Inspiracja:
On chyba na palio choruje
Nie wie już sam o jakich gupotach mówić. A Rafal znowu zebral milion podpisow i mowi o tym, jak wazne jest bezpieczenstwo, tylko zapomnieli uprzedzic, ze jak wojna tam to u nas sie zwiekszy przestepczosc i mordowanie staruszek bedzie na porzadku dziennym. Polecam wywiad z Moczydlowskim dzien po tym, jak media opisywaly te morderstwa 4 starszych pan w Wawie.
To kolejne fejki rozpowszechniane przez ruskich trolli. Pisałem wczoraj o tym a widzę, że miałem rację, ludzie udostępniają te głupoty niczego nie weryfikując.
Ty tak na poważnie, @Nunu ?
Odpowiadając na pytanie:
No przecież wiadomo, że tych puci jest więcej. Jak ktoś fizycznie jest mężczyzną, a psychicznie kobietą i odwrotnie? Albo jak ktoś co tydzień czy co miesiąc czuje się inną pucią? Tych odmian i to czasem bardzo subtelnych jest całkiem sporo, tyle, że nigdy się w ten temat nie zagłębiałam (pod tym względem wykazuję się zupełnym brakiem zainteresowania, bo mam to szczęście, że jestem akurat jedną konkretną pucią bez odchyleń w żadnym kierunku i nie potrafię wykazać się empatią w stosunku do osób, które mają z tym problemy).
Temat jest o moim “ulubieńcu i faworycie” więc po co mam sobie humor psuć. I to w dodatku we czwartek?
wywiad z P.Moczydlowskim byl na WP i mowil ten pan, dlaczego nie ostrzegli spoleczenstwa
Pan chciał zaistnieć. Z tego, co wiem nie ma wzrostu przestępczości w ostatnich kilku latach.
@birbant wierzysz w statystyki? Coś ta mi tu dali do 2021, jak wojna jest od 2022 …
ps nie bylo mnie, bo ciuchy oglądam…
Dane policji za 2024r:
Jak widać, liczba zabójstw spadła w ciągu jednego roku aż o 12%! Ale pani Krysia powiedziała pani Irence: “Dziś to, kochana pani, strach wyjść na ulicę”
Mógłby zebrać i 3 miliony. Kaczyński w 2010 chwalił się 1,65 miliona i nie wygrał. To ma wydźwięk tylko i wyłącznie propagandowy. To że ktoś komuś podpisał, wcale nie znaczy, że na niego zagłosuje.
Ej, no nie drażnij się z Nunu…czy te przestępstwa stwierdzone zawierają też umorzone?
To ty się nie drażnij i nie rób offtopów, to jest post o puciach a nie o zabójstwach!
trochę też jakby o pitunie
Puciach , ale takze o paliach…
To marszalek sejmu sobie dorabia w rozrywce? …albo próbuje uśpić swoje dzieci.
2 pucie som a reszta to dodatki do tych puć.
Moczydlowski to taki “kryminolog” od wieziennictwa. A to jak wiadomo zajmuje sie wszystkim, tylko nie resocjalizacja i statystykami przestepczosci?
Owszem , pojawiaja się nowe zagrozenia, a starsze, samotne osoby sa z założenia lepszym ofiarami niz grupa mlodych ludzi? Choc cholera wie kogo latwiej zastraszych? To by Holysta zapytac? Chyba jeszcze zyje?
Faktem jest, że wraz z migracja pojawiaja sie tez elementy niepożądane takie jak grupy przestepcze, bo mafie? Te od dziesiecioleci w Polsce maja się dobrze. I raczej nie bazują na mordowaniu staruszek.
Do pracy policji mozna miec wiele zastrzeżeń niestety, bo wychodzą na swiatlo dzienne wieloletnie zaniedbania nie tylko w zakresie umiejetnosci zawodowyh, dobra, myslenia od policjanta można wymagac w ograniczonym zakresie, ale przede wszystkim przebudowy mentalnosci - policja jest dla spoleczenstwa a nie odwrotnie. I jej zadaniem jest pilnowanie porzadku , nie kota prezesa czy schodow do nikąd.
I niestety szwankuje eliminacja osobnikow zbyt agresywnych, naduzywajacych uprawnien. Bo mogą…
czesto testy psychologiczne sa traktowane z przumrozeniem oka. Byle jelenia do staystyk naboru złapać.
Na temat szkolenia wypowiadac sie nie będę, ale sadzac po doniesieniach co wyprawiaja?
I te wczesniejsze emerytury? W bardziej cywilizowanych krajach jak juz czlowiek starszy to przenosi sie “za biurko” zamiast cywilnej administracji. Jego doswiadczenie wkorzystuje sie dalej w formacji, a nie wysyla na zielona trawkę i szukaj sobie didatkowego zajecia ? Bo emerytura policyjna to nie znowu takie kokosy.
Raczej statystyki mało aktualne. Gruzini obecnie mocno je podwyższają.