Polska policja potrafi wszystko oprócz łapania groźnych przestępców.
Ostatniego Bonda widział kolega? Tam dobrze pokazują jak to działa. A nakręcony był przed pandemią.
W sensie obecny Nie czas umierać? To póki co nie widziałem ale mam zamiar szczególnie muszę zobaczyć ten motyw z chipami w szczepionkach
SPOILER:
Nie w szczepionkach, ale wiadomo o co chodzi
Kolega @birbant byl patriota choc element wywrotowy
Ale wowczas szczytem mody bylo miec kominek i przed kominkiem niedbale rzucona skore z ZOMOWCA
A już tam od razu poczciwego
Ilu Zomowców trzeba by wymienić żarówkę?
5 jeden wchodzi na taboret a 4 kopie go.
Albo on trzyma żarówkę, a oni nim obracają. No i kopią…
Dokładnie.
A czym się różni zomowiec od żaby?
Żaba ma więcej inteligencji.
Nie pamiętam.
Żaba choć kuma
Ja to się do dziś zastanawiam jak ZOMO dotarło do “Opozycjionisty” Piotra Bartoszcze na zapadłą wieś ,napoili go wódką i wepchneli do studzienki kanalizacyjnej(które w tej wiosce wybudowano 20 lat później) Na moje Solidarność pijakowi dopieła łatkę wojownika
Bartoszcze, to był alkoholik i nie trzeba było go zmuszać. Nie dopadli go na wsi, tylko z Bydgoszczy, gdy spotkał się z Rulewskim i wtedy ich pobito. ZOMO udziału w tym nie brało, tylko zwykli milicjanci. A dokładnie sbecy przebrani w milicyjne mundury. Do żadnych studzienek nikogo nie wpychano.
Bartoszcze to był mój sąsiad i wpadł do czegoś w formie studzienki i się utopił.
Ale to nie nie miało nic wspólnego z wydarzeniami w Bydgoszczy w 81 roku. Nie wiem, co robił później, bo w Solidarności przestał działać.
Bartoszcze bylo dwóch braci…
Tak, ale chodzi mi tylko o jednego.
Wikipedia podaje że ten drugi był internowany za stanu wojennego Po zwolnieniu działał w Ogólnopolskim Komitecie Oporu Rolników, wydawał pismo „Żywią i bronią” i prowadził gospodarstwo rolne za jakiś czas zaczął robić karierę w polityce wstąpił do PSL został potem jego prezesem kandydował w wyborach prezydenckich potem utracił kierownictwo w PSL później zahaczał o różne partie ruchy głównie z centrum i prawicy Zmarł w 2015 roku pogrzeb odbył się 2016 w Inowrocławiu
drugi jeszcze gorszy Roman