Czy to nie byłoby ciekawe objechać, w sensie odwiedzić,

koleżanki i kolegów z podstawówki sprzed 65 lat, o których na dziś nic nie wiem, w tym czy żyją jeszcze na Ziemi w naszym wymiarze?

Pomysł nawet dobry,ale te sympatie mogą okazać się stare,brzydkie i wredne.Czasem lepiej taką osobę zapamiętać taką jaka była w dawnych czasach.

1 polubienie

My też Apollami nie jesteśmy, jak np ja z moimi 77 laty..

1 polubienie

Nie lepiej zyc złudzeniami?

4 polubienia

Może i nie jesteśmy.Ludzie z biegiem czasu się zmieniają i niekoniecznie na lepsze.Był fajny odcinek “Świata w/g Kiepskich”.Ferdek nawiązał kontakt z dawną szkolną miłością.Postanowili się spotkać.Kupił od Badury(tego co złomowisko prowadzi) stary motocykl,wziął gitarę i pojechał.O ile pamiętam,na upojnej randce rozmawiali o niskich rentach i chorobach :wink: Tak więc warto dogłębnie przemyśleć ten pomysł..!

2 polubienia

Giuseppe Tornatore,pod koniec lat 80tych,zrealizował taki film…
“Wszyscy czują się świetnie”.
Marcello Mastroianni,postanawia odwiedzić rozrzucona po całej Italii rodzinę która żyje swoimi sprawami i nie daje znaku życia.
Film poza tym że jest niesamowitym folderem turystycznym,pozostaje wielką refleksją na temat kondycji ludzkiej i ukazuje wszystko to co skrywane,czego się nie mówi a co ukazuje raczej smutny obraz ludzi niezbyt szczęśliwych zagonionych lub jakiś rodzaj wypalenia który nie pozwala na szczere uczucia…
Z pozoru więc,wszyscy czują się świetnie ale…

4 polubienia

W ubiegłym roku byłem na zjeździe klasy licealnej. Większości nie widziałem już nie powiem ile, niemniej trochę czasu już minęło. Kilku osób nie poznałem …

3 polubienia

Zaliczyłem w życiu chyba 6 zjazdów klasy z podstawówki.Szło płynnie,co kilka lat a skończyło się wraz ze śmiercia naszej wychowawczyni…No i kilku z nas już też nie ma…
Liceum to co innego.Ostatnie spotkanie z jedną z grup [tym razem dziewczęcą] miałem w czerwcu!
A parę lat temu 100-lecie szkoły i dwie,huczne imprezy pod rząd…
Oj było tego trochę :laughing:

2 polubienia

Na Fb znalazłem koleżankę z podstawówki.Figurę ma nadal taką jak w ósmej klasie.Ale to tylko koleżanka była.Druga znaleziona osóbka,bała mi bardzo bliska przez wiele lat.Całe szcęście zgrubiała nesamoicie.Podono ci przy kości są pogodni,więc może nie pluje już jadem..ale wolałem nie sprawdzać-niech nadal sobie grubieje :wink:

1 polubienie

Nie mozna zaskakiwac ludzi nie dajac im mozliwosci uprzedniego odpicowania sie i stworzenia pozorow doskonalego zycia…

1 polubienie

Można zorganizować spotkanie klasowe. Wiedz jednak że nie wszyscy mają harmonijne życie i że niektórych już nie ma

3 polubienia