Czy świat odpowie?

To sie zgadza kobiety rodza i wychowuja talibow, z powietrza sie nie wzieli przecież

2 polubienia

My nie wszystko wiemy.To co sie dzieje za zamknietymi drzwiami to osobna historia.Jak myslisz,dlaczego islamce zaslaniaja okna wszystkim co sie da?
Raczej nie z obawy przed muchami bo z nimi są za pan brat.
Kiedys pomylilem adres w polnocnym Londynie…Impreza i bylbym juz dawno o tym zapomnial gdyby nie to co zobaczylem…Material na osobna dyskusje bo to nie tylko przemoc ale i…smród!

W każdym razie, to najmłodsze pokolenie zasymilowanych arabów, które nie zaznały by takiego dobrobytu w swoich krajach, już takie fundamentalne nie jest. I trwa walka o ich dusze, bo są wielkim zmartwieniem swych dziadków. Oczywiście, nie w 100% tak się dzieje, ale tendencja jest, taka, jak napisałem. Coraz więcej też arabów staje się, po prostu ateistami. Ba, znam takich w Herzogenrath, którzy są katolikami. Mają budkę z kebabem.

2 polubienia

Tak…Nic tak nie prostuje ścieżek jak dobrobyt.
Pieprzony allah stoi na straconej pozycji w konfrontacji z i-phonem.
Tez to widuje tylko…Czy to prawda ktora jak w przypadku WTC nie obróci sie przeciwko nam?
Tamci mordercy byli bardzo szanowanymi obywatelami…

1 polubienie

Domy budowane do wewnątrz mają sens jako obrona i jednoczesnie ochrona przed nieznanym
Islam jest fanatyzmem od samego powstania
pod dachem mozna wszysko a reszta na pokaz,

1 polubienie

Wszystko zdarzyć się może.

Pojawię się później, bo teraz jadę na dziczyznę z piwem.

@collins02 mnie czlowiek tej wiary wyleczyl ale ilu takich jest?

Odroznic sacrum od profanum?
Szkielko o czy oko?

Nie wiem.
Za to wiem ze "czlowiek tej wiary"zamykal stanowisko o godz. 16 i moja landlordka w ciąży,ok. 6-7 lat temu,przysiegała zemstę!
Mowie powaznie i wcale jej sie nie dziwię.

Nie bez powodu Lennon śpiewał o tym, jaki piękny byłby świat bez religii (i wielu innych rzeczy narzucanych ludziom przez zwyczaje, tradycje, normy, przyzwyczajenia)

2 polubienia

Landlor czyli właścicielka domu? Byla taka jak od Mr.Bean czy pani Hudson?
Obie byly jako postaci ksiazkowe opiekuncze
W zyciu bywa gorzej

Po czym zmarnowal ponad dwa lata na flirtowanie z czarnymi panterami i tą suką,Angelą Davis.A zeby bylo jeszcze ciekawiej,nagral wtedy"Sometimes In New York" ktorego to albumu,plyta studyjna jest wrecz wspaniala.
A zeby bylo jeszcze,jeszcze ciekawiej,wtedy śpiewal ze"Woman is The NIGGER of the world".
Co dzisiejsi debile omijają szerokim łukiem tak w stacjach radiowych jak i w edycjach plytowych.
Jakis rodzaj inteligencji sięgnąl jednak dna…

2 polubienia
1 polubienie

Lennon byl dzieckiem swioch czasów i tak skończył

Byłem na tym wiele lat temu w kinie. Tylko nie mój klimat muzyczny.

Nie prowokuj bo nowy temat otworze.A bylby to czas i wysilek stracony,biorąc pod uwage tutejszą reakcje na Beatles…
Byl w pewnym sensie dzieckiem swego czasu ale skonczyl zamordowany.Wtedy gdy muzyczny świat nie mial juz nic wspolnego z era The Beatles.
On sam zresztą zdążyl przejść przynajmniej kilka wcieleń…
Pomijając samo morderstwo i tragedie z tym zwiazaną,ostatni album"Double fantasy",pokazywal Johna jako świetnego kompozytora i tym bardziej żal bo świat skąpany w punkowej pseudorewolucji,stojący u progu new romantic,chyba po raz pierwszy zetknąl sie z prawdziwą impotencją muzyczną.
I dzisiaj wiemy juz ponad wszelką watpliwość ze potem bylo juz tylko gorzej…

1 polubienie

Oj Imagine bylo tylko wyobraz sobie

Juz odpowiedzialem @Bingoli jesli o to chodzi…
Lennon,jak wiekszość wielkich indywidualnosci,nie da sie zamknąć w wygodnym,jednym zdaniu…

Da się
Nie ogarniam :joy_cat::joy_cat::joy_cat:

collins mieszka w Angli, więc raczej Afroanglika :slight_smile:
Też uważam, że określenie murzyn nie jest obraźliwe. Za to zostałam nazwana rasistką, tutaj na forum! Za skrytykowanie manifestacji blokującej PKS-owi dojazd do dworca zostałam nazwana ksenofobką, bo była to manifestacja lg+. A ja po prostu przez tę blokadę ulic nie zdążyłam do lekarza specjalisty na wizytę, na którą czekałam ponad 1/2 roku :frowning:
Zostałam też nazistką, na szczęście tylko na tym forum, bo napisałam, że czuję dumę, gdy nasi siatkarze wygrali mecz, a przecież grali z innym krajem UE, więc nie powinnam im kibicować. O tym, że jestem obciachowa, tylko dlatego, że mam takie imię, jakie mam (coraz bardziej mi się ono podoba) pewnie wiesz.
Czego jeszcze o sobie się dowiem?

5 polubień