Gra obustronna. To z żałobą i majestatem śmierci nie ma nic wspólnego.
Miałoby, gdyby Kaczyński tego nie upolitycznił i na śmierci swego brata nie zrobił kariery politycznej. Nosił wilk razy kilka, ponieśli i wilka.
Oczywiście, w normalnych warunkach i ja był zareagował, gdyby mi ktoś przy grobie żony przeszkadzał.
Ale w tym konkretnym przypadku, tam już dawno żałoby ani świętości nie ma. I ta uderzenie Kaczyńskiego było tylko dalszym ciągiem tej szopki, albo kpiny z grobu.
Ja to nazywam surfowanie na trumnie.
Chorobliwe.
To nie jest droga i obaj o tym wiemy.
Ale to sie dzieje!Bez Ciebie czy beze mnie.
Inni wytyczają szlak.Szlak chamstwa,upiornej nienawiści "uporządkowanej"politycznie.Tak wygląda podział na 2 strony.Nie znoszące sprzeciwu i nie sluchające żadnych argumentów.
Owszem,mozna być bogatym jak Ameryka i budzić sie na tenisa,raz na 5 lat.
Nas na to nigdy nie było i nie będzie stać…
Ale niestety,dzieje się.I wszystko jest tym syfem podszyte.Nie wykluczając dawnych przyjazni które przestały istnieć w tej samej chwili gdy pojawil sie mecz,PIS-PO
To zaczelo sie od “wojny na górze” za Wałęsy…
Niedlugo bedzie wojna trzydziestoletnia nie przymierzając .
I to sie pokrywa wraz z"marszem na Wschód"w Europie.Taka obyczajność [lub jej brak] w jewropie.To nawet nie ma zbyt wiele wspólnego z polityką.
To jest swego rodzaju,lustrzane odbicie codzienności.Nienawiści noszonej w sercu.No jeszcze tego brakuje aby z cmentarza zrobić ring…
Moim zdaniem,przeszliśmy już "rzekę"i nie jest ważne,kto kiedyś tam,pierwszy okazał sie draniem.Tzn.jest ważne,byłoby gdyby móc to jakoś rozwikłać.
Ale każdy ma jakieś sumienie.
Ja pod czerep wroga,zaglądam rzadko.A pod swój o tyle częściej że nie chcę być pionkiem w nienawistnej grze.To jeszcze wciąż nie Ukraina…
Może to błąd…
Może człowiek powinien być nieco bardziej,czarno biały…Nie wiem…
Zastanowię sie nad tym…
Może jutro…
@bingola Miało raczej być: Co nowego nabroił?!