20.02.2022 – 2202.2022
Widać to zwłaszcza przy zapisie bez kropek.
I szybka zagadka - kiedy będzie następny taki dzień?
Dodam jeszcze, że ta data jest jednocześnie Ambigramem!
A nie boisz się dzisiejszego dnia?
Pożyjemy – zobaczymy!
Jeden już znalazłam (obliczyłam?)
23.02.2032
No i siłą rozpędu
24.02.2042
25.02.2052
26.02.2062 itp. Nie chce mi się już dalej wypisywać
Co ?
I chyba jeszcze dwa wcześniejsze wymyśliłam
03.02.2030
13.02.2031
Czy ostatni datowy palindrom będzie 30.09.9003 r.?
Nie wiem, bo trudno jest ustalić ile jeszcze lat będzie Ziemia.
A jeżeli miliony lub miliardy lat?
Ty wiesz ile wtedy palindromów byłoby?
Ale można by mieć świetne zajęcie wyszukując je wszystkie…
Przy obecnej metodzie zapisu daty wydaje się, że to będzie ostatni. Ale nie nie wiem czy doczekam, żeby osobiście to sprawdzić.
Doczekasz, bo zanim Ci się cokolwiek stanie, to kropelki na nieśmiertelność już zostaną wymyślone!
O wolisz takie kropelki o smaku bananowym, truskawkowym, czy miętowe?
Wiadomo, że miętowe. Takie o smaku mięty pieprzowej lub piołunu (wbrew pozorom gorzki smak piołunu w niewielkich ilościach prawie uzależnia, bo wciąż się go chce) Spróbuj kiedyś.
Jak będą te kropelki, nie omieszkam spróbować.
No… wtedy, to już będziesz dawkował według wskazań. Wiesz, co by było, gdybyś sobie łyknął wedle woli? Mógłbyś potrzebować pampersów, smoczka i nauki chodzenia!
Jeżeli pomylę kropelki na nieśmiertelność z tymi odmładzającymi, to na pewno.
Coś Ty… To będą te same, a działanie będzie zależało od dawki. W przyszłości planeta nie będzie zaśmiecana nadmiarem produktów i często jeden produkt będzie spełniał kilka funkcji, np. berecik Jasia będzie jednocześnie workiem na kartofle.
A worek na kartofle w takim razie jakie będzie spełniał funkcje, skoro nie będzie mógł być workiem na kartofle?
Zostanie wycofany. Przecież będzie wszystkiego mniej i nie będzie ziemia tak zaśmiecana.
Jedyną rzeczą, co się uchowa będzie szuflada, bo w szufladzie zmieści się WSZYSTKO !