Czy tylko Covid-19 powoduje gorączkę? Nie, nie, i raz jeszcze nie!

Zepsuty ząb także! Zatrucie pokarmowe też…
Medycy MINISTRZE ZDROWIA KOCHANY dlaczego tego nie mówicie WSZEM I WOBEC ? co wywołuje gorączkę jeszcze ? Przecież nie tylko koronawirus :smiley: Jak tam statystyki gorączkowych stanów z ostatnich lat ktoś coś? fama niesie, że do 2 milionów dobiło w Polsce zeszłego roku ( bez kowida) :smiley: zgłaszane lekarzom pierwszego kontaktu…

Ciekawe ilu takich kwitło na przymusowej kwarantannie z powodu bólu ząbka… ? Kto to sprawdzi? Nikt ! po co , jak jest pandemia to wszystko leci do jednego wora - pod nazwą koronawirus! Nie pomogą ci z bólem zęba, bo będziesz na kwarantannie umierać na inną chorobę- bez dostępu do lekarza… specjalisty… a w akcie zgony wpiszą jako przyczynę Twojego zgonu-co? pandemia! coroner-19. No bo co innego skoro dali Cię na kwarantanne?

Takie życie

He, he, he :joy: :joy: :joy:

Nie mogą mówić wszystkiego bo to tajemnica zawodowa i ich zarobek, to są układy zależne, nikt nie jest samodzielny

mafia

Komuś po coś wirusek jest bardzo potrzebny…

https://www.youtube.com/watch?v=NZb7OGG7KKc&feature=youtu.be&fbclid=IwAR3TwUSjG0E0UEdOr3XvAFkDYP48Ea3VJxNtsfaJrbQvw1vgPUJFiBpS01M

zaraz zaczną hejtowac że to teoria spiskowa…

@harmonik

A ja myślałem, że harmonizm nie jest zaraźliwy. Tymczasem jest, i to bardziej niż Covid-19, można się harmonizmem zarazić przez Internet!

Dobrze, że nie koniną.

Na zmniejszenie populacji sama wpadłam. Ale co ja tam…

Wiedziałaś że same testy są nasączane wirusem już przed ich użyciem do badań, test w hurtowni kosztuje ok 30 zł, a ty zapłacisz 500 zł. wszystkim ludziom którzy mają wiedzę nie da się buzi całkowicie zamknąć, straszenie już nic nie daje, podobnie jak zamykanie w psychiatrykach by ludzi odizolować. Biznes jest bez sentymentów ale ludzie w obliczu prawdy także

Właśnie czytałam, że ludzie się buntują…

Wyparcie lub represja (od łac.reprimere , odpierać, odpychać, tłumić) to jeden z mechanizmów obronnych.

Jest procesem nieświadomym polegającym na niedopuszczaniu do świadomości myśli, uczuć, wspomnień, impulsów, fantazji, pragnień itp., które przywołują bolesne skojarzenia lub w inny sposób zagrażają spójności osobowości.

Przykład: Pracownik nie dopuszcza do siebie myśli o możliwości zwolnień grupowych, o których mówi się w firmie. Czuje się dzięki temu lepiej (zmniejszenie frustracji), ale będzie kompletnie nieprzygotowany, jeśli zwolnienia nastąpią (zniekształcenie rzeczywistości).

To jest prawda o tyle, że w ogóle są takie testy w tej cenie. I to koniec prawdy w tym twierdzeniu, bowiem koronawirusa wykrywają bardzo różne testy o nieporównywalnych dokładnościach. Te naprawdę dokładne kosztują wielokrotnie więcej i wiążą się z dość skomplikowanym procesem badania. Nie można ich zestawiać w jedno, twierdząc że kosztuje 30 zł a płaci się 500 zł… bo to zupełnie inne produkty.

Fajna wiedza kopiuj wklej ( wcześniej wspominałam innej osobie o mechaniżmie projekcji edukujesz się widzę:Dobrze) skoro myśleć nie trzeba to proszę..

Racjonalizacja

Racjonalizacja (od łac. ratio , rozum) – w psychologii jeden z mechanizmów obronnych – pozornie racjonalne uzasadnianie po fakcie swoich decyzji i postaw, kiedy prawdziwe motywy pozostają ukryte, często także przed własną świadomością.

Dwie typowe odmiany racjonalizacji zostały nazwane “kwaśnymi winogronami” i “słodkimi cytrynami”.

• Kwaśne winogrona to uznawanie za nieważny cel, którego nie osiągnęliśmy.
  • Słodkie cytryny to wmawianie sobie, że przykre zdarzenia i sytuacje, będące naszym udziałem, są w rzeczywistości przyjemne.

Jest to także forma automatycznej obrony przed depresją – kiedy człowiek odczuwa naraz wiele negatywnych bodźców, bądź jest uczestnikiem nieprzyjemnych zdarzeń, to ma nienaturalnie wyśmienity humor, jest podekscytowany i tryska energią[

Jest też taka prawidłowość na tym forum, że im większy przyrost dobowy pozytywnych testów na Covid… tym więcej zaprzeczeń jego istnieniu lub umniejszania ryzyka. :wink:

Chce zobaczyć wyniki tych testów ;D ba ! nawet samych pacjentów! i bo gadać to każdy może se na forum co chce… :upside_down_face:

Ja nie muszę oglądać. Mam aktualnie znajomą, która w szpitalu leży. Ma 18 lat… przechodzi dość lekko, jednak nie na tyle by móc wrócić do domu.