Polakom wystarczą krzyże i mogiły. Ważne by umrzeć z ojczyznę
A także machanie szabelką i flagą. Polska - Wielki Naród!
Obawiam się że tak się nie stanie. Już teraz durnie o jakich wcześniej rzadko słyszałem w Polsce [albo lekceważyłem niczym mało znaczący plankton] cynicznie mieszają w to tzw. dyplomację.Oczywiście dyplomację na usługach jedynie słusznej,ICH opcji politycznej
I twierdzą że na Ukrainę trzeba dmuchać i ochraniać bo to nasza"opoka" obronna przed Moskwą.
Demagogia u swego wyobrażalnego szczytu!
A raczej powiedzmy wprost.Sprzedajność duszy na wzór targowicki.
Tej dyskusji w ogóle być nie powinno!
Zeszmaciliśmy ten order już setki lat temu a teraz niemal przy każdej okazji,jakiś debil pokroju Dudy ciągnie ten serial hańby.
A określone kreatury pokroju Michnika czy imć profe.Środy,twierdzą wprost że to nie czas by wchodzić w spory z Ukrainą!!! ![]()
Nie wiem bo nie prowadzę statystyk ani nie mierzę systematycznie tętna…Ale chyba w tym stuleciu nic mnie tak nie WCOORVIŁO jak to szambo.Jak te próby ochraniania swoich i opluwania innych.
Jak to kupczenie przyzwoitością…Wszystko mamy tu jak w soczewce.
Jako że jestem na urlopie i w ogóle nie powinno mnie tu być,kończę…
Dobrze że nie rządzi PiS i konfa. Wtedy Polska zamknęła by Jasionkę i lotnisko pod Rzeszowem. Znaczy hub przez który przechodzi pomoc dla Ukrainy. Wtedy zaczniemy odliczanie do inwazji Rosji na Polskę
Najważniejsi targowiczanie dostawali go od Katarzyny II o czym bardzo niechętnie się wspomina. Zresztą mało kto będąc naprawdę wybitnym otrzymał to odznaczenie w czasie istnienia tego orderu, który ustanowiony został przez Zygmunta Augusta Mocnego, jednego z najgorszych królów polskich.
Cała ta awantura jest dęta. Natomiast większym problemem jest to co zrobił Żełeński. Polski rząd powinien zareagować twardo i ma ku temu możliwości.
Jeszcze raz powtarzam, główną przyczyna takich a nie innych reakcji Polaków jest to, że znają swoją historię niedokładnie i po łebkach. Albo w ogóle.
Kult Bandery, UPA i Galizien SS w Ukrainie wynika z tych samych przyczyn. Z tym, że tak naprawdę, niewielu Ukraińców to interesuje jak wynika to z moich kontaktów prywatnych z Ukraińcami.
Mnie uczyli w VIII klasie podstawówki 66 roku. Dziś w ogóle historia w edukacji leży i kwiczy.
[quote=“Devil, post:28, topic:27867”]
Tak jak w Niemczech nie uczą o holocauście tak jak Polacy by tego chcieli.
[/qu
W Niemczech o holocauście możesz dowiedzieć się wszystkiego.
Dlatego mowie: nalezalo uswiadomic dzieci w ich jezyku, zeby dobrze zrozumialy i w krotkich wyjasnieniach jak to bylo, bo rosnie kolejne pokolenie, ktore nie wie, czemu ich banderowcami wyzywaja.
Opanuj się. Rosja nie zagrażała Polsce przed 2022 rokiem niestety nasza pomoc Ukrainie to zmieniła. Ukry nas nie bronią przed Rosją. Ja ich widzę bardziej jako konia trojańskiego.
Nie słyszałeś Putina gdy w 2022 w jednym ze swych przemówień wspominał o Prywislańskim Kraju, że ten obszar należy historycznie do Rosji? Prywiślańskij Kraj to jest wszystko na wschód od Wisły do Buga.
Jarku uwierz mi że Rosja nie chce Polski bo jesteśmy trudnym krajem. I to wynika z historii
Rosja boi się NATO, nie Polski. I bardzo dla nas jest dobrze, że ugrzęzła w Ukrainie.
Z historii zaś wynika coś odwrotnego do tego co napisałeś.
No i nasz wetomat na bitcoiny odebrał ten order ![]()
To smutne, że taka kreatura ma nadal wysokie poparcie w społeczeństwie ![]()
Ten człowiek jest politycznym i dyplomatycznym zerem. Kierują nim wyłącznie emocje
Order byl dla narodu, za walke. Teraz ten odwazny historyk z wyksztalcenia, co nie pojechal tam nawet zobaczyc grobow i zniszczen pokazal, co moze. ![]()
Co teraz zrobi Tusk by nie stracić w sondażach?
Moja droga naród ukraiński migał się od walki niesamowicie. Więc dla kogo ten medal?
Nie sądzę, że to emocje. Sprawa ma głębsze dno.
On gra na nastrojach i zbiera punkty od grup, które uważa za elektorat. Tamci powinni uświadamiać naród, a póki co też tego nie robią.
On jest umoczony po same uszy. Zondacrypto jest jednym z doskonałych przykładów, facet ma takie trupy w szafie że Kaczyński powinien się spalić ze wstydu za wystawienie go do wyborów.