@kaziu
Wiedzialam tylko ze mamy cala mase bakterii w sobie i ze sa nam potrzebne
Ale jak juz zaznaczylam biologia nie jest moja ulubiona dziedzina
Dlatego doceniam jak sie czegos w przystepny sposob dowiem!!!
Znane ci powiedzenie - Częste mycie skraca życie jest prawdziwe i udowodnione, na skórze mamy kilka rodzaji bakterii by skóra zdrowo nam służyła przez lata, żadna nie jest od przypadku i jej brak jednej wywołuje zapalenia skóry czy inne problemy wtedy jednak już nie tylko jej - uczulenia na co kolwiek czy np. egzemy. Kiedyś z nudów pożyczyłem od pielęgniarki książkę medyczną do szkoły to co nieco poczytałem, tyle że na mój konkretny przypadek nic nie napisali, obecnie na zabiegach które skończyłem z fizyko terapii też sobie poczytałem w trakcie zabiegów - głównie z fizykoterapi starej daty jednak stale aktualnej, tu współczuję uczącym się medycyny bo jednak wiedza jest ogromna, pomimo że opisana w małym procencie
Nasz organizm umie sobie poradzić z większością unowocześnionych wirusów, jednak potrzebuje czasu by sobie wytworzyć przeciw ciała z istniejących już wirusów bakterii, i nie lubi poganiania. Człowiek jednak musi mieć na wczoraj na szybko stąd trzeba dostarczać szczepionki zewnątrz do organizmu by wszystko przyśpieszyć, co nieraz może być szokiem np. anafilaktycznym - zbyt szybkie wprowadzenie innego składnika w obieg organizmu, gdzie jego reakcje mogą być szokiem - organizm może wprowadzić bakterie blokujące np. szczepionkę i leczenie może się wydłużyć
Z tego co wiem to w końcu samoistnie się wypalą…
Ebola sie kończy jak jej zabraknie zywicieli.
W Madrycie manifestacje z okazji dnia kobiet obliczaja na sto tysiecy ludzi. A tam jedno z ognisk zarazy. Zobaczymy za dwa tygodnie…
To dopiero będzie!
Oby nie. Tam mieszka piec milionow ludzi.
Rany, to po co manifestacje…
Uwiazesz ludzi do klamek w domach? Widac nie jest tak zle, skoro sie zgodzili.
No nie uwiążę…
Wirus w koronie idzie jak burza.
Takie obite pokoje w ‘materace’ nazywają wyszalnią w takich miejscach. Z dwie dekady siora kumpeli się cieła i wylądowała na takim oddziale. Smutny widok. Wyszła na ludzi, cętki zostały do końca zycia.
… jak perła…
Hehe, już mam 2-tygodniowe ferie, póki co bez wizyty w szpitalu
U mnie w mieście są 4 zakażone osoby - szkoły, szpitale, urzędy pozamykane na 14 dni do odwołania, podobnie kafejki, piccerie, kebaby, W marketach zakupy jak na wojnę - ludziom szajba odbija na amen