Debata prezydencka 2025

Obejrzałem kawałek akurat z Braunem. Tego człowieka powinno się izolować od otoczenia. Takiego antysemickiego i antyeuropejskiego ścieku i nienawiści jaki wylał się z grzecznej na pozór facjaty tego paranoika nie słyszałem od dawna. Coś nieprawdopodobnego. Nawet żonkile wpinane w klapy 19 kwietnia, w dniu rocznicy tragicznego powstania w getcie nazwał “żydowskim szczuciem” czy jakoś tak.

2 polubienia

Nieeee.
Mam dość malpiego gaju

Eeee, czy warto się tak emocjonować, gościu się samozaorał i trzeba go zostawić w spokoju, bo nic i tego z niego nie wyniknie.

2 polubienia

To akurat jedna z nielicznych rzeczy, w których ma rację. To wpinanie kwiatków w ubranie w obliczu ludobójstwa trwającego w Gazie jest więcej niż obrzydliwe.
Sojusznicza wierność i przymykanie oka na barbarzyństwo ściganych za zbrodnie wojenne przez międzynarodowy trybunał aktualnych władz tego państwa, jest jaskrawym przykładem jak obłudna, cyniczna i zwyczajnie obrzydliwa jest polityka.

A co wspólnego mają polscy Żydzi z Warszawskiego Getta z tym co dzieje się w Gazie?

1 polubienie

O to samo chciałem zapytać, ale wolałem sie nie odzywać.

Niewiele maja wspolnego.
Ale sa częścią procesu migracyjnego.i rownie dobrze mozna zapytac czemu padl prad za Pirenejami? I jednak kraje jak Hiszpania czy Portugalia nie wpadly w panike ? Choc ja jestem kłębek nerwów, co tam sie dzieje?
Powstanie w gettcie bylo aktem rozpaczy. Gaza i ogólnie Izrael? Tam nikt z nikim nie chce rozmawiac?

1 polubienie

Mentzen też odstawił szopkę

Przeciez on , znaczy Mehtzem zahacza o bycie autysta?
Ja nie mam nic przeciwko temu, ze procedury? Ale znakezc przyczyne?

1 polubienie

Mentzen stosuje metodę manipulacji, jak w reklamach, mającą oddziaływać na podświadomość jego wyborców. Stąd to powtarzanie, jak katarynka.
@birbant
Skoro bojkotuje się wszystko co rosyjskie, bo Rosja dopuszcza się zbrodni, czemu ta zasada nie dotyczy też innych państw? Pytanie retoryczne. Trochę już zdaję sobie zdaje sprawę jak działa ten świat.
Poza tym, tak po ludzku jest coś obrzydliwego w tym, że naród, który tak spuszcza się nad własną martyrologią sprzed bardzo wielu lat, robi to samo innym w czasie teraźniejszym. Celebrowanie tej ich martyrologii zrobiło się niesmaczne w obecnym czasie.

Żonkile to symbol pamięci o polskich bohaterach narodowych i nie ma to nic wspólnego z tym co dzieje się dziś. Braun opluwa tych, którzy zasługują na nasz największy szacunek i pamięć. Obłudnie i teatralnie lituje się nad mieszkańcami Gazy kiedy inni robią to naturalnie i z serca. Np, ja. I wielu normalnych ludzi na całym świecie. Trzeba być niezłym kanalią by szukać popularności sposobem Brauna oraz Kaczyńskiego i im podobnych.
Mnie takie postępowanie Brauna nie odpowiada absolutnie lecz nie mam wpływu na to, co podoba się niektórym.

2 polubienia

Debata Hołowni i Biejat na TVN24 i chyba 2 sieci też trwa

Ciekawie jest na kanale zero Stanowskiego na YT. Tam rozmowa z proputinowskim Maciakiem

Zonkil czy narcyzm? To co robi Netanjahu to jest podloscia,
Ale czy obrona jest atak? Moim zdaniem Żydzi zrobił sobie przedsiębiorstwo Holocaust?

Taaa wole tam nie zaglądać bo muchomorami to smierdzi​:grinning_face_with_smiling_eyes::grinning_face_with_smiling_eyes::grinning_face_with_smiling_eyes:

Ach, chcialabym.zeby jyz bylo po wyborach. Ta ksmoanikna przepychanka zaczyna sie robic męcząca. Az strach lodowke otworzyc by ktorys z kandydatow nie wyskoczył!

A ja bym chciała ,żeby ci kandydatki/kandydaci przestali twierdzic, ze swiat zbawią?

1 polubienie

Dziś o godzinie 20 czasu polskiego kolejna debata. W Polsat news. Zabraknie tylko Maciaka. Nie będzie kandydatów na prezydenta tylko będą ludzie z 2 rzędu. Sztabowcy.

Kolego, mi sie juz od tego niedobrze robi.