To sie zgadza kobiety rodza i wychowuja talibow, z powietrza sie nie wzieli przecież
My nie wszystko wiemy.To co sie dzieje za zamknietymi drzwiami to osobna historia.Jak myslisz,dlaczego islamce zaslaniaja okna wszystkim co sie da?
Raczej nie z obawy przed muchami bo z nimi są za pan brat.
Kiedys pomylilem adres w polnocnym Londynie…Impreza i bylbym juz dawno o tym zapomnial gdyby nie to co zobaczylem…Material na osobna dyskusje bo to nie tylko przemoc ale i…smród!
W każdym razie, to najmłodsze pokolenie zasymilowanych arabów, które nie zaznały by takiego dobrobytu w swoich krajach, już takie fundamentalne nie jest. I trwa walka o ich dusze, bo są wielkim zmartwieniem swych dziadków. Oczywiście, nie w 100% tak się dzieje, ale tendencja jest, taka, jak napisałem. Coraz więcej też arabów staje się, po prostu ateistami. Ba, znam takich w Herzogenrath, którzy są katolikami. Mają budkę z kebabem.
Tak…Nic tak nie prostuje ścieżek jak dobrobyt.
Pieprzony allah stoi na straconej pozycji w konfrontacji z i-phonem.
Tez to widuje tylko…Czy to prawda ktora jak w przypadku WTC nie obróci sie przeciwko nam?
Tamci mordercy byli bardzo szanowanymi obywatelami…
Domy budowane do wewnątrz mają sens jako obrona i jednoczesnie ochrona przed nieznanym
Islam jest fanatyzmem od samego powstania
pod dachem mozna wszysko a reszta na pokaz,
Wszystko zdarzyć się może.
Pojawię się później, bo teraz jadę na dziczyznę z piwem.
@collins02 mnie czlowiek tej wiary wyleczyl ale ilu takich jest?
Odroznic sacrum od profanum?
Szkielko o czy oko?
Nie wiem.
Za to wiem ze "czlowiek tej wiary"zamykal stanowisko o godz. 16 i moja landlordka w ciąży,ok. 6-7 lat temu,przysiegała zemstę!
Mowie powaznie i wcale jej sie nie dziwię.
Nie bez powodu Lennon śpiewał o tym, jaki piękny byłby świat bez religii (i wielu innych rzeczy narzucanych ludziom przez zwyczaje, tradycje, normy, przyzwyczajenia)
Landlor czyli właścicielka domu? Byla taka jak od Mr.Bean czy pani Hudson?
Obie byly jako postaci ksiazkowe opiekuncze
W zyciu bywa gorzej
Po czym zmarnowal ponad dwa lata na flirtowanie z czarnymi panterami i tą suką,Angelą Davis.A zeby bylo jeszcze ciekawiej,nagral wtedy"Sometimes In New York" ktorego to albumu,plyta studyjna jest wrecz wspaniala.
A zeby bylo jeszcze,jeszcze ciekawiej,wtedy śpiewal ze"Woman is The NIGGER of the world".
Co dzisiejsi debile omijają szerokim łukiem tak w stacjach radiowych jak i w edycjach plytowych.
Jakis rodzaj inteligencji sięgnąl jednak dna…
Lennon byl dzieckiem swioch czasów i tak skończył
Byłem na tym wiele lat temu w kinie. Tylko nie mój klimat muzyczny.
Nie prowokuj bo nowy temat otworze.A bylby to czas i wysilek stracony,biorąc pod uwage tutejszą reakcje na Beatles…
Byl w pewnym sensie dzieckiem swego czasu ale skonczyl zamordowany.Wtedy gdy muzyczny świat nie mial juz nic wspolnego z era The Beatles.
On sam zresztą zdążyl przejść przynajmniej kilka wcieleń…
Pomijając samo morderstwo i tragedie z tym zwiazaną,ostatni album"Double fantasy",pokazywal Johna jako świetnego kompozytora i tym bardziej żal bo świat skąpany w punkowej pseudorewolucji,stojący u progu new romantic,chyba po raz pierwszy zetknąl sie z prawdziwą impotencją muzyczną.
I dzisiaj wiemy juz ponad wszelką watpliwość ze potem bylo juz tylko gorzej…
Oj Imagine bylo tylko wyobraz sobie
Juz odpowiedzialem @Bingoli jesli o to chodzi…
Lennon,jak wiekszość wielkich indywidualnosci,nie da sie zamknąć w wygodnym,jednym zdaniu…
Da się
Nie ogarniam
collins mieszka w Angli, więc raczej Afroanglika
Też uważam, że określenie murzyn nie jest obraźliwe. Za to zostałam nazwana rasistką, tutaj na forum! Za skrytykowanie manifestacji blokującej PKS-owi dojazd do dworca zostałam nazwana ksenofobką, bo była to manifestacja lg+. A ja po prostu przez tę blokadę ulic nie zdążyłam do lekarza specjalisty na wizytę, na którą czekałam ponad 1/2 roku
Zostałam też nazistką, na szczęście tylko na tym forum, bo napisałam, że czuję dumę, gdy nasi siatkarze wygrali mecz, a przecież grali z innym krajem UE, więc nie powinnam im kibicować. O tym, że jestem obciachowa, tylko dlatego, że mam takie imię, jakie mam (coraz bardziej mi się ono podoba) pewnie wiesz.
Czego jeszcze o sobie się dowiem?