Debata prezydencka 2025

To sie jeszcze okaże.
Z wyjatkiem Trzaskowskiego i troche Holowni reszta jedzie na czymś o okreslilabym populzmem nacjonalistycznym i ludzkiej niewiedzy.
Pomijam ewidente oszolomstwo.

4 polubienia

Jak juz Nawrocki mowi o alkoholu i o zonie to mi sie juz calkiem kojarzy z wiejskim weselem w stodole, jak wujowie sie po pijaku pobili i kazdy mial racje. Przynajmniej tak uwazal. :thinking:
Ale chociaz ciasta byly dobre. Ciekawe, czy policja tez bedzie tzn.czy sie ktos pobije…
I te madrosci wypowiadane mentorskim tonem jak miedzy elegancikami z miasta a wasatymi wujami z ich poczuciem humoru… :sunglasses:

3 polubienia

Ja wam powiem, ze tu by sie jakas ciotka jedna, druga, piatka przydala do odciagniecia ich od siebie, ale na to nie czekajmy, bo to nie nastapi niestety…

1 polubienie

Ale Hołownia pocisnął Stanowskiemu

1 polubienie

Nawrocki chciał wcisnąć Trzaskowskiemu winę za inflację. Jak to oni zwykle. Żadnej refleksji

2 polubienia

update: a nie, dantejskie sceny pod hala to byly na poczatku, czyli policja juz sie wykazala

1 polubienie

Ee tam, tylko trzeba byc jak niedźwiedź

2 polubienia

No i o polskich przedsiebiorcow poza granicmi Nawrocki bedzie dbał? Jak ich dopasc i opodatkować?:stuck_out_tongue_winking_eye:

2 polubienia

Trafil sie dwoch podobnych pyskatych…

2 polubienia

Wtedy nie wiedzialam o czym mowia na tych weselach i teraz tez nie wiem o czym i tak samo maja wszystkich gdzies. Gdyby nie Stanowski, ktory mowi do rzeczy to by sie nawet nie bylo z czego posmiac (zupelnie jak na tamtych weselach)… Ide spac,bo dzieki Wam jakos troche zapomnialam, ze zobaczylam te debate…moze nie bedzie koszmarow… :frowning: :sleeping_bed:

1 polubienie

Wesele na wsi nie jest udane jesli sztachet z płotów nie wyrywaja …

2 polubienia

Stanowski to podstawiony agent PiSu a nie kandydat na prezydenta

Tak samo Marek Jakóbiak

1 polubienie

Nie wiem czy agent czy klaun youtuber?
Czy ci ludzie zdaja sobie sprawe, że to pustoslowie zostanie pustoslowiem?

1 polubienie

Joanna Szeneszyn trochę walnięta ale w sumie może nie aż tak

Stanowski : “głosujcie jakoś tam byle NIE na mnie xd”

1 polubienie

Koniec.
Moje top 3:

1. Hołownia
  2. Trzaskowski
  3. Jakubiak
1 polubienie

Jak dla Mnie Jakóbiak nie wyszedł. Bardziej Biejat

1 polubienie

Ogolnie jestem zniesmaczona.
Ale pozostaje przy Trzaskowskim.
Po Holowni widac obycie przed kamerami.
Zyskal.
Nawrocki to malo sympatyczny bufon. Gral na twardy elektorat az sie na mdlosci zbieralo. O ile gral, a nie zostal zaprogramowany?
Reszta? Walczyla jak mogla o przestrzen życiową :rofl::rofl::rofl:

3 polubienia

Trzaskowski był najbardziej sympatyczny. Reszta skakała sobie do gardeł

Az tak to nie, ale drazni mnie robienie z przyszlego prezydenta specjalisty od wszystkiego,
Jakby nie bylo fachowcow?
Zamiast gadania o swierosci JPII wole myslenie o reformie sluzby zdrowia i energetyce.
Taki drobiazg - tu znowu swiadome chyba wejscie Nawrockiego w kwestii likwidacji jednej z najwiekszych farm wiatrowych w Niemczech. Jak stwierdzil, skonczyly sie dotacje to likwiduja. Tyle w tym prawdy, ze fizycznie bedzie to rozebrane, a na tym miejscu powstaną nowoczesniejsze konstrukcje. Wszystko sie zużywa, a tak skomplikowanego systemu nie da sie “łatac” nowinkami, no moze by sie dalo, ale byloby to nieoplacalne. Akurat niedawno wpadl ni w oko news dotyczacy sprawy. Jak sie o czyms mowi, to trzeba wiedziec o czym .
Nie spdziewalam sie fajerwerkow, ale takiego dna?
zwlaszcza, ze rola prezydenta w biezacym zarzadzaniu panstwem jest mocno ograniczona. Ma prawo weta, odeslania ustaw do trybunalow owszem, co w rozwalonym systemie prawnym pozwala co najwyzej sypac piasek w tryby.
Moze nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo? Debata trwala dluzej, ale w rym zalewie komunałów i deklaracji bez pokrycia widac bylo, ze niektorzy maja jeszcze jakies sensowne propozycje.

1 polubienie