Ostatnio czytałem o kradzieżach z udziałem pewnej substancji która jest dość często wykorzystywana do takich celów No i zaintrygował mnie fakt że w opisie działania substancji jest uczynienie osoby bezwolnej Czy to jest w ogóle możliwe? Na pewno można łatwiej manipulować ale uczynienie z kogoś “robota” pachnie mi bajką Jeżeli ktoś się na tym zna to proszę o komentarz
Jedną z takich substancji jest związek nazwany w skrócie GHB. Znajdziesz o nim tyle w necie, że ja się tu rozpisywać nie będę … Nie dlatego, że mi się nie chce, ale po prostu tematu nie wyczerpię a informacji o nim jest pod dostatkiem.
W skrócie: Nie jest to substancja, która działa tak, że powiesz coś danej osobie i ona to zawsze zrobi. Często jednak tak może być. Po prostu jej działanie wpływa znacząco (w zależności od dawki) na świadomość (ub jej utratę) człowieka.
Jest to mozliwe.
Chocby skopolamina.
Ale srodkow psychotropowych jest wiecej. Czesc badan nad tym jest utajniona, ale i tak z czasem niektore przechodza do uzytku cywilnego jako leki w przypadku chorob psychicznych.
Skopolamine mozna wyprodukowac domowym sposobem z rosliny o nazwie bielun dziędzierzawa (datura) - dzika odmiana rosnie tez w Polsce.

Tylko trzeba uwazac, bo mozna sie zalatwic samemu przy tej zabawie.
W Hiszpanii nie trzeba byc zielarzem, zeby kogos otruc, roslin trujacych lub halucynogennych nie brakuje.
Tak mistrzu już idę…
![]()
![]()
Tylko nie przedawkuj.