Czym się dobudzacie?

Herbata,bez względu na wszystko.Senny czy też nie…Oczywiście jeśli jest czas.

2 polubienia

To ta kawa to Blue Mountain czy Kopi luwak?

Choć w PL bedac ostatnio czesciej niz bym chciala ratowalam się moim ulubionym rodzajem herbaty czyli jak to ktos kiedys okreslil napojem zubozalej inteligencjj, czyli herbata earl grey parzona w barwie kawy. A smakosze wśród moich krewnych i znajomych preferują rozpuszczalne “neski” co mnie przyprawia o wysypkę.

2 polubienia

Kawa, yerba mate, napoje energetyczne z puszki lub z apteki, ashwaganda.

2 polubienia

Ani jedna ani druga. 5kg kopi luwak? Chyba bym zbankrutował. :grin:

4 polubienia

Ja kupuję kawę obojętnie jaką pod warunkiem, że jest to Woseba niebieska (arabica). :smiley:
Paczki są kilogramowe i kupuję zwykle 5- 6 paczek, więc mnie ten Twój zakup wcale nie zdziwił :wink:
No ale ja mam kilka sąsiadek zaprzyjaźnionych…

1 polubienie

Hodowle cywet musialbys zalozyc na jakiejs plantcji kawy w tropikach. Tylko kto by to zbieral?

2 polubienia

Sprawdzilam ceny - podaja różne 2-4 tys. PLN za kilogram.
Mountain podobnie.
Tylko czy to są czyste wyroby, czy nie jakies mieszanki uzywajace takiej nazwy handlowej? Jak kupujesz juz zmieloną to pewnosci żadnej.

2 polubienia

To już są kawy dla totalnych koneserów i choć lubię kawę i nie jestem za bardzo obrzydliwa to jednak świadomość tego, gdzie te ziarenka bywały, trochę by mi przeszkadzała. Jednak.:thinking:

2 polubienia

Pracą :grin:

4 polubienia

Mowisz, ze na kaca najlepsza jest praca?:innocent::beers:

3 polubienia

Szkoda że tak daleko mieszkasz ( nie omieszkał bym wpaść rankiem na filiżankę :grin:)

1 polubienie

Są dwie teorie na temat tego, co jest najlepsze na kaca: praca albo powietrze z materaca. :grin:

4 polubienia