Czyż taka pogoda nie jest karą za nieharmonijność ludzkiego gatunku?

Dinozaury tez byly nieharmonijne?

Dinozaury były w porzo. To takie większe kurczaki. Natomiast cywilizowany gatunek ludzki, to szczyt bezmyślności i nieodpowiedzialności. Będzie tylko gorzej i to bardzo szybko.

“Rozdziobia nas kruki i wrony” a reszta harmonijnych potomków dinozaurow poprawi.

2 polubienia

Harmonijne szczury znacznie przegonią rozmiarami bobrowe i kapibarowe gryzonie.

Taka pogoda jest nagrodą.

1 polubienie

Tego raczej nie powiedziałaby branża turystyczna…

Kapibary i bobry mięsa nie jedzą i w ogole sa wybredne, na zielone plewy sie nie wezmą.

Gryzoniowe szczury ludzką padliną raczej nie pogardzą.

Miesozernych gryzoni jest wiecej, niektore nawet jadowite.
W Polsce to trzy gatunki ryjowek, malutkie, pozyteczne i pod ochroną.
image
Ekologiczny srodek na wszelkiego rodzaju robactwo domowe, choc jesli juz sie do domu zapedzi to trzeba jednak dokarmiac, bo bez jedzenia ginie w kilka godzin, tak ma wysoko nakręconą przemiane materii.

3 polubienia

Bardzo sympatycznie ten gryzoniek wygląda :smiley:

3 polubienia

Ja takie stworki lubie. Nawet szczury, jak oczywiscie nie ma ich za dużo mi nie przeszkadzaja.
A hodowalam myszke i chomika syryjskiego - skadinad chomiki potrafia byc, podobnie jak szczurki bardzo kontaktowymi zwierzatkami.

2 polubienia

To i Ciebie można by polubić, gdyby nie te bany…

Ryjowka czlowiekowi krzywdy nie zrobi, ale juz pies czy kot jak maja pecha miec uczulenie na ich jad, dzialajacy podobnie do wężowego, czyli niszczacy czerwone krwinki? Moze sie zle skonczyc. Gdyby byly większe, to pewnie by jakąś surowice wymyślili?

A’propos kurczaków i dinozaurów, niedawnom ja się dowiedział, że ptaki są uważane nie tylko za potomków dinozaurów, ale one same są dinozaurami.

To nawet logiczne, bo jeśli kot nie urodzi psa, a pies świni, to potomkowie donozaurów (ptaki) też muszą być dinozaurami.

3 polubienia

Jako jedyna galaz dinozaurzej ewolucji, ktora miala zdolnosc przemieszczania sie drogą powietrzną i przez to mozliwosc szukania lepszych warunków do przetrwania, kiedy ogromne gadziny ginęły, te migrowaly.
Bo piora jak pokazują skamienialosci powstały u wielu gatunkow lądowych. Niewykluczone, że pierwotnie jako izolacja termiczna?
Ogolnie jak sie z bliska przyjrzeć temu co wiemy o ewolucji i pochodzeniu gatunkow i kto czyim jest kuzynem? (Ja wiem, po niektorych to widać :wink:)

1 polubienie

Kot, pies, swinia to ssaki. Ponoc wszystkie (lacznie z nami) pochodza od jakiegos malenkiego myszopodobnego stworzonka, ktore mialo na tyle rozumu, zeby zgromadzic zapasy i zamieszkac w norkach kiedy spadl meteoryt i zycie na Ziemi przeoral. O ile z tym kosmicznym gosciem to prawda?

1 polubienie

Ludzie popełniają globalne samobójstwo

Nie wiem co w tym jest - wola isc na wysoce prawdopodobona smierc idac przez pustynię czy usiłując przeplynac wielką wode zamiast zacząć myśleć i wziąć sie do roboty?
A dobroczynca obiecuje darmowe kradzione zboże i wagnerwcow w gratisie.
Plus szkoły z rosyjskim wykladowym co by biały dobry czekista nie musial sie uczyc suahili.

Synoptycy niestety nie mają dla nas pozytywnych wieści na sierpień. :+1: Pada, a krople sa w sam raz :hearts: :grinning:

3 polubienia