Jednako, jak praktyka pokazuje, myślimy. ![]()
Ja z tego zrozumiałem tyle, że jeżeli przyjdzie się tak aż długo czekać na to spontaniczne piwo, to z dużym prawdopodobieństwem będzie już ciepłe i bez gazu. ![]()
No to ta teoria jest całkiem do dupy, jak serwuje ciepłe piwo… ![]()
Słusznie, bo teoria zakłada również prawdopodobieństwo spontanicznego zniknięcia butelki z zimnym piwem. ![]()
Kurna, idę sprawdzić, czy w lodówce nie zniknęło mi moje piwo…
Żeby tylko nie było z tym piwem, jak z kotem Schroedingera!
Ten kot komuś piwo wypija?
Widzisz, powoli zaczynasz kumać. Odsyłam do doświadczenia myślowego Schrödingera o kocie.
Już mnie Bingola odesłał. Ale tu, w pobliżu żadnego kota o tak głupawem imieniu nie ma, a mój piwa nie pija. Na wszelki wypadek przeniese te piwo do komórki… ![]()
Do świronka, jak dawniej ćwiąkano ![]()
Ooo…, Ciebie już wciągło… ![]()
Muszę zmyknąć na pewien czas. Ale to nie ma nic wspólnego z żadnem kotem i innemi teoriami.
Teoretycznie to swiaty rownolegle, podroze w czasie sa do opisania jako model. Czas nie musi plynac w jedna strone, a matematycznie mozesz stworzyc swiaty o nieskonczonej liczbie wymiarow.
Ale my odbieramy rzeczywistosc ograniczona iloscia zmyslow i podlegamy procesowi starzenia sie do tego.
Nie liczac tego, ze wiele bodzcow fizycznych czy chemicznych potrafi dodatkowo zmienic to postrzeganie.
Jest na swiecie wiele rzeczy, spraw czy sytuacji niewyjasnionych, niezrozumialych - te skwarki i kwarki na razie moze zachowuja sie niezgodnie z nasza logika, ale jak powiadaja w kazdym szalenstwie jest metoda ![]()
Ludzie wraz ze swą ogłupiającą nauką, to jedyny poszkodowany na myśleniu, szkodliwy gatunek na naszej Planecie.
Na pewno sa rownolegloboki obiboki.
Stary a nie udowodnili ci istnienia czasoprzestrzeni? W wojsku kazali czyścić korytarz od 18 do kibla…