A w ogole: czy to byla odpowiedz skierowana do Ciebie???
“Gdybyś znał historie starożytnego Rzymu nie zadawałbyś tak głupich pytań, prawda @birbant”
Ta odpowiedź?
Tak, przepraszam, pomylilam sie!
Birbant przyjdzie i wytłumaczy o co chodzi.
Potem poczytam, teraz musze wyjsc…
Już tłumaczę. Incitatus, to nie człowiek, a każdy jako tako tako świadomy człowiek wie, kim lub czym był Incitatus i dlaczego jest znany. . Nieuków nie dotyczy. Oni mało wiedzą, ale najwięcej do powiedzenia maja, a właściwie najgłośniej.
Tyle wiem że to nie człowiek. Chodziło mi o kompletnie bez sensu porównanie powtarzania że PiS to przestępcy do starożytnego Rzymu. Ale jak widzę sam nie widzisz sensu. A tak poza tym to dużo osób z niedoborem kultury osobistej nie umie się pochamowac i okazuje chamstwo w kompletnie nieodpowiednich sytuacjach…
Aha i nie mierz wszystkich swoją miarą żeby tylko obrazić… Bo dobrze wiesz ze zdecydowana większość ludzi nie wie kto to był… Ale najlepiej tak pisać interesując się historia… I pisać że “jako tako świadomy człowiek”… Rozwaliło mnie to…
Informatyk może powiedziec że każdy jako tako świadomy człowiek umie napisać najprostszy program w najprostszym języku tu i teraz…
No cos jeszcze Ci zostalo do nauki. Wiesz co to “kultura osobista”? Jesli chcesz byc kulturalny to wiadomosci z dziedzin roznach (ale nie np. informatyki) Cie obowiazuja. Masz duzo czasu, czytaj!
“Wiedza z wielu różnorodnych dziedzin, takich jak literatura, historia, sztuka, technika także zawiera się w pojęciu kultury osobistej. Człowiek kulturalny powinien brać udział w życiu kulturalnym — zwiedzać wystawy, czytać wartościowe książki, słuchać muzyki, aby móc przyswoić sobie dorobek minionych pokoleń i tak zdobytą wiedzę móc wykorzystać w życiu codziennym. Bowiem człowiek poprzez udział w kulturze staje się wrażliwszy i poszerza swoje horyzonty myślowe.”
Starozytny Rzym. Jakies 200 lat przed urodzeniem Chrystusa. Ekwita, trybun, cenzor Kato Starszy.
Wsławił się nieprzejednaną wrogością do Kartaginy i ciągłymi nawoływaniami do jej zburzenia. Polegało to m.in. na tym, że każde, wygłaszane na dowolny temat, wystąpienie w Senacie kończył zdaniem: Ceterum censeo Carthaginem esse delendam „A poza tym sądzę, że Kartaginę należy zniszczyć”
Zeby bylo zabawniej byl zapieklym starorzymskim “naziolem” walczącym nie tylko z Kartagina glownie na terenach obecnej Hiszpanii, ale rownie zaciecie z kulturowymi wplywami greckimi. Historia bywa zlosliwa, bedac dobrym dowodca polozyl podwaliny pod cesarstwo, ktore wlasnie najdluzej przetrwalo w wersji zhellenizowanej na wschodzie. Upadlo 1600 lat po jego smierci.
No niektórym nawet to nie pomaga. A po wyjaśnieniu okonka widzę że rzeczywiście to bez sensu było i nie wiązało się niczym z tym czy ktoś zna historie czy nie.jak zwykle złośliwa zaczepka bez sensu. A co do tych dziedzin to jeszcze raz mogę napisać to co napisałem… Na tym samym to polega i tym bardziej nie wiąze sie z kulturą osobista.
Akurat ma spory zwiazek z tematem. Ale widac myslenie abstrakcyjne to nie Twoja najmocniejsza strona. ![]()
Ale co ma związek z tematem…? Nie mówię że kultura osobista to coś nie tak co podała elsie ale mi nie chodziło w ogóle o to tylko o chamskie pisanie nie wiadomo po co. I stwierdziłem że niektórym niewiele pomaga to czytanie itp w takim razie… . Po drugie to to że nie zrozumiałem chamskiej odpowiedzi bingoli nie ma związku z moją wiedzą (a tym bardziej z kulturą osobista ale to elsie coś pomieszala bo o kulturze to nie napisałem do bingoli akurat…) ale widzę że tutaj tak najłatwiej dla niektórych zmieszać z błotem i poczuć się lepiej, jeszcze w kupie… Lol
A myślenie abstrakcyjne to moja bardzo mocna strona ![]()
Gdyby nie to, że jako admin mam wgląd w to co wyedytowałeś, to pewnie bym nawet ci uwierzył. Ale na razie kończę dyskusje cytatem z jednego z moich ulubionych filmow:
“ach, ty uczciwy człowieku”
No to ci pisze ze ostatniej odpowiedzi nie edytowalem a przed ostatnia edytowalem ale nie zmienia to w żaden sposób sensu tej odpowiedzi. Wszystko się zgadza. Po fajnym początku wraca stare pytamy… Coraz więcej chamstwa się znowu robi.
To taki blef tylko, co? ![]()
Bardzo Ci współczuję, bo ciągle wszyscy w kupie napadają na Ciebie. Ciągle jakiejś grupie ludzi nie pasuje to, co piszesz lub jak piszesz. I to ciągle innym. Ci ludzie chyba nic innego nie robią tylko od rana do nocy kombinują jak by Ci tu zrobić przykrość ![]()
Przepraszam, że to napisałam ale czytuję dosyć często wypowiedzi zarówno Twoje jak i tych niedobrych ludzi, którzy się ciągle nad Tobą pastwią i dłużej już nie potrafię milczeć ![]()
Ja nie przejmuje się tym oczywiście tak, bo to tylko internet, też sam prowokuję czasami, ale nie da się nie zauważyć jednak ze takie zjawisko które odpisałaś ma miejsce
Już bym to zrozumial jakbym prezentował tutaj jakieś skrajne poglądy itp a tak to w sumie sam nie wiem o co chodzi. Z tego co już czytałem tutaj na mój temat to wychodzi ze ludzie mnie nie rozumieją i mają mnie za kogoś kim nie jestem. (nawet tylko na pytamy, bo normalne że w realu mam wywalone na polską politykę itp…) że niby ja mam się za kogoś niewiadomo kogo. A niektórzy mają taktykę właśnie jak kilka postów wyżej niektórzy użytkownicy… Ciągle próby osmieszenia itp… Nie wiem czy to jakieś frustracje czy coXd ale lepiej już nic nie pisać bo się jeszcze ktoś obrazi(najlepsze ze to ja powinienem mając myślenie reszty
)
Skoro tak uwazasz, to mnie nic do tego…