A jak to jest ze mozna poscic kilkanascie dni?
Przeszlam taki post tylko na wodzie. Czulam sie znakomicie )szkoda tylko ze nie moge kontynuowac bo mialam ogromne problemy zeby zaczac jesc)
Pytanie drugie: ja na kroplowkach w szpitalu przez tydzien schudlam tylko 300 gram. Dlaczego tylko tyle?
Ata ja nie jestem lekarzem.
W kroplówkach są zawarte wszystkie składniki takie jakie są Tobie potrzebne do życia i to, że kapie sobie jakaś ciecz nie znaczy, że nie jesteś odżywiona…tam są też kalorie.
O eksperymentach typu post na wodzie nie wypowiem się, bo nic na ten temat nie wiem.
To, że miałaś problemy z powrotem do prawidłowego odżywiania powinno być dla Ciebie przestrogą.
Ostatnio widzialam taka chuda kobiete, (a raczej szkielet kobiety) ubrana w modna bluze z duzym dekoltem w stylu Carmen. Jak patrzylam na te wystajace (i to jeszcze jak!) kosci to mi sie niedobrze zrobilo
I zaczelam sie zastanawiac czy jednak nie lepiej byc grubym?
Takie glodowki sa dobre,do oczyszczenia organizmu z toksyn.
Jednak trzeba dostarczyc organizmowi energii,nie powinna byc to woda,a soki owocowe.
I glodowka,nie powinna trwac dluzej niz trzy dni.
Inaczej mozna sobie bardziej zaszkodzic,niz pomoc.
Przyjęto tzw. zasadę trójki. Mówi ona o tym, że człowiek jest w stanie przeżyć do trzech minut bez tlenu, do trzech dni bez wody i do trzech tygodni bez jedzenia, ale tak naprawdę to wszystko zależy od predyspozycji danego organizmu, jeśli chodzi o wodę i jedzenie.
Jest brane pod uwagę zdrowie, tężyzna fizyczna, odżywienie, nawodnienie organizmu, wiek, choroby i w jakich warunkach będzie się przebywało nie jedząc i nie pijąc.
Oj tam, oj tam. Należy odżywiać się wyłącznie harmonijnymi,świeżymi, dojrzałymi, słodkimi owocami, niekoniecznie dopijając wodą surową i czekać, aż łuna z pępka bić zacznie.
U nas te posty trwaja okolo tygodnia,
inni nie mieli problemu i jak mielismy zjesc jablko to jedli, ale ja nie bylam w stanie. Spac nie moglam, wpadalam w panike jak tylko pomyslalam ze mam jesc…
Szkoda bo tak dobrze sie czulam. Ale od tej pory nie poszcze
Lekarz zabronil mi kategorycznie postu