Chyba założę portal, na którym będzie można składać podziękowania politykom i “fachoffcom” związanym z PZPR Plus. Okazuje się, że najlepszą metodą utrzymania miejsc pracy w Polsce jest… nowy podatek w czasie pandemii i spowolnienia gospodarczego. To chyba ci sami “fachoffcy” co Janów z tarapatów wyciągnęli?
No i najważniejsze, że to podatek dla naszego zdrowia. Bo otyłość spowodowana cukrem jest dużo bardziej niebezpieczna, niż jakieś głupie przeziębienie typu COVID-19…
Rząd ma problem. Jeśli szybko nie odpali gospodarki to nie będzie już nie tylko na 500+ ale też na zasiłki dla bezrobotnych. Trzeba szukać hajsu. Proponowałbym zacząć od kościoła.
Ok.Przyjdzie czas na ogarniecie ale…W tej formule,jak mam pisac o filmie?Musialbym stworzyc cos od siebie?Jakąs odnoge?
No i…Czy mozna juz teraz zaczynać?
I pytanie kluczowe…To jest Twoje podworko.Jesli cos sie stanie,jakis szlag nas trafi medialnie…Chcialbym to jakos zachowac bo caly moj dorobek z poprzednich bloggow przepadl…
I jeszcze jedno…Bedzie to widoczne dla innych?
A ja chcialbym aby ten temat nie poszedl w “zmarnowanie”.Ta nowela Horacego Mc Coy’a,doczekala sie rewelacyjnej wersji filmowej Sidneya Pollacka.Tego samego ktory lata potem zrealizowal Tootsie
Jane Fonda,moim zdaniem,doslownie wyszla z siebie i zagrala jak nigdy dotad bo z calym szacunkiem dla Barbarelli,jak mawial dyr.Wardowski,“posmialiśmy sie jak to mówią”…
Ten film,w pewnym sensie mnie “ustawil”.Do dzisiaj jestem niewolnikiem tzw.planu amerykanskiego…
Po prostu lubię byc blisko mojego bohatera…
Taka próbka…Jest o czym pisac…