Daleko od ZOMO?

Polska policja potrafi wszystko oprócz łapania groźnych przestępców.

1 polubienie

Ostatniego Bonda widział kolega? Tam dobrze pokazują jak to działa. A nakręcony był przed pandemią. :joy::joy::joy:

1 polubienie

W sensie obecny Nie czas umierać? To póki co nie widziałem ale mam zamiar szczególnie muszę zobaczyć ten motyw z chipami w szczepionkach

1 polubienie

SPOILER:

Nie w szczepionkach, ale wiadomo o co chodzi :wink:

1 polubienie

Kolega @birbant byl patriota choc element wywrotowy :wink::joy_cat:
Ale wowczas szczytem mody bylo miec kominek i przed kominkiem niedbale rzucona skore z ZOMOWCA

2 polubienia

A już tam od razu poczciwego :grin:

2 polubienia

Ilu Zomowców trzeba by wymienić żarówkę?
5 jeden wchodzi na taboret a 4 kopie go.

2 polubienia

Albo on trzyma żarówkę, a oni nim obracają. No i kopią… :crazy_face:

2 polubienia

Dokładnie.

2 polubienia

A czym się różni zomowiec od żaby?

1 polubienie

Żaba ma więcej inteligencji.

Nie pamiętam.

2 polubienia

Żaba choć kuma :stuck_out_tongue_winking_eye:

3 polubienia

Ja to się do dziś zastanawiam jak ZOMO dotarło do “Opozycjionisty” Piotra Bartoszcze na zapadłą wieś ,napoili go wódką i wepchneli do studzienki kanalizacyjnej(które w tej wiosce wybudowano 20 lat później) Na moje Solidarność pijakowi dopieła łatkę wojownika

2 polubienia

Bartoszcze, to był alkoholik i nie trzeba było go zmuszać. Nie dopadli go na wsi, tylko z Bydgoszczy, gdy spotkał się z Rulewskim i wtedy ich pobito. ZOMO udziału w tym nie brało, tylko zwykli milicjanci. A dokładnie sbecy przebrani w milicyjne mundury. Do żadnych studzienek nikogo nie wpychano.

2 polubienia

Bartoszcze to był mój sąsiad i wpadł do czegoś w formie studzienki i się utopił.

2 polubienia

Ale to nie nie miało nic wspólnego z wydarzeniami w Bydgoszczy w 81 roku. Nie wiem, co robił później, bo w Solidarności przestał działać.

2 polubienia

Bartoszcze bylo dwóch braci…

1 polubienie

Tak, ale chodzi mi tylko o jednego.

2 polubienia

Wikipedia podaje że ten drugi był internowany za stanu wojennego Po zwolnieniu działał w Ogólnopolskim Komitecie Oporu Rolników, wydawał pismo „Żywią i bronią” i prowadził gospodarstwo rolne za jakiś czas zaczął robić karierę w polityce wstąpił do PSL został potem jego prezesem kandydował w wyborach prezydenckich potem utracił kierownictwo w PSL później zahaczał o różne partie ruchy głównie z centrum i prawicy Zmarł w 2015 roku pogrzeb odbył się 2016 w Inowrocławiu

3 polubienia

drugi jeszcze gorszy Roman

2 polubienia