Czy taki ludzki świat powinien istnieć, czy być zlikwidowany?

• Nie wierzę, że żyjemy w takim świecie
  • Wierzę, że żyjemy w takim świecie
  • Trudno powiedzieć
  • Mam jeszcze inne zdanie na ten temat

0 głosujących

Mam jeszcze inne zdanie na ten temat: ludzie, którzy tworzą te bzdurne teorie spiskowe powinni zostać zlikwidowani. Może nie fizycznie, ale należy ich odizolować od świata.

3 polubienia

Kolejna banda oszołomów internetowych.

3 polubienia

Albo masz kłopoty z logicznym rozumowaniem, albo wiadomonacyjną złą wolę, lub po prostu brak Ci ambicji poszerzania horyzontów, bo jest kompatybilnych i bardzo ciekawych materiałów na ten temat ogrom, a dodatkowo można z nich odczytać istotny trend, konkluzję, że obecna cywilizacja bardzo szybko zmierza do swego końca.

Pierwszy koniec świata był wieszczony zdaje się w roku 1000 (@birbant potwierdź proszę).
Potem było ich coraz więcej. Straszenie takimi wyimaginowymi bzdurami jest charakterystyczne dla ludzi zagubionych, ogłupiałych i bez własnego zdania.

3 polubienia

Masz bardzo ciasne horyzonty, dlatego nie skojarzysz, po co tu jesteśmy, i jaka przyszłość czeka ludzkość.

Nie. Już w starożytnych kulturach wieszczono koniec świata, ale mamy za mało danych na szczegóły.
Pierwszym, o kim wiemy, że wieszczył koniec był niejaki św. Marcin z Tours z V w ne.
Drugi wieszczyciel, o którym są zapiski, jest anonimowy, ale dał początek, temu w 1000r.
Otóż, w pierwotnej wersji koniec świata nastąpić miał w 992 r. ale, jak każdy koniec świata, nie nastąpił. No i potem 1000 rok, a do dziś namnożyło się tych końców świata, że normalnie koniec świata, panie Popiołek z tymi końcami świata… :grin:

4 polubienia

Koniec swiata to swieto ruchome. Odsuwa sie w czasie.

4 polubienia

Takich od chipowania, kontroli i sterowania sporo znajdziesz w psychiatrykach…

3 polubienia

A takie ciężko myślące, najłatwiej znaleźć na cmentarzach.

@elsie
nie tylko, nie tylko…

1 polubienie

Racja…

1 polubienie

Skąd Ci się teraz wzięła ta “racja”?

1 polubienie

Z doświadczenia życiowego.

@harmonik
@elsie
jeszcze nie jestescie na ringu dajcie sobie odrobine sianka na sniadanie
@harmonik nie psuj mi dnia, rozpoczal sie slonecznie