Pffffff, to rzeczy nienowe.
Niepotrzebnie zawracasz nam głowę.
O właśnie! Mieć głowę, to już jest pięknie.
Gdzie szyjka jest, tam i głowa,
I stąd postawa pionowa.
Ot, stoi kto leżeć może, a chwalić się tym nie trzeba.
Chyba, że jest potrzeba…
Brzechwa +wkład własny
A najważniejsze co na nim leży czy stoi, to już bez różnicy.
Oby podniebienie łechtało
I tu mnie masz @gra ! Podobnie jest z sześcianem.
Ale taki stożek na ten przykład? Nawet jeśli pochyły, to dla mnie stoi jak nic !
Stożek stoi, nawet pochyły. Tak; stoi, ale jak się za bardzo pochyli to się przewróci i będzie leżał
Ciekawi mnie - w kontekście tytułowego talerza - jakie polecenia dzieciom wydajesz @joko , postaw czy połóż. I jak one reagują, jak je wypełniają, stawiają czy kładą?
Naprawdę Cię to ciekawi? Żeby się nie powtarzać zacytuję swoją wcześniejszą wypowiedź:
Więc sam widzisz - w moim mieszkaniu jednak talerze stoją. Jak ktoś w swoim kładzie, to niech sobie kładzie. Każdy ma tak jak lubi
Bo talerze sie stawia, a one i tak potem leżą
Bardzo słuszna uwaga! Że też ja sama na to nie wpadłam
Uparty ze mnie człowiek. Już wiem co mówisz, jakie wydajesz polecenia, ale zapytałem też jak te polecenia w Twoim domu są wykonywane. Mówisz postaw i są stawiane czy …
-Gdzie jest mój talerz?
-Leży tam, gdzie go postawiłeś.
Na stole talerz stoi i leży.
W zmywarce, na suszarce raczej stoi.
I opcja trzecia, dość popularna, aczkolwiek ja w latające talerze nie wierzę, póki ich mąż do ręki nie bierze
Ojej, no są stawiane. Przecież pod stół ich nikt nie wrzuca A co robią talerze na Twoim stole? Stoją czy leżą?
Wiesz tak sobie pomyślałam, że te biedne talerze okropnie się męczą tym staniem i może jednak powinnam pozwolić im się kłaść? A z drugiej strony, to takie ich przeznaczenie, że na moim stole jednak mają stać. No tak mi akurat pasuje I co z tego, że nie mają nóg? Lokomotywa też nie ma a stoi na stacji i jeszcze pot z niej spływa!
Birbant
… tłusta oliwa.
Jesteś @birbant człowiekiem małej wiary.
We mnie.
Ale boksować się nie będę.
Na suszarce raczej sterczy i to bokiem, a co robi w zmywarce - nie wiem bo nie posiadam.
Jak stoi sterta talerzy
to jeden na drugim leży.
Ale indywidualnie?
Stoją i to wręcz banalnie.
Piękna poezja i to w dodatku przed obiadem jeszcze
Wynika z niej, że Ty swoim też nie pozwalasz na stole leżeć, bo przecież na stole stoją indywidualnie W takim razie mamy podobnie. Jesteśmy bez serca i nie pozwalamy im odpoczywać na stole
A w łóżku talerz stoi czy leży? Zaznaczam dobitnie, że o talerz mnie chodzi.