…że tu jest błąd logiczny???
" Wojna! Iran wystrzeliłrakiety na amerykańskiebazy. W jednej z nich jest150 Polaków"
…że tu jest błąd logiczny???
" Wojna! Iran wystrzeliłrakiety na amerykańskiebazy. W jednej z nich jest150 Polaków"
Nie widzę. Chodzi o Polaków?
Tak. GDZIE oni są?
Na misji szkoleniowej/pokojowej w Iraku
Ale konkretnie: w rakietach czy w bazach???
A chodzi co o to ze Polacy są w tej rakiecie która wystrzelił Iran? ale śmiechlem dobre xd
Taaa, ja myślałam że padnę!!!
Niektore kraje wycofaly swoich doradcow wojskowych w bezpieczniejsze miejsca, Polacy jek zwykle licza na cud.
Duda twierdzi że naszym nic się nie stanie bo jesteśmy tam tylko w celach szkoleniowych a nie bojowych. Ja myślę że dla Teheranu to nieistotne. Polska to koleżka Trumpa. Wystarczy by na nią polować.
Jest błąd, i to jeden z tych zabawnych
Ufff, jak dobrze,że mnie poparłaś. Urosłam!!!
W podstawówce miałam takie zadania, że pani czytała na głos zdania i trzeba było powiedzieć, jak któreś nie ma sensu lub jest bardzo niejednoznaczne, to by się tam nadawało
Nie wiem o jaki rodzaj logiki Ci chodzi ale faktycznie,jest sklejka wyjatkowych bredni.
Kilka rzeczowników w tym samym rodzaju (żeńskim) wpakowanych w jedno zdanie. Potem “W jednej z nich…”. I wychodzi, że Polacy równie dobrze mogą być w bazach, jak i w irańskich rakietach, tylko logicznie dopowiadasz sobie, że chodzi o bazy, ale ze zdania to w ogóle nie wynika
Ja miałam znakomitego profesora: kochałam się w nim!!!
Vercia Ci powiedziała…
Ty mowisz o gramatyce a ja o sensie strategicznym.
Jak na razie ewakuowali panią ambasador. Przez Zaleszczyki?
Oj te newsolapy, jak zwykle udowadniaja, ze edytory tekstu i automatyczne programy tłumaczące sa niedopracowane, bo za nich nie mysla.