De ba ta

W środę nad ranem czasu polskiego (30 września) odbyła się pierwsza debata telewizyjna przez listopadowymi wyborami prezydenckimi w USA między ubiegającym się o reelekcję prezydentem Donaldem Trumpem a kandydatem demokratów Joe Bidenem. Rozmowa szybko przerodziła się w ostrą wymianę zdań, a nawet kłótnię.

Dialog nie należał do najczystszych. Wymijające odpowiedzi, często nie ma temat. Biedny Biden wyglądał na przestraszonego i zdezorientowanego.
W pewnym momencie wypalił:

-Czy ty zamkniesz się człowieku? -

Kogo tymi słowami obraził? Trumpa, czy innych ludzi? :thinking:

Czemu tak nas interesują wybory w USA? Trumpa nasi szanują. Chwali nas za obronność i wojskiem wspiera. Bajden to lewak :wink:

Nie widziałem ale zdziwiony nie jestem.To dla nich typowe.Poprzednim razem jakis murzyn wtargnął do studia,dzisiaj pewnie juz palą samochody i demolują sklepy…
Oblicze postepu i tolernacji,nie mówiąc juz o obliczu demokracji.Dla chołoty to zawsze jest równoznaczne z"wolnością" czyli że"wszystko wolno".
Ale dobrze ze piszesz.Popatrze sobie w piątek na BBC nocą…

American Dream już dawno się skończył.

Nigdy nie lubiłem tej zakłamanej teorii.Ameryka jest wielkosci kontynentu i wszyscy,tak kiedys jak i dzisiaj,notorycznie o tym zapominają.Dla nich,czyli ignorantów,Ameryka to NY i LA.Plus kilkadziesiąt filmów,zapewne komedii i to jeszcze romantycznych :exploding_head:
A prawda jest taka ze w Montanie czy w Wyoming,nikt tego nie slyszał.Podobnie jak murzyn w Luizjanie nie ma pojecia co za świat jest za rogiem…

nie byl pierwszy w tym pomysle
swiego czasu na spokaniu panstw poludniowoametykanschu zyjacy wtedy jeszcze wenezuelski Chavez tak sie rozjazgotal, ze krol hiszpanski w koncu nie wytrzymal i mu powiedzial “porque no te callas” czyli w wolnym tlumaczeniu czemu sie nie zamkniesz. poskutkowalo srednio, ale przez dobry rok byl to jeden z populadniejszych dzwonkow na telefon.

ja to ogladalam w nocy - jak dwie przekupki na targu - nie obrazajac przekupek.
teatrzyk w sam raz pod gust wlasnie tych murzynow czy innych przybyszow z poludnia ci to nie wiedza co w sasiedniej wiosce.

Nie jestem na bieżąco ale ogólnie,od czasu senatora Mc Caine’a,o ile nie przekrecam nazwiska,wszystko ma sie ku gorszemu…

Lepszy lewak niż szaleniec.

Dokłądnie! Trump zachowywał się jak aroganckie dziecko - przerywał Bidenowi raz za razem
KLIK

Debatę jednogłośnie wygrał prowadzący😀

Prowadzacy to zamiast mikrofonu powinien miec bat :wink:

W następnej debacie usłyszymy od Trampka że wyborcy Bidena nie mają amerykańskiej duszy

Nawet któryś z komediantów rzucił tekstem, że debata nie była przerywana reklamami, jedynie Trump przerywał wszystkim co 8 sekund :wink:

4 polubienia