Podobno ok. 9 milionów ludzi w PL nosi protezę zębową.
https://www.9milionowpowodow.pl/
Macie wszystkie zęby? Albo protezę lub implanty? Ja już nie mam 3.
Dam wiarę , spora część moich koleżanek miała całe protezy w wieku 25 lat.
Ja mam 3 braki niczym jeszcze ich nie zastąpiłam
Do znudzenia będę powtarzać , że uzębienie to w przewadze geny , gdyby ich wygląd i stan miał zależeć od ilości spozywanego cukru czy palenia papierosów, miałabym 3 czarne kły.
Mam poki co swoje. Plomb tez niewiele.
Jako dziecko zmusic mnie do mycia zebow dawało sie z trudem. Ale mleczaki mialam leczone.
Święta prawda. Znam takich, co myją zęby po każdym posiłku, kupują jakieś drogie pasty, a i tak zostawiają co miesiąc krocie u dentystów, bo ciągle coś mają nie tak. Ja się ograniczam do zwykłego mycia zębów rano i wieczorem jakąś najtańszą pastą (byle miętową ) i zero problemów. Mam dwa ubytki (jeden zastąpiony implantem, drugiego nie widać) i parę plomb wykonanych w ciągu kilku dekad. Słodyczy jem sporo.
Mam jeden implant. Moim zdaniem to jedynie słuszne rozwiązanie. Niestety drogie jak cholera.
To ja wole flaszkę. Do picia zębów nie trza XD
Jest mi wstyd ale mam 3 braki,miałam super zęby ale ciąże mi je zniszczyły i stąd te braki. W tym roku, całkiem niedawne byłam u stomatologa i na szczęście oprócz tych braków wszystko jest ok. Wszystkie pozostałe zęby są ok i nie mam kamienia ani nic z tych rzeczy.
No tak, jak zamierzasz przyjmować pokarmy w płynie
A tak na poważnie, kompletne uzębienie jest potrzebne nie tylko ze względów estetycznych, ale przede wszystkim zdrowotnych - muszą odpowiednio rozdrobnić jedzenie, inaczej pojawią się problemy gastryczne…
Mimo 6 krzyżyka na karku mam wciaz wszystkie zeby zdrowe i na swoim miejscu. Mało tego - nie pamiętam kiedy ostatnio miałem jakaś naprawę ubytku, chyba z pięć lat temu.
@whitecollarworker , ja palę papierosy a w metryce mam 50 +
Podobno mam ładne zęby
Pewnie palisz białe miętowe
To powód do dumy @Bingola .
Moja sąsiadka jest 80+ i ma prawie wszystkie swoje zęby, że aż się ci z pogotowia dziwili, gdy jej kazali wyjąć protezę, a ona, że niby jak? Twierdzi, że to dlatego, że całe życie jadała dużo twarogu. Ale to raczej też geny Chociaż, może jednak wapń z nabiału też.
Chcesz mieć białe zeby?
Pij codziennie szklankę spermy
Sorry tak mi sie skojarzyło z młodości wierszyk
Teraz żółte , cienkie .
Byłam zdrowym dzieckiem , antybiotyki do tej pory są u mnie rzadkością , moje rodzeństwo też ma ładne zęby i to zasługa genów , tak samo siwizna, ja na dobrą sprawę nadal włosów nie muszę farbować.
Ja mam mocne ale żółtawe. Korzenie potężne.
Mógłbym za bobra robić.
@whitecollarworker też wierzę, tak jest z moją teściową i też uwielbia twaróg , ale nigdy nie paliła papierosów i nie pije alkoholu , nie wiem czy to ma znaczenie.
A wiesz , że te żółtawe lepiej mieć ?
Moje niby względnie białe , ale orzecha zębami nie rozłupię i piwa nimi nie otworzę a stary owszem