To sie jeszcze okaże.
Z wyjatkiem Trzaskowskiego i troche Holowni reszta jedzie na czymś o okreslilabym populzmem nacjonalistycznym i ludzkiej niewiedzy.
Pomijam ewidente oszolomstwo.
Jak juz Nawrocki mowi o alkoholu i o zonie to mi sie juz calkiem kojarzy z wiejskim weselem w stodole, jak wujowie sie po pijaku pobili i kazdy mial racje. Przynajmniej tak uwazal.
Ale chociaz ciasta byly dobre. Ciekawe, czy policja tez bedzie tzn.czy sie ktos pobije…
I te madrosci wypowiadane mentorskim tonem jak miedzy elegancikami z miasta a wasatymi wujami z ich poczuciem humoru…
Ja wam powiem, ze tu by sie jakas ciotka jedna, druga, piatka przydala do odciagniecia ich od siebie, ale na to nie czekajmy, bo to nie nastapi niestety…
Ale Hołownia pocisnął Stanowskiemu
Nawrocki chciał wcisnąć Trzaskowskiemu winę za inflację. Jak to oni zwykle. Żadnej refleksji
update: a nie, dantejskie sceny pod hala to byly na poczatku, czyli policja juz sie wykazala
No i o polskich przedsiebiorcow poza granicmi Nawrocki bedzie dbał? Jak ich dopasc i opodatkować?
Trafil sie dwoch podobnych pyskatych…
Wtedy nie wiedzialam o czym mowia na tych weselach i teraz tez nie wiem o czym i tak samo maja wszystkich gdzies. Gdyby nie Stanowski, ktory mowi do rzeczy to by sie nawet nie bylo z czego posmiac (zupelnie jak na tamtych weselach)… Ide spac,bo dzieki Wam jakos troche zapomnialam, ze zobaczylam te debate…moze nie bedzie koszmarow…
Wesele na wsi nie jest udane jesli sztachet z płotów nie wyrywaja …
Stanowski to podstawiony agent PiSu a nie kandydat na prezydenta
Tak samo Marek Jakóbiak
Nie wiem czy agent czy klaun youtuber?
Czy ci ludzie zdaja sobie sprawe, że to pustoslowie zostanie pustoslowiem?
Joanna Szeneszyn trochę walnięta ale w sumie może nie aż tak
Stanowski : “głosujcie jakoś tam byle NIE na mnie xd”
Koniec.
Moje top 3:
- Hołownia
- Trzaskowski
- Jakubiak
Jak dla Mnie Jakóbiak nie wyszedł. Bardziej Biejat
Ogolnie jestem zniesmaczona.
Ale pozostaje przy Trzaskowskim.
Po Holowni widac obycie przed kamerami.
Zyskal.
Nawrocki to malo sympatyczny bufon. Gral na twardy elektorat az sie na mdlosci zbieralo. O ile gral, a nie zostal zaprogramowany?
Reszta? Walczyla jak mogla o przestrzen życiową
Trzaskowski był najbardziej sympatyczny. Reszta skakała sobie do gardeł
Az tak to nie, ale drazni mnie robienie z przyszlego prezydenta specjalisty od wszystkiego,
Jakby nie bylo fachowcow?
Zamiast gadania o swierosci JPII wole myslenie o reformie sluzby zdrowia i energetyce.
Taki drobiazg - tu znowu swiadome chyba wejscie Nawrockiego w kwestii likwidacji jednej z najwiekszych farm wiatrowych w Niemczech. Jak stwierdzil, skonczyly sie dotacje to likwiduja. Tyle w tym prawdy, ze fizycznie bedzie to rozebrane, a na tym miejscu powstaną nowoczesniejsze konstrukcje. Wszystko sie zużywa, a tak skomplikowanego systemu nie da sie “łatac” nowinkami, no moze by sie dalo, ale byloby to nieoplacalne. Akurat niedawno wpadl ni w oko news dotyczacy sprawy. Jak sie o czyms mowi, to trzeba wiedziec o czym .
Nie spdziewalam sie fajerwerkow, ale takiego dna?
zwlaszcza, ze rola prezydenta w biezacym zarzadzaniu panstwem jest mocno ograniczona. Ma prawo weta, odeslania ustaw do trybunalow owszem, co w rozwalonym systemie prawnym pozwala co najwyzej sypac piasek w tryby.
Moze nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo? Debata trwala dluzej, ale w rym zalewie komunałów i deklaracji bez pokrycia widac bylo, ze niektorzy maja jeszcze jakies sensowne propozycje.