po zabiegu usuwania znamion, znieczulenie przestaje działać i boli
Alkohol.
Spray, Reflex się to nazywa, sa masci - ale to będą wiedzieli dokładniej w aptece.
Choć jesli masz ranki po zabiegu to pewnie bedzie lepsze coś do zastosowania wewnetrznego.
Farmaceuta powinien coś dobrać.
Amol pomaga. Albo żele chłodzące z arniką, lawendą.
A ja doradziłam amol, na rany to jednak nie .
Tu raczej jakis naproxen, pyralgina jak jeszcze w obrocie, paracetamol (wspomaga tez przeciwzapalnie) lub nospa.
Ale u mezczyzny?
To nie trafisz…
A swoją drogą to zawsze mnie w Polsce zaskakiwalo “oszczedne” stosowanie środków przeciwbolowych po operacjach czy zabiegach. Jakby nie przyjmowano do wiadomosci, ze wazny jest komfort pacjenta, a rozsadne ich stosowanie przyspiesza rekonwalescencje?
o to to
generalnie w Polsce lekarze mająw dupie komfort życia pacjenta.
ks. Kostrzewa mówił, że w 21 wieku pacjenta nie ma prawa boleć.
a w Hiszpanii nie żałują?
Problem jest taki że nie mają kasy na te wszystkie znieczulenia przy bardzo dużej liczbie chorych od czasów kiedy rządzi PiS to już w ogóle jest takie cięcie kosztów w szpitalach przychodniach bo musi być na 500 plus i te wszystkie inne plusy
Raczej nie żałują.
Nawet weterynarze zwierzakom.
Ale my piszemy juz o recepcie na coś znieczulajacego - to juz szpitala nie obciąża.
Polacy mają komunistyczną mentalność jeśli chodzi o leczenie. Jak moja babcia umierała w szpitalach i mówiłem, że mogę pokryć koszty leczenia to nei chcieli.
Ludzie mówią, że dobrze, że jest “bepłatna” służba zdrowia bo by ludzie pod płotem umierali.
Teraz w komuniźmie wszyscy pod płotem umierają.
Gdyby był kapitalizm to by chociaż średnio i dobrze zarabiających było stać na leczenie.
To też często jest kwestia układów między lekarzami i aptekarzami oraz przyzwyczajenia z dawnych czasów że za lepsze leki dodatkowe recepty dostawali kopertę,koniaczek
Z tym to też jest tak że jak ktoś jest stary to go spisują na straty za publiczne czy prywatne pieniądze i nie chce im się już za wiele robić
Nie bede teoretyzować, od ponad 30 lat w Polsce z lekarzami to mi się zdarzalo najwyżej wódki napic.
I nie zmierzam tego zmieniać.
Pajęczyna zmieszana z chlebem, nawilżona własną śliną, dodaj trochę wyciśniętego soku z czosnku. Okłady rób na noc, po czym rano dokładnie wszystko zmyj.
Może altacet dobrze działa na ból i schładza skórę
Ludzie, to jest ranka i szwy.
Po mojemu to kielicha i spać