Czy Tusk nas ocali?

Czesc niestety jest tak oglupiona, ze UE jak Tusk. Winna, ze sie potknal. :roll_eyes:
Kto inny nie dopusci do wyjscia z UE - kosciol katolicki w tej chwili jest najwiekszym posiadaczem ziemskim w Polsce, myslisz, ze z doplat (jakie one by nie byly) tak latwo zrezygnuja? :wink:

1 polubienie

Wyszło na to że przeceniłem możliwości intelektualne naszego narodu smutne to ale w innych krajach pod względem intelektualnym też podobno nie najlepiej

1 polubienie

Intelektualnie roznie bywa, ale nie ma tak nachalnej, jednostronnej propagandy.
A roznorodnosc doznan dobrze wplywa na myslenie, nawet w stopniu podstawowym.

1 polubienie

Myślę, że się zbłaźni raczej niż coś poważnego zbuduje, bo tego przede wszystkim bym od niego oczekiwał. Odbudowania konstruktywnej opozycji, która będzie umiała zainteresować większość społeczeństwa. Tylko w taki sposób działając można myśleć o zmianie władzy. Ludzie w tej chwili mają trochę dość obecnej władzy, która trochę się znosiła dla większości.
Sposób na konfrontację z Pisem może tylko dać władzę innym, tj Hołowni dla przykładu.
Inna rzecz, doskonale wiadomo, że jest on zachęcany przez establishment brukselski, żeby zmienić władzę, nie ważne w jaki sposób. Czyli jak Hołownia by wygrał, to już to będzie spełniona misja dla Tuska.
Na tym może polegać też jego genialność jako polityka.

Tusk nie ocali, ale PIS ocli
:wink:

4 polubienia

Tylko Jarosław Polskę ocali! Jaki Tusk? A komu on potrzebny?
Jarosław! Polskę zbaw! Jarosław! Polskę zbaw!

1 polubienie

Jarosław powinien sam się najpierw zbawić.

2 polubienia

a moze zabawić? zamiast popijac w samotnosci ogladajac rodeo i czytajac zyciorysy dyktatorow?
koty to fajne towarzystwo, ale trzezwe.

3 polubienia

Coś w tym jest. Człowiek samotny dziczeje. Może czas by na dziwki poszedł? Powinien wzorem |Misiewicza zajechać limuzyną pod dyskotekę i zabawić się.

3 polubienia

moze 13 grudnia?

3 polubienia

Dlaczego Antek na fotach jakoś na naćpanego wygląda?

w naturze tez tak wygladal.przynajmniej jak go pare razy widzialam jak w latach 70 na uniwerku i potem ukradkiem w koscielnych katakumbach sial wroga Polsce Ludowej propagande (w ogolnym rozrachunku z jego bredzenia wynikalo wowczas, ze komuna jest za malo komunistyczna i krzywdzi robotnikow)

2 polubienia

Jarek to już raczej nie na dyskotekę a do klubu seniora powinien zajechać

4 polubienia

Nie gadaj. Lat parę temu z znajomymi trafiłem do fajnej dyskoteki… Po kilku minutach zorientowaliśmy się że to miejsce dla młodych dupek szukających sponsora…Teraz zamknięte nazywało się to Czarny Kot w Bydgoszczy. Odwrotny klub nazywa się Klub nauczyciela… Tam trafiłem i uciekałem… majętne kobietki zachowywały się jak na targu niewolników.

2 polubienia

Ja mam łatwiej liczę na siebie, byle mnie nikt nie przeszkadzał. Jedno ocalenie to nie jest wygrana wojna. Historia kołem się toczy, kabaretu ciąg dalszy nastąpi. Prosimy nie regulować odbiorników

Nie pokładam w nim nadziei, moje poglądy nie pokrywają się w pełni z PO (z PiSem jeszcze mniej), ale partię na którą chcialabym oddać głos i tak nie ma szans, więc będę zmuszona pozostać przy mniejszym złu.

2 polubienia

Ja się pokrywam z lewicą najbardziej.

1 polubienie

Szansa jest. Nawet PIS go pragnie…

2 polubienia

Taka wina Tuska to zasługa.

1 polubienie

Gdzie diabel nie moze Tuska pośle

3 polubienia