Czy Tusk nas ocali?

Sprawi że PO wreszcie wygra?
Chcecie tego?

1 polubienie

prezesowi nerwow napsuje.
a czy ocali?
smiem watpic.
zmiane rzadu moze wymusic tylko sytuacja gospodarcza (jak za komuny bywalo)

7 polubień

Widzisz ocalenie w Platformie?

2 polubienia

Platforma nie jest ocaleniem dla Polski… Jest ocaleniem przed PIS

8 polubień

Nie!!!
Kazda alternatywa moze coś zmienić ale z pewnoscia nie to.Tylko skonczony głupek powraca do skompromitowanych rozwiązań.
A tak w ogóle to co sie nagle dzieje?Nadciąga kometa Haleya-bis?
Jak nie umiesz żyć to zaden polityk Ci tego nie ulatwi.

4 polubienia

Poczekaj. To PO się skompromitowało. Tusk był niezłym politykiem tylko że… jak okręt zaczął tonąć od razu uciekł.

a nie okret zatonal bo uciekl?
z Tuskiem to tak mi sie wydaje, ze marzy mu sie prezydentura. kasa moze mniejsza, ale prestiz?

1 polubienie

Gdy Tusk odchodził, okręt już zaczynał mocno nabierać wody. Donald dając susa, dodatkowo łajbę jeszcze mocno rozkołysał, a pozostali nań marni sternicy regularnie wpływali na płycizny, szorując stępką o skały.

3 polubienia

W kazdym razie zaufania to do niego mieć nie mozna.
Wrocil, bo w żadnej miedzynarodowej orgaizacji prestiżowej fuchy nie znalazl .
Fotel szefa ONZ zajal ponownie Potrugalczyk. :stuck_out_tongue_winking_eye:

3 polubienia

Ja mu nigdy nie ufałem.
Nie da się nie zauważyć, że wraz z odejściem Merkel z polityki Tuskowi zabrakło wsparcia na europejskich salonach. Piszę to bez złośliwości, bo tak to wygląda. Jednak dziwię się mu bardzo, że wraca do polskiej polityki. Zarobki miał na takim poziomie, że z pewnością z oszczędności w spokoju doczekałby do emerytury. Poza tym mam wrażenie, że w długofalowej perspektywie jego powrót nie będzie korzystny dla opozycji. Bardzo prawdopodobnym jest, że zamiast konkretów wkrótce zacznie się wymiana złośliwości z Kaczyńskim i tak upłyną im dwa lata do wyborów. Mam nadzieję, że choć trochę ludzi na oczy przejrzy co napędza obie strony. A nadzieja … wiadomo czyją matką jest. :upside_down_face:

3 polubienia

Do emerytury z PE juz ma prawo (63 lata).
A gdzie mial sie podziac?
Nawet na fuche trenera reprezentacji w piłce kopanej sie nie zalapie :wink:
A ze z prezesem będą wylewac na siebie wiadra pomyj? Do przewidzenia.
W to nawrócenie narodu na Tuska to za bardzo nie wierzę, TVPiS i radyjo juz sie o to postaraja.
Poza tym obawiam sie, ze Yaro w swoim kaczym szalenstwie predzej poświęci czlonkowstwo w UE niz swoje ambicje.
Na szczescie brexit pokazal, ze wypisac sie tak latwo nie jest, a przeciez GB byla znacznie luzniej zwiazana z Unią niz Polska.
Ja tak sobie myślę, ze gdzie dwoch sie bije tam trzeci korzysta. Oby nie Konfederacja.

3 polubienia

@Devil Ja się temu Tuskowi dziwię, w takie bagno się pakować… zamiast kupony od brukselskiej kariery odcinać…

1 polubienie

Wladza to jak narkotyk…

A ja ufam w jego zdolności. Po 5 letnim kierowaniu Radą Europejską stwierdzam, że to już zupełnie inny człowiek, pobyt poza polskim bagnem dobrze mu zrobił, odświeżył. Nabrał dystansu, ma inne spojrzenie. To jest duży potencjał. Poza tym intelektualnie i mentalnie przebija całą wierchuszkę PiS razem wziętą, wystarczy posłuchać jego przemówień, poczytać wpisy na Twitterze czy cięte riposty dawane rządzącym. Niestety, ciągnie się za nim bezmyślny hejt, na zasadzie stereotypu.

4 polubienia

Zaufanie do polityka to obca mi szkola jazdy.Ale w czasach KLD,bardzo go lubiłem.Do dzisiaj lubie tak jak sie lubi ludzi inteligentnych na tle czerni.
Ale opcja polityczna której służy jest dla mnie jednym z najgorszych rozwiązań.A wlasciwie jest niczym bo to żadne rozwiązanie…
Ale poczekajmy.Przynajmniej dialogi wejdą na wyzszy poziom. :joy:

4 polubienia

On już nic nie musi. Bawi się.

1 polubienie

Trche swiata zobaczyl, glupi nie jest.
Ale jestem dosc sceptycznie nastawiona.
Polska elektorat to trudna elekrorat

3 polubienia

Tusk dla większości elektoratu jest po prostu za mądry. Ciemny Lud woli głupków takich samych jak on - Szydło, Terlecki, Pawłowicz, Duda czy Sasin. Swojskie klimaty.

3 polubienia

Powrót słono go kosztuje. Ma dostać ochronę bo przybywa gróźb. Polska.

1 polubienie

Ludzie aż tak głupi nie są żeby głosować za wyjściem z Unii w referendum nawet ci ślepo zapatrzeni i fanatycy Pis oni za dobrze wiedzą że Polska była by 100 lat za murzynami gdyby nie unia i że wielu młodych by nie wyjechało za granicę poza tym myślę że Brexit czegoś ich nauczył mimo wszytko i że Polskę na takie wyjście nie będzie stać

1 polubienie