Jednako, jak praktyka pokazuje, myślimy.
Ja z tego zrozumiałem tyle, że jeżeli przyjdzie się tak aż długo czekać na to spontaniczne piwo, to z dużym prawdopodobieństwem będzie już ciepłe i bez gazu.
No to ta teoria jest całkiem do dupy, jak serwuje ciepłe piwo…
Słusznie, bo teoria zakłada również prawdopodobieństwo spontanicznego zniknięcia butelki z zimnym piwem.
Kurna, idę sprawdzić, czy w lodówce nie zniknęło mi moje piwo…
Żeby tylko nie było z tym piwem, jak z kotem Schroedingera!
Ten kot komuś piwo wypija?
Widzisz, powoli zaczynasz kumać. Odsyłam do doświadczenia myślowego Schrödingera o kocie.
Już mnie Bingola odesłał. Ale tu, w pobliżu żadnego kota o tak głupawem imieniu nie ma, a mój piwa nie pija. Na wszelki wypadek przeniese te piwo do komórki…
Do świronka, jak dawniej ćwiąkano
Ooo…, Ciebie już wciągło…
Muszę zmyknąć na pewien czas. Ale to nie ma nic wspólnego z żadnem kotem i innemi teoriami.
Teoretycznie to swiaty rownolegle, podroze w czasie sa do opisania jako model. Czas nie musi plynac w jedna strone, a matematycznie mozesz stworzyc swiaty o nieskonczonej liczbie wymiarow.
Ale my odbieramy rzeczywistosc ograniczona iloscia zmyslow i podlegamy procesowi starzenia sie do tego.
Nie liczac tego, ze wiele bodzcow fizycznych czy chemicznych potrafi dodatkowo zmienic to postrzeganie.
Jest na swiecie wiele rzeczy, spraw czy sytuacji niewyjasnionych, niezrozumialych - te skwarki i kwarki na razie moze zachowuja sie niezgodnie z nasza logika, ale jak powiadaja w kazdym szalenstwie jest metoda
Ludzie wraz ze swą ogłupiającą nauką, to jedyny poszkodowany na myśleniu, szkodliwy gatunek na naszej Planecie.
Na pewno sa rownolegloboki obiboki.
Stary a nie udowodnili ci istnienia czasoprzestrzeni? W wojsku kazali czyścić korytarz od 18 do kibla…