Ej tu była cala wojna, krucjata mieomal.
Jest strefa zwana mar de plastico - czyli tysiace hektarow upraw pod folią. Dlugi czas zbiory tam byly domena muzułmanów płci męskiej. Ktos wpadl na pomysl, żeby w ramach walki z bezrobociem zorganizować ekipy dziewczyn z Polski ( glownie tzw. sciana wschodnia) - nie tylko poprawila sie wydajnosc pracy, ale również zapanowal porzadek, a jak dziewczyny zobaczyly warunki mieszkania na hiszpanskiej wsi?
To w okolicy od latjasne wlosy i niebieskie oczy nie sa ewenementem u dzieci i nie tylko
Ale skonczylo się to rozruchami, ktore tutejsza policja zdusila w zarodku, pozbywajac sie przy okazji czesci mafii narkotykowej, ktora w tym plastikowym morzu czula się swietnie
To byl eksperyment rozpoczety ponad 10 lat temu, trwa dalej
Resztę teraz uzupelniaja tubylcy (covid i kryzys 2008 daly sie we znaki) i co ciekawe egzotyka z dalekiego wschodu.
Islamce na dłuższą mete przegrali.
Hiszpanie zreszta twierdzą, ze mieć żonę czy partnerkę z Polski to los wygrany na loterii, choć jędze wymagajace są
I tak sie własnie kończy ideologiczne wdrażanie multi kulti.Nie ma nic bardziej chorego w myśli po II wojnie światowej.
Coś tak antyludzkiego jak sowieckie zawracanie rzek!
A dogmatycy mają w doopie efekty tego zwyrodnienia umysłu…
Tak że, spodziewajmy sie dalszych"efektów" tego prania mózgów…
Z tego, co ja pamiętam, to nie wszyscy byli zachwyceni czasami przedwojennymi, ale mama mojej mamy, jak najbardziej je chwaliła. Ale ona była arystokratką i miała wielką rentę po mężu, konstruktorze statków, który dość szybko umarł wypadku morskim.
Co do Ukrainek, to są takie same, jak kobiety z innych części Europy. Jedne są dobrymi żonami i tych jest więcej, inne nie za bardzo.
Przed laty, gdy zainstalowałem się w Holandii widziałem, jak wiele Polek polowało na Holendrów, nieraz w sposób bezczelny. Wiele z tych małżeństw nie przetrwało dwóch, trzech lat. Ale znam kilka, które są dobrymi stadłami do tej pory.
Ja słyszałem że mają statystycznie pod względem dzieci najgorzej ale kto to tam wie
To po co Rosjanie porywali ukraińskie dzieci XD?
Ja tam oglądałem wywiad z księdzem który uciekł z Białorusi i mówił że Białorusini mają inną mentalność - taką mniej moralną od nas
Bodajże na Telewizji Republika czy w Mediach Narodowych bo choć nie lubię tych źródeł to sam temat mnie zainteresował ze względu na sytuację na Białorusi a to było z 2020 lub 2021 roku nagranie
Szukałem nawet żeby wstawić pod tematem ale nie mogłem znaleźć
Mam dokładnie tak samo. Do tego Zauważam rozdwojenie jaźni w pewnych kwestiach
Umrzesz w samotności …
Gra, myślisz że on to co napisałaś zrozumie?
Nie zrozumie, bo nie jest w stanie.
Rosja ma fatalne wyniki jesli chodzi o demografię. Nie tylko nie “wylizali” się z czasów II wojny, kiedy nie liczono sie ze stratami ludzkimi, to stan sanitarny kraju powoduje, ze srednia wieku, zwłaszcza mężczyzn jest jedna z najnizszych wśród krajow (nazwijmy je umownie cywiliziwanymi). Kobiety w tych warunkach tez ni maja specjalnie ochoty na posiadanie dzieci - porwanymi dziecmi chca to uzupełnić.
To jeden z powodow.
Drugi, bardziej umiwersalny dzialajacy od tysiacleci - to porywanie dzieci i ich wynaradawianie -
Z blizszych czasowo to
https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Janczarzy
Ale takze skandale jakie zamieciono pod dywan - w Hiszpanii proceder odbierania dzieci samotnym matkom trwal do lat 80 ubieglego wieku, Argentyna
https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Matki_z_Plaza_de_Mayo
Nie licząc wczesniejszych nie tylko katolickich “sierocińców” z XIX wieku, gdzie dzieci wykorzystywano sie jako siłę robocza.
Daleki Wschod i Afryka wymagałyby osobnego opracowania.
Około 25% Rosjan nie ma w domu toalety (czyli niemal tyle ludności, ile mieszka w Polsce). Ponad 20% nie ma dostępu do bieżącej wody a ponad 30% nie ma w domu ciepłej wody. Bardzo kiepsko u nich z tą cywilizacją, skoro pod tym względem są na poziomie bardziej rozwiniętych krajów Afryki.
Pisałem to już w innym temacie. Ponad 7000 szkół w Rosji nie jest skanalizowana.
Może i nie zrozumie, ale może też choć przez chwilę się zastanowi. Dobre byłoby i to
Obawiam się, że te dzieci za kilka lat będą wykorzystywane jako mięso armatnie w kolejnej “operacji specjalnej”.
Roznie moze byc - maskotki burdelowe, części zamienne sa w ogolnym rozrachunku bardziej oplacalne.
byłaś na Ukrainie? Ilu Ukraińców znasz?
ja znałem mnóstwo, mieszkałem z nimi w akademiku. Byłem też na Ukrainie.
Co chwila spotykam też Ukraińców. Choćby w pociągu potrafią sobie puścić film bez słuchawek na cały przedział.
O puszczalstwie Ukrainek piszę na podstawie tego co ludzie mówią, że Ukrainki puszczalskie są i kilka historii mi opowiadano.
Ukrainki mają jeszcze gorszą renomę niż Polki.
Ludzie różne rzeczy mówią i snują róże teorie spiskowe. Ja w takie gadki nie wierzę. Sądzę, że tyle samo Polek Amerykanek, czy Holenderek “puszcza się”, co Ukrainek. Może poszukasz w świecie arabskim? Tam za cudzołóstwo grozi ukamieniowanie, ale tylko kobiecie. Facetowi wolno
Tak na marginesie…Przypomniałas mi czasy istnienia tzw.DDR.W kontekście puszczalstwa.Nigdy nie widziałem czegoś takiego.Nawet wśród pijanych Angielek!
Dla mnie np. śniadanie,mecz,piwo i wiele innych a dla nich ruchanko od rana do wieczora.
Przepraszam za tę dosłowność ale to nawet nie wytrzymywało porównania z psami.
Nie zawsze facetowi na sucho uchodzi. Jak trafi na msciwa i wplywowa rodzinkę ofiary to tez marnie konczy.
A cos w kwestii doswiadczen osobistych męsko damskich w tym zakresie, czy tylko opowiesci z mchu i paproci?
Niemki nie tylko z DDR niespecjalnie sie cnota przejmuja. Jak sie tylko amator trafi?