sumie dla rządu
Będzie porażka bo z funduszy nam obetną. A jeszcze dojdą odsetki.
A w ogole to ktos tu dawniej pisal, chyba @birbant , że kasa za kopalnie jest bedzie płacona czechom XD A wlasnie nie… My kare placimy komus tam tej komisji czy komus, ale nie tym których niby skrzywdzilismy XD
Oczywiście, że ani opozycja ani jej wyborcy nie będą usatysfakcjonowani. Oni czują się znieważeni tym, że to nie w ich rękach jest kontrola nad krajem. Tego kasą nie rozwiążesz…
A pamiętasz Kaczuś jak ci pisałem o tym że w Polsce jazda rowerem po pijaku nie jest obecnie karana pozbawieniem wolności? Max można grzywnę dostać i zakaz prowadzenia pojazdów. A w więzieniach są ludzie którzy byli 3-4 razy złapani. Więc za co siedzą?
Na razie musi im wystarczyc ulica i zagranica xd
To kolejny gwóźdź do polskiej trumny. Jeszcze przecież jest Turów.
To też nie wystarczy; zemsta nie dopuszcza kompromisu. PiS i jego zwolennicy mają położyć ogon pod siebie, przeprosić że opozycja musiała się fatygować z karaniem ich i robić co im się powie, wiedząc że i tak nigdy nie będzie się im ufać. Czytasz forum, prawda?
Widzimy galy co brały
Miseczka ryżu?
Kasa będzie płacona dla Czechów, jako odszkodowanie za straty, jakie ponoszą. Sprawa była do załatwienia, ale to za trudne dla obecnego rządy się okazało.
A kara jest za niepraworządność i łamanie umów ze strony naszej władzy. Zresztą Traktat Lizboński podpisał Lech Kaczyński. Rządził wtedy PiS.
No i ta III wojna światowa Morawieckiego…, buahahahaha!!!
…Ze względu na niezaprzestanie wydobycia węgla brunatnego w kopalni Turów, Polska zostaje obowiązana do zapłaty na rzecz Komisji Europejskiej okresowej kary pieniężnej w wysokości 500 000 euro dziennie" - czytamy w komunikacie prasowym Trybunału Sprawiedliwości Unii Europejskiej.
Gdzie jest napisane ze to kasa dla czechow.
Szukalem ale nigdzie nie jest napisane doslownie.
A slyszalem komentarze, ze to wlasnie nie jest kasa dla czechow a dla komisji
Tego jeszcze nie wiedziałem. To, w takim razie jest to dodatkowa kara.
Wiem tylko, że będzie jeszcze kara za niepraworządność, czyli za trybunał Przyłębskiej.
Pięknie, kużwa, pięknie. Tylko tak dalej.