Kierowca kapeć ale piesi tez nie lepsi. Czasem wydaje mi się, że ten przepis o przepuszczaniu każdego pieszego wziął się stąd, że piesi som niereformowalni.
Takie teraz prawo że piesi czują się jak królowie ulicy.
…albo robią procesję i sznur aut stoi albo wpychają się na ulicę wpatrzeni nawet w telefon …
Ponieważ istnieje spora grupa pieszych niereformowalnych, dlatego wszyscy piesi powinni mieć absolutne pierwszeństwo na pasach. Lepiej się zatrzymać i wkurzyć dla kierowcy niż zabić. Wszystko w temacie.
Czasami sytuacje nie są oczywiste a piesi łażą po ulicach jak błędne owce. Choć przyznaję, że punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. To prawda, że pieszy ma małą szansę w starciu z samochodem ale wchodzą na jezdnię absolutnie nie patrząc co się dzieje. Samochód nawet kiedy nie jedzie szybko potrzebuje jednak kilku metrów na hamowanie.
Z tego powodu kierowca powinien mieć silne nerwy i dużo wprawy. Medal dla każdego kierowcy, który w tym kraju jeździ kulturalnie…czyżby mecz, że @birbant na posterunku?
Legia Wawa gra z Lechem Poznań. Legia przegrywa.
I dlatego muszą mieć bezwzględne pierwszeństwo, bo zabijanie to nie jest coś dla satysfakcji, że ja mam rację.
Kierowca powinien bezwzględnie przestrzegać przepisów bez względu na swe nerwy. Piszę to ja, który za kierownicą zrobił ok 3 miliony km. Można policzyć ile razy okrążyłem kulę ziemska.
Oglądam to. I bardzo się cieszę.
Ja mogę poudawać, że zasmuciła mnie przegrana Legii.
Nawet jak ma ochotę rozjechać kogoś ?
Na kulture użytkowania dróg?
Jak teściową, to i na pasach…
Teściowej nie wolno, bo szybko złapią takiego (miał motyw-każdy policjant się domysli).
W tej kwestii? Ochoty nie mialam
Ale wyskoczyoł mi pare.
Nie treściwych