Czy wy też w tym momencie pytacie

Ile miała lat a nie dlaczego tak drogo?

Odbitka za lockdown.

1 polubienie

Ale to nie cena jest szokująca. 14 latka miała włosy zniszczone farbowaniem?

2 polubienia

Ch*j wie. Inflacja.
Mnie obcina ciocia. Za free. Albo za merci.

3 polubienia

Mnie kobieta. Na 1 mm więc zostaje niewiele. Maszynka 70 pln i tak na 2 lata wystarcza

2 polubienia

Proponuję tanią i wygodą fryzurę.

Każdy może ją w domu wykonać maszynką.

Mam krócej.

1 polubienie

Znaczy na łyse kolano albo piętę?

1 polubienie

na 1 mm to co pokazałeś to na oko 3 mm

1 polubienie

Ale rano wstajesz i wychodzisz. Bez pier* a się w łazience.

1 polubienie

Cena za taką ilość zabiegów, na dodatek na DŁUGIE włosy i w renomowanym salonie wcale nie szokuje. Dziecko nie pytające o cenę przed usługą też nie. Natomiast matka… to i owszem, szokuje.

3 polubienia

jak poszlam do fryzjera (Jerez de la Frontera) ostrzyc sie na zapałkę to fyzjer zażądał osoby odpowiedzialnej za stan mojego umyslu

2 polubienia

Taa a szmpon to ciff bo zarysowań nie powoduje.

1 polubienie

Mam hm. swoją fryzjerkę w salonie z powodów niespodziewanych przykórczy - koniec eksperymentów, stała cena, ino ciutek gadatliwa / rozwiedziona. Z powodu kobiet muszę się umawiać na terminy - u mnie to ok 20 minut pracy, z kobietami to różnie, od 30 minut do około 3 godzin pracy za głowę, u faceta cennik stały 10 - 30 zł + - 5 zł, u nich od 30 zł do około 900 zł. Niektóre nie mają stylu i przyłażą ze zdjęciami aktorek do podglądu bo tak chcą, ich prawo !. Kosmetyki większość firmowe. Najgorsze są piątki, soboty bo trzeba balować i błysnąć na działkowym party. Kurcze ino te wygniecenia / zmarszczki / nie prasowane mnie nie pasują do loków koków. Nie wiem co było robione ale cena specjalnie nie jest wysoka - jest usługą w firmie, są opłaty energii, wody, lokalu, podatki, kremy, płyny itd potrzebne do usługi. U mnie fryzjerka miała sprawę w sądzie za cięcie i modelowanie podobnej małolaty, bo to się rodzinie nie podobało, i żądała odszkodowania - jak było dalej to nie wnikałem, nie mniej na brak pracy nie narzeka - teraz wisi w oknie że osoby poniżej 18 lat są proszone o przyjście z rodzicem, tyra po 9 h, psychicznie to załamka, wysłuchiwać tyle problemów w rodzinach. Po rachunku to pewnie madka z córkom założą swą działalność gospodarczą w garażu😜

2 polubienia

W Castoramie ceny za farby są podobne

Albo pojda pod latarnie na fryzjera zarobic. :innocent::stuck_out_tongue_winking_eye:

1 polubienie

U mnie ciemności na osiedlu bo rządowe oszczędności - kasa jest politycznie wstrzymana, ratusz finansuje szpital i przedszkola, jasność tylko w obrębie skrzyżowań i przejść dla pieszych, założyli na lampy solary i w dzień ładują akumulatory. Jak pochmurnie to kicha. Wtedy się chodzi na czuja jak karaluch, ale pomysł dobry bo za miastem robi się konkurencja

Problem w cenie pradu?
U mnie obniżyli VAT na prad. Zabawne czy nie? Tak zwana opozycja wrzeszczy na obeny rząd, ze skok ceny to ich wina. Cos im sie zapomnialo kto byl u żłobu jak wprowadzono system pozwalajacy na przerzucenie kosztow inwestycji (energia odnawialna) na odbiorcow i to w krotkim czasie.
Do tego dolozyla się pandemia.

1 polubienie

Z tymi paragonami to jakiś konkurs czy co? Co nie wejdę na polskie internetu to paragonów szok.
Cena adekwatna do usługi . Dobrze , ze nie były to Niemcy bo tutaj drożyzna, za podobna usługę musiałaby zapłacić około 350€.

2 polubienia

Coraz mniej różnych podatków nałożonych ustawowo wpływa do kasy ratusza, którymi trzeba się jeszcze podzielić z rządem. Mało osób widzi dodatkowe koszty związane z życiem miejskim. Każdy patrzy w kogoś portfel, ile ma domów, samochodów, jakie wczasy itd. W sumie to za frii pracują krasnoludki, które sprzątają porzucane pety, rozbite butelki, podlewają gazony, czy remontują chodniki, ulice, karetki szpitalne jeżdżą na powietrze, ludzie wyrzucają psy, koty węże byle nie płacić podatków itd

2 polubienia