Zdecydowanie zapisałabym na edukację zdrowotna. Wiedzy nigdy dość, a to akurat jest wiedzą która bardzo w życiu może sue przydać.
A gdzie seksualizacja? Jestem rozczarowana. A poza tym ja to wszystko wiem, bo sie interesowalam… dajcie mi sie wykazac to taka edukacje dzieciom zrobie, ze sie rodzice zdziwia… Nawet mam przyklad co do potrzeby zrozumienia-z harmonikiem jak wystapimy to dzieci sie pozbeda kompleksow.
Ojej, zostaw te harmonijne metody, bo dzieci co prawda lubia horrory, ale jednak?
To nie jest fejk
A tak sie nie dzieje? Jestes pewien?
Poszukaj wypowiedzi pozostałych…. Jachir i spółki. Myślę że zrozumiesz kto teraz nas szkoli
Moze seksualizuja w innych klasach? Ale to sie zawsze mozna wypisac, jak sie dostanie program, zeby nie byc za bardzo swiadomym. Czym mniej wiemy, tym krocej bija.
One glupoty opowiadaja w sejmie, nie w szkole.
Pytanie, kto je tych farmazonow nauczył?
Kreatywne szkoły dbajace, zeby uczniowie sie nie przemeczali?
Ja bym sie zastanowila nad wyborcami?
Moja siostrzenica chodzi na ten przedmiot ale… uczy go nauczyciel wf.
Brak podręcznika i brak kadry. Ale przedmiot jest potrzebny
Te wiedze znajdzie srednio rozgarniety nauczyciel, a czesc jest w podrecznikach do psychologii rozwojowej i spolecznej.
Lepiej niz wuefista niz matematyk.
Brak podręczników - to nawet nie podrecznikow, bo to mamy XXI wiek i e-booki czy audui?
Zeby te materialy zrodlowe gdzies byly, zweryfikowane i w sensowny sposob poukladane.
Wiekszosc nauczycieli o ile sie nie myle jakies zasady psychologii mialo.
A w koncu przekazywanie wiedzy jest ich zawodem.
Problemem jest, to, że to jest przedmiot “holostyczny” wymagajacy nie tylko przygotowania nauczyciela, ktory nie zasyapi przeciez kolezanek i kolegow po fachu - ale od ucznia.
Szybko, jak mawiaja ? To sie pchly lapie, bo uciekają…
Te rady co do agresji, przemocy to powinny isc w parze z uczeniem prewencji. Nie powiemy przeciez dzieciom, ze dyrekcja jest pierwsza do zamiatania niewygodnej prawdy pod dywan, bo “dba o dobre imie szkoly”.
Najpierw dzieciom to trzeba wytlumaczyc czym jest agresja.
Dyrekcja sama się wyżywi.