Czy prawica jest naprawdę taka głupia, że nawet nie rozumie ironii?

Dzięki. Aż mnie ulżyło… :roll_eyes: :grinning:

2 polubienia

W sumie racja …

Ile to razy ten biedny sum ma być w rebusach? Już niedługo będzie lepszy od tego telebima… tele … teletubisia Po!

4 polubienia

No to teraz niech “pracuje” mus na wsteczu!

3 polubienia

Podsumowując z tem sumem, to summa summarum rację masz…

2 polubienia

A teletubiś pięknie dzieli się sławą z partią Tuska.

3 polubienia

Muszem te racje se ograniczać …

BMW znów przypominam (Bęben Mu Wybiło) :stuck_out_tongue:

2 polubienia

Przedwczesny pogrzeb. wiki podpowiada, The Premature Burial, nawet film klasy B nakrecili. (jesli przez filmy klasy B uznamy produkcje niskobudzetowe) co ciekawe, rezyser tegoz, Roger Corman zostal nagrodzony w koncu Oscrem za caloksztalt tworczosci, a wypromowal wielu znanych - w tym Coppole, Scorsese, Camerona. A z aktorow Nicholsona, Fonde, De Niro.
tak sobie na tych tanich filmach grosik do grosika uciulal a potem szukał utalentowanych zapalencow.

sum ma rum? ciii, bo zaraz @Devil sie pojawi :wink:

1 polubienie

Ja bym jeszcze do konkurencji rzekę w Italii dorzucił albo 84 (nie muszem chyba pisać, o co biega)

Tylko nie mylić ze Stockiem 84

2 polubienia

Okonek, lubię “wstecze”, a Ty ten rum. Fajny, bo wstecz to mur. Przyda się.

2 polubienia

Ta twoja najlepsza odpowiedz to zwykle klamstwo.Prymitywne i cuchnace wężem…Utrwalane i ubijane przez obie strony,w tym maniakalnych wielbicieli srania do wlasnego gniazda.
Clarkson jest przede wszystkim postacią telewizyjną.Prowadzi ichniego"milionera",nieco inaczej niz Hubert Urbanski.Przynajmniej takie sie odnosi wrazenie w świecie w ktorym krótka gadka"MUSI wywołać salwe śmiechu…
I ok.Tak to dziala juz chyba wszedzie.Z tym ze gdyby nasze wypady w strone innych nacji,policzyć lub nie daj Boże,wykazać w jednym szeregu to cala ta miernota medialnej napastliwosci przyniosłaby nam jedynie wielki wstyd.
Jestem zdumiony od wielu juz lat,jak czesto sie o Polsce mówi,w odniesieniu do reszty Europy.Od “Katynia” po Lewandowskiego,przez trwajacy niemal non stop szacunek wobec naszych tenisistow i lekkoatletow.
By nie byc jednostronnym…
Nasze kino ma swoje przeglądy ale w National Gallery trafilem juz na dwa cykle tyczące Włochów w Polsce oraz…Polaków u Napoleona…
Teraz mozna skierowac ten nieszczesny wektor prymitywnego niedopieszczenia w strone innych nacji i zbadac jak to w innych krajach bywa czy bywało.
Jesli ktos mowi ze wspolczesne sprawy ich nie interesują,klamie lub po prostu bredzi.
Owszem,nikt tym nie zyje na codzień ale zagadniety stara sie coś pojąć.Jak w kazdym innym miejscu na Ziemi…

Tu chyba koledze nie chodzilo o to czy Polske chwala, czy ktos sobie zazartowal.
Nawet nie wiem kim jest ten caly Clarcson.
Ja odebralam to pytanie jako zastanowienie sie nad poziomem zaklamywania rzeczywistosci przez rzadzacych. Takim, ze z lezka w oku niedlugo będziemy Gierka wspominac :wink:.

1 polubienie

To i ja do"kolegi" nic nie mam.
Clarkson jest angielskim Wojewódzkim lub czymś w przyblizeniu,tyle ze z o wiele dluzszym stażem.
Zwracanie na to uwagi jest marnowaniem czasu.Gorzej gdy ktoś zaczyna przywiazywać do tego wagę.
Zaklamywanie jest powszechne ale jakis wybiórczxe zwalanie winy wg.wlasnych wyobrażeń…Wrrr :roll_eyes:
Osiedlowa psychoza rodem z kuchni.

1 polubienie

Wracajac do tematu po czasie - jednak coraz wiecej o Polsce sie mowi
W kontekscie sportowym - sporo, w kontekscie Ukrainy powoli temat sie wyczerpuje, informacyjne zmeczenie materialu nastepuje, ale ja tam w pinokiowy nos wierzę - powód polityczny sie znajdzie.
Ale ogolnie nie jest źle.
@collins02 nie odbieraj chleba czarnowidzowi Jackowskiemu, na polska kulturę tez czas przyjdzie. Tę zepchnieta na margines przez jasniepanujacych.
Bo jak na razie dzieje sie coś dziwnego - hiszpanska panstwowa dwójka “odkurza” wszystkie dokumenty zwiazane z Polska od II wojny po I Solidarnosc i co ciekawe reformy Balcerowicza. (BBC, ale nie tylko), co prawda pozno, ale Hiszpanie to sowy skrzyżowane z nocnymi markami.
Trafiaja sie tez dokumenty przyrodnicze. Te wczesniej, w porze sjesty. Niestety uroki Polski odkrywaja obcokrajowcy, bo nasza TV woli finansowac Zenka niz bezkrwawego lowce rysiów czy polskich storczyków. :wink:

2 polubienia