Dalibyście głowę, że na Księżycu i na Marsie, nie żyją w tamtejszych

morzach stada wielorybów, fok, delfinów, żółwi morskich? Co z tego, że durna nauka ich nie widziała?

• Dał(a)bym
  • Nie dał(a)bym
  • Trudno powiedzieć
  • Mam jeszcze inne zdanie nt. temat

0 głosujących

To że na mapie coś się nazywa “morze”… nie znaczy że jest to morze z wodą, rybami i życiem… Dajmy na to “Zachodniopomorskie - morze przygody” - taki slogan… bez fok :stuck_out_tongue_winking_eye:

8 polubień

Czyli Ty dałbyś głowę, że nie żyją tam takie… I już byłbyś bez głowy, bo w Światach Równoległych jest więcej możliwości, niż to się śni największym ludzkim uczonym.

@harmonik Na Marsie może być życie. Niekoniecznie podobne do naszego.

4 polubienia

Na Marsie są wieloryby,
takie na niby.
Są też białe misie,
tak wydaje mi się.

3 polubienia

Na Marsie jakise ślady zycia moga wystepowac.
Ostatnio czytalam o Ceres, na dzis majacej status planety karlowatej, ja uczylam sie o planetoidzie.
Ale jak to by nie zwal, ma zasoby wody slodkiej 5 razy wieksze niz Ziemia (podkreslam, slodkiej, bo planetka nie ma nawet 1000 kn srednicy)
przy Ksiezycu przypomina pchelke
image
A kandydatow na istnienie zycia, choc niekoniecznie opartego na bialku weglowym to trochę w Ukladzie Slonecznym jest.

Nie liczac, ze teoria Lema jaka opisal w Solaris tez ma spory poziom prawdopodobienstwa.

5 polubień

Światy Równoległe dają wszelkie możliwości, to jest więcej niż pewne, @waranzkomodo

Nie pytałem o jakichś śladach życia, a o jego powszechności i bogactwie nie mniejszym od ziemskiego życia.

Wątpić w istnienie bogatego życia na Marsie czy Księżycu, to jak wątpić, że ludzie, zwierzęta, rośliny mają bogactwo snów. Można wysyłać rakiety do odkrycia takich snów, ale mądre to nie byłoby.

Czemu na niby? Nasze też nie muszą być rzeczywistymi…

A jesli to bogactwo jest oparte na innej niz weglowa przemianie materii?
Co prawda ja na razie nie wykryto w Ukladzie Slonecznym tak skomplikowanych zwiazkow jak rodzaj lancuchow DNA opartych na innym pierwiastku niz wegiel, ale na innych planetach?
A teoria swiatow rownoleglych jest necaca, ale niestety nie udowodniona. Podobnie jak przestrzen gdzie nie bedzie problemu kwadratury kola.

To zdaje się takie oczywiste,
że sny są nierzeczywiste.
Śniło mi się pyszne jedzenie,
a zbudziło brzucha burczenie. :stuck_out_tongue_winking_eye:

6 polubień

A wiesz, ze jak rano robie sie glodna we snie to zdarza mi sie wymyslic cos dobrego na obiad?

2 polubienia

Nawet jeśli założyłbyś nierzeczywistość naszego świata… to i tak naukowcy mają dużo większe szanse to odkryć… ponieważ używają metody naukowej oraz krytyki badawczej. Zawsze zatem będą skuteczniejsi od teorii powstałych w umyśle człowieka, który od krytki badawczej stroni.
Einstein był wybitny nie dlatego że odkrył część zasad… lecz dlatego że one opisują świat i przekonują tych którzy mówili iż to bzdury.

3 polubienia

Oczywiście można wierzyć, że naukowcy więcej wiedzą i rozumieją od JEZUSA i DUCHA Powszechnego, ale bez wątpienia będą to kosmiczne bzdury.

@anon86894402 Tu nic nie wskórasz. Guru jest tylko jeden. Guru mówi - wyznawcy słuchają. Guru nie słucha - po cóż miał by to czynić wszak bycie Guru ma swoje prawa niezbywalne.

4 polubienia

Na tym Twoim Księżycu, to jest chyba podobnie jak na Wyspach Bergamutach:

Na wyspach Bergamutach
Podobno jest kot w butach,
Widziano także osła,
Którego mrówka niosła,
Jest kura smograjka
Znosząca złote jajka,
Na dębach rosną jabłka
W gronostajowych czapkach,
Jest i wieloryb stary,
Co nosi okulary,
Uczone są łososie
W pomidorowym sosie
I tresowane szczury
Na szczycie szklanej góry,
Jest słoń z trąbami dwiema
I tylko… wysp tych nie ma. :rofl: :rofl: :rofl:

5 polubień

O guru… albo raczej Ogóru :wink:

3 polubienia

Wdawanie sie w dyskusje o wielorybach w morzach (Wyróżnia się – ze względu na wielkość – ocean, morza, jeziora, zatoki i bagna) na Ksiezycu to zajecie dobre dla znudzonego emeryta.
Szkoda, ze Twardowski na kogucie polecial. Z kolonizacji nic nie wyszlo, same samce. :wink:

5 polubień

@okonek :rofl::rofl::rofl:

1 polubienie