Czy zapisał(a)byś swoje dziecko na edukację zdrowotną?

Zdecydowanie zapisałabym na edukację zdrowotna. Wiedzy nigdy dość, a to akurat jest wiedzą która bardzo w życiu może sue przydać.

4 polubienia

A gdzie seksualizacja? :frowning: Jestem rozczarowana. A poza tym ja to wszystko wiem, bo sie interesowalam… dajcie mi sie wykazac to taka edukacje dzieciom zrobie, ze sie rodzice zdziwia… Nawet mam przyklad co do potrzeby zrozumienia-z harmonikiem jak wystapimy to dzieci sie pozbeda kompleksow.

1 polubienie

Ojej, zostaw te harmonijne metody, bo dzieci co prawda lubia horrory, ale jednak?

1 polubienie

To nie jest fejk

A tak sie nie dzieje? Jestes pewien?

Poszukaj wypowiedzi pozostałych…. Jachir i spółki. Myślę że zrozumiesz kto teraz nas szkoli

Moze seksualizuja w innych klasach? :thinking: Ale to sie zawsze mozna wypisac, jak sie dostanie program, zeby nie byc za bardzo swiadomym. Czym mniej wiemy, tym krocej bija.

One glupoty opowiadaja w sejmie, nie w szkole.
Pytanie, kto je tych farmazonow nauczył?
Kreatywne szkoły dbajace, zeby uczniowie sie nie przemeczali?
Ja bym sie zastanowila nad wyborcami?

2 polubienia

Moja siostrzenica chodzi na ten przedmiot ale… uczy go nauczyciel wf.

Brak podręcznika i brak kadry. Ale przedmiot jest potrzebny

3 polubienia

Te wiedze znajdzie srednio rozgarniety nauczyciel, a czesc jest w podrecznikach do psychologii rozwojowej i spolecznej.

1 polubienie

Lepiej niz wuefista niz matematyk.
Brak podręczników - to nawet nie podrecznikow, bo to mamy XXI wiek i e-booki czy audui?
Zeby te materialy zrodlowe gdzies byly, zweryfikowane i w sensowny sposob poukladane.
Wiekszosc nauczycieli o ile sie nie myle jakies zasady psychologii mialo.
A w koncu przekazywanie wiedzy jest ich zawodem.
Problemem jest, to, że to jest przedmiot “holostyczny” wymagajacy nie tylko przygotowania nauczyciela, ktory nie zasyapi przeciez kolezanek i kolegow po fachu - ale od ucznia.
Szybko, jak mawiaja ? To sie pchly lapie, bo uciekają…

2 polubienia

Te rady co do agresji, przemocy to powinny isc w parze z uczeniem prewencji. Nie powiemy przeciez dzieciom, ze dyrekcja jest pierwsza do zamiatania niewygodnej prawdy pod dywan, bo “dba o dobre imie szkoly”.

Najpierw dzieciom to trzeba wytlumaczyc czym jest agresja.
Dyrekcja sama się wyżywi.

1 polubienie