Czy ta reklama wg. was obraża środowisko muzyki klasycznej poprzez utrwalanie stereotypów?

Firma oferujaca szeroka game pozywienia z gwarancja trwalosci do konca swiata i dzien dluzej po wojnie atomowej

2 polubienia

@Antykwa , to ten gość z piosenki:

2 polubienia

Czymże innym jest ta reklama jak nie…odcinkiem Czterdziestolatka w którym Karwowscy poszli do filharmonii,Stefan kontemplował żyrandole a Magda odzyskała wigor gdy znalazla sie na swoim miejscu,szalejąc z Maliniakiem w tancbudzie przy czymś,co kiedys było odpowiednikiem disco polo…
Obejrzałem raz jeszcze…Wyjatkowo smutne.Od razu mam przed oczami autora tego dzieła.Wlosy na czeskiego pilkarza,czarne półbuty z kokardką plus biale skarpetki,czerwona marynarka… :roll_eyes:

1 polubienie

Słynna vegańska restauracja.

Po tamtejszym menu mozna weganinem zostac :clown_face:

1 polubienie

Przecież tam nie stosują mięsa.

No to uzgodnijcie @okonek i @czarny_rycerz, firma czy gość bo dalej głupi jestem. Ale oczekuję rzeczowej odpowiedzi, bez żartów mi tu. image

Dwoch gosci, ale chyba nie blizniakow?
Richard i Maurice McDonald, zalozyli pierwsze restauracje (jesli to mozna restauracja nazwac, do dzis pomimo, ze juz sa to solidne budynki czasem, ciagle maja status sprzedazy ulicznej)
Po jakims czasie dorobili się wspolnika Raya Kroca, ktory nazwe zostawil, siec rozwinal w firme korporacyjna i z czasem wykupil udzialy braci, ktorzy lat swoich dozyli w dobrobycie.

2 polubienia

Edit, starszy z braci chyba zywil sie we własnych barach, bo zmarl na miazdzyce w wieku 69 lat.
Mlodszy dozyl 89, ale pewnie nie na frytkach z burgerami popijanymi cola?

Tu bym polemizował. Jeden żre byle co i żyje latami a inny kiełki i w wieku 50 lat się zawija. Wiele lat temu mój kolega zmarł… kiełki treningi, dbał o siebie bardziej niż o żonę i nie dożył 40.

3 polubienia

To tez prawda.
Nawet bracia pod tym wzgledem rozni bywaja.

1 polubienie

Dziękuję @okonek za bardzo rzeczową odpowiedź, wzbogaciłaś moją wiedzę o szczegóły. Jednak czasem mogłabyś z lekkim przymróżeniem oka odczytywać moje wpisy. image

oj dałam plamę?

1 polubienie

image imageimage

Ona jest skierowana do ludzi, którzy nie korzystają z kultury w rodzaju “symfonia”. Ludzie mniej wykształceni, raczej mac… i śmiech z opery… Ludzie wykształceni, raczej nie “wieśmak”
To, że nie rozumiesz, to dobrze o tobie świadczy :wink:

1 polubienie

Ale ja czasem w macu jadam :smile_cat::smile_cat::smile_cat: na bezrybiu i rak ryba
Ta reklama to jak kula w płot
Target nie ten.

@Bingola I nawet light… dopóki nie dodasz sosu i grzanek :crazy_face: