Czy żona Ukrainka to dobry wybór dla Polaka?

Ej tu była cala wojna, krucjata mieomal.
Jest strefa zwana mar de plastico - czyli tysiace hektarow upraw pod folią. Dlugi czas zbiory tam byly domena muzułmanów płci męskiej. Ktos wpadl na pomysl, żeby w ramach walki z bezrobociem zorganizować ekipy dziewczyn z Polski ( glownie tzw. sciana wschodnia) - nie tylko poprawila sie wydajnosc pracy, ale również zapanowal porzadek, a jak dziewczyny zobaczyly warunki mieszkania na hiszpanskiej wsi?
To w okolicy od latjasne wlosy i niebieskie oczy nie sa ewenementem u dzieci i nie tylko
Ale skonczylo się to rozruchami, ktore tutejsza policja zdusila w zarodku, pozbywajac sie przy okazji czesci mafii narkotykowej, ktora w tym plastikowym morzu czula się swietnie
To byl eksperyment rozpoczety ponad 10 lat temu, trwa dalej
Resztę teraz uzupelniaja tubylcy (covid i kryzys 2008 daly sie we znaki) i co ciekawe egzotyka z dalekiego wschodu.
Islamce na dłuższą mete przegrali.
Hiszpanie zreszta twierdzą, ze mieć żonę czy partnerkę z Polski to los wygrany na loterii, choć jędze wymagajace są :wink:

2 polubienia

I tak sie własnie kończy ideologiczne wdrażanie multi kulti.Nie ma nic bardziej chorego w myśli po II wojnie światowej.
Coś tak antyludzkiego jak sowieckie zawracanie rzek!
A dogmatycy mają w doopie efekty tego zwyrodnienia umysłu…
Tak że, spodziewajmy sie dalszych"efektów" tego prania mózgów…

Z tego, co ja pamiętam, to nie wszyscy byli zachwyceni czasami przedwojennymi, ale mama mojej mamy, jak najbardziej je chwaliła. Ale ona była arystokratką i miała wielką rentę po mężu, konstruktorze statków, który dość szybko umarł wypadku morskim.

Co do Ukrainek, to są takie same, jak kobiety z innych części Europy. Jedne są dobrymi żonami i tych jest więcej, inne nie za bardzo.
Przed laty, gdy zainstalowałem się w Holandii widziałem, jak wiele Polek polowało na Holendrów, nieraz w sposób bezczelny. Wiele z tych małżeństw nie przetrwało dwóch, trzech lat. Ale znam kilka, które są dobrymi stadłami do tej pory.

2 polubienia

Ja słyszałem że mają statystycznie pod względem dzieci najgorzej ale kto to tam wie

To po co Rosjanie porywali ukraińskie dzieci XD?

Ja tam oglądałem wywiad z księdzem który uciekł z Białorusi i mówił że Białorusini mają inną mentalność - taką mniej moralną od nas

Bodajże na Telewizji Republika czy w Mediach Narodowych bo choć nie lubię tych źródeł to sam temat mnie zainteresował ze względu na sytuację na Białorusi a to było z 2020 lub 2021 roku nagranie

Szukałem nawet żeby wstawić pod tematem ale nie mogłem znaleźć

Mam dokładnie tak samo. Do tego Zauważam rozdwojenie jaźni w pewnych kwestiach

2 polubienia

Umrzesz w samotności … :grimacing:

2 polubienia

Gra, myślisz że on to co napisałaś zrozumie?
Nie zrozumie, bo nie jest w stanie.

5 polubień

Rosja ma fatalne wyniki jesli chodzi o demografię. Nie tylko nie “wylizali” się z czasów II wojny, kiedy nie liczono sie ze stratami ludzkimi, to stan sanitarny kraju powoduje, ze srednia wieku, zwłaszcza mężczyzn jest jedna z najnizszych wśród krajow (nazwijmy je umownie cywiliziwanymi). Kobiety w tych warunkach tez ni maja specjalnie ochoty na posiadanie dzieci - porwanymi dziecmi chca to uzupełnić.
To jeden z powodow.
Drugi, bardziej umiwersalny dzialajacy od tysiacleci - to porywanie dzieci i ich wynaradawianie -
Z blizszych czasowo to
https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Janczarzy
Ale takze skandale jakie zamieciono pod dywan - w Hiszpanii proceder odbierania dzieci samotnym matkom trwal do lat 80 ubieglego wieku, Argentyna
https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Matki_z_Plaza_de_Mayo
Nie licząc wczesniejszych nie tylko katolickich “sierocińców” z XIX wieku, gdzie dzieci wykorzystywano sie jako siłę robocza.
Daleki Wschod i Afryka wymagałyby osobnego opracowania.

1 polubienie

Około 25% Rosjan nie ma w domu toalety (czyli niemal tyle ludności, ile mieszka w Polsce). Ponad 20% nie ma dostępu do bieżącej wody a ponad 30% nie ma w domu ciepłej wody. Bardzo kiepsko u nich z tą cywilizacją, skoro pod tym względem są na poziomie bardziej rozwiniętych krajów Afryki.

3 polubienia

Pisałem to już w innym temacie. Ponad 7000 szkół w Rosji nie jest skanalizowana.

3 polubienia

Może i nie zrozumie, ale może też choć przez chwilę się zastanowi. Dobre byłoby i to :slight_smile:

1 polubienie

Obawiam się, że te dzieci za kilka lat będą wykorzystywane jako mięso armatnie w kolejnej “operacji specjalnej”. :frowning:

1 polubienie

Roznie moze byc - maskotki burdelowe, części zamienne sa w ogolnym rozrachunku bardziej oplacalne.

1 polubienie

byłaś na Ukrainie? Ilu Ukraińców znasz?
ja znałem mnóstwo, mieszkałem z nimi w akademiku. Byłem też na Ukrainie.
Co chwila spotykam też Ukraińców. Choćby w pociągu potrafią sobie puścić film bez słuchawek na cały przedział.
O puszczalstwie Ukrainek piszę na podstawie tego co ludzie mówią, że Ukrainki puszczalskie są i kilka historii mi opowiadano.
Ukrainki mają jeszcze gorszą renomę niż Polki.

1 polubienie

Ludzie różne rzeczy mówią i snują róże teorie spiskowe. Ja w takie gadki nie wierzę. Sądzę, że tyle samo Polek Amerykanek, czy Holenderek “puszcza się”, co Ukrainek. Może poszukasz w świecie arabskim? Tam za cudzołóstwo grozi ukamieniowanie, ale tylko kobiecie. Facetowi wolno :frowning:

3 polubienia

Tak na marginesie…Przypomniałas mi czasy istnienia tzw.DDR.W kontekście puszczalstwa.Nigdy nie widziałem czegoś takiego.Nawet wśród pijanych Angielek!
Dla mnie np. śniadanie,mecz,piwo i wiele innych a dla nich ruchanko od rana do wieczora.
Przepraszam za tę dosłowność ale to nawet nie wytrzymywało porównania z psami.

Nie zawsze facetowi na sucho uchodzi. Jak trafi na msciwa i wplywowa rodzinkę ofiary to tez marnie konczy.

A cos w kwestii doswiadczen osobistych męsko damskich w tym zakresie, czy tylko opowiesci z mchu i paproci? :rofl::rofl::rofl:

1 polubienie

Niemki nie tylko z DDR niespecjalnie sie cnota przejmuja. Jak sie tylko amator trafi?