koleżanki i kolegów z podstawówki sprzed 65 lat, o których na dziś nic nie wiem, w tym czy żyją jeszcze na Ziemi w naszym wymiarze?
Pomysł nawet dobry,ale te sympatie mogą okazać się stare,brzydkie i wredne.Czasem lepiej taką osobę zapamiętać taką jaka była w dawnych czasach.
My też Apollami nie jesteśmy, jak np ja z moimi 77 laty..
Nie lepiej zyc złudzeniami?
Może i nie jesteśmy.Ludzie z biegiem czasu się zmieniają i niekoniecznie na lepsze.Był fajny odcinek “Świata w/g Kiepskich”.Ferdek nawiązał kontakt z dawną szkolną miłością.Postanowili się spotkać.Kupił od Badury(tego co złomowisko prowadzi) stary motocykl,wziął gitarę i pojechał.O ile pamiętam,na upojnej randce rozmawiali o niskich rentach i chorobach Tak więc warto dogłębnie przemyśleć ten pomysł..!
Giuseppe Tornatore,pod koniec lat 80tych,zrealizował taki film…
“Wszyscy czują się świetnie”.
Marcello Mastroianni,postanawia odwiedzić rozrzucona po całej Italii rodzinę która żyje swoimi sprawami i nie daje znaku życia.
Film poza tym że jest niesamowitym folderem turystycznym,pozostaje wielką refleksją na temat kondycji ludzkiej i ukazuje wszystko to co skrywane,czego się nie mówi a co ukazuje raczej smutny obraz ludzi niezbyt szczęśliwych zagonionych lub jakiś rodzaj wypalenia który nie pozwala na szczere uczucia…
Z pozoru więc,wszyscy czują się świetnie ale…
W ubiegłym roku byłem na zjeździe klasy licealnej. Większości nie widziałem już nie powiem ile, niemniej trochę czasu już minęło. Kilku osób nie poznałem …
Zaliczyłem w życiu chyba 6 zjazdów klasy z podstawówki.Szło płynnie,co kilka lat a skończyło się wraz ze śmiercia naszej wychowawczyni…No i kilku z nas już też nie ma…
Liceum to co innego.Ostatnie spotkanie z jedną z grup [tym razem dziewczęcą] miałem w czerwcu!
A parę lat temu 100-lecie szkoły i dwie,huczne imprezy pod rząd…
Oj było tego trochę
Na Fb znalazłem koleżankę z podstawówki.Figurę ma nadal taką jak w ósmej klasie.Ale to tylko koleżanka była.Druga znaleziona osóbka,bała mi bardzo bliska przez wiele lat.Całe szcęście zgrubiała nesamoicie.Podono ci przy kości są pogodni,więc może nie pluje już jadem..ale wolałem nie sprawdzać-niech nadal sobie grubieje
Nie mozna zaskakiwac ludzi nie dajac im mozliwosci uprzedniego odpicowania sie i stworzenia pozorow doskonalego zycia…
Można zorganizować spotkanie klasowe. Wiedz jednak że nie wszyscy mają harmonijne życie i że niektórych już nie ma