Czy w tym chorym kraju są gdzieś oficjalne statystyki ile badań na koronawirusa się przeprowadza ? Np codziennie, albo chociaż tygodniowo?

Bo się żyć odechciewa … Ministrowie zdrowia “sami z własnej i nieprzymuszonej woli odchodzą …” w stylu dymisija przez Najwyższego Towarzysza Parii postkomunistycznej PiSu …

Szczyt zachorowań … Dzieci wracają w ten szczyt zachorowań do szkół …

No i jak tu żyć spokojnie w tym kraju … :confused: ?

2 polubienia

Nie wiem mi to juz na skale swiatowa przypomina leczenie syfu pudrem

4 polubienia

I co z tego, że wracają?
Myślisz, że one w wakacje trzymały dystans i biegały do domu stale ręce myć?
Jeśli zdalne nauczanie jest dobre, niech pozamykają szkoły lub zrobią z tego szpitale lub mieszkania.

4 polubienia

To tylko takie tłumaczenie … Wiadomo najlepiej od razu wszystko lekceważmy …

To, że ludzie na wakacjach wszystko lekceważyli nie oznacza, że teraz zachowanie pewnych zasad zdrowego rozsądku już nie ma sensu :confused:

A kto mówi o lekceważeniu?
Musimy się nauczyć z tym żyć i starać się żyć normalnie.
A osoby starsze, które musiały pracować przez te wszystkie miesiące są gorszego sortu?

3 polubienia

Ja tego nie powiedziałem i nawet Mi do głowy takie stwierdzenie nie przyszło … Żyć “normalnie”, ale z umiarem - przynajmniej dopóki tej szczepionki nie wyprodukują itd … :confused: Niby śmiertelność mała, ale nawet 12latka w Belgii zmarła … :confused:

A @birbant pisał, że nowe szczepy zabijają coraz częściej i młodych :confused:

EDIT: Problem w tym, że koronawirusy do niedawna były uznawane za grupę nieszkodliwą dla ludzi, a te nowe z Wuhan okazały się groźne … Ja tam jestem zwolennikiem umiarkowanego luzu … No ale pewne kwestie też powinny nas martwić … :confused:

Już nie mówiąc o tym, że ludzie starzy to często inteligencja narodów… Wykładowcy, Przedsiębiorcy itd … :confused:

1 polubienie

Nie powiedziałeś, ale martwisz się powrotem dzieci do szkół, podczas gdy w wielu zawodach ludzie pracowali i nie było mowy o dystansie.

2 polubienia

Wiadomo, że w pewnych sytuacjach nie było innej możliwości, ale to nie znaczy, że mamy mieć już labę na wszystko bo to tylko przyspiesza zachorowalność na to COVID-19 … :confused:

1 polubienie

Nie dogadamy się.

1 polubienie

No nie XD

1 polubienie

Ten wirus się namnaża i jest to w przybliżeniu jak jakiegoś rodzaju funkcja geometryczna …

Z początku było do kilku tysięcy chorych … Dzisiaj przeszło to lub zmarło ponad 25 milionów ludzi na całym świecie … :confused:

A Ci ludzie nawet co wyzdrowieli to gdzieniegdzie pozostawili tego wirusa i nadal przypadkowi ludzie się tym zarażają … :confused:

PS. Ja na pewno nie należę do tej grupy prymitywów, co uważają, że żadnego wirusa nie ma … :confused: Bo żadne normalne państwo by sobie nie robiło Lockdownu … Zwłaszcza w tak napiętych czasach jakie mamy obecnie…

1 polubienie

Co za przypadek, że obaj chcieli odejść … :confused:

1 polubienie

Proszę Cię…
Oprócz covida toczy się normalne życie.

2 polubienia

Niby tak, ale to nie przypadek, że obaj chcieli odejść … :confused: Podzielili los Antoniego Macierewicza i Beaty Szydło …

Dyscyplina musi być w partii … I niech nikt tego nie bierze w pozytywny sposób, bo sam Prezes PiSu nie wykazuje się inteligencją … Wiadomo - musi się otaczać ludźmi głupszymi od siebie, żeby od czasu do czasu pokazać z kim należy się przede wszystkim liczyć … Jak za komuny … :confused:

2 polubienia

Najgorszy jest wiatr :stuck_out_tongue_winking_eye:

1 polubienie

Mam chodzić w masce i z prezerwatywą w kieszeni?

1 polubienie

Czego Twoje pytanie się tyczy @okonek?

1 polubienie

Wirusa
Jak patrze na poczynania hiszpanskich politykow? Dudopatia :imp::rofl:
Szczepionki na HIV nie ma, anegdota? Mloda para co prawda niesmialo bo siedziałam na lawce przy deptaku czytając książkę zapytala mnie o zakup prezerwatywy
Mądre dzieci
Dostały ode mnie w prrzencie

4 polubienia

A Szumi odpoczywa na jachcie z jakimś milionerem. W Hiszpanii. Wal sie suwerenie

2 polubienia

@Devil Wielki Szu hehe

3 polubienia