Minęło 27 lat, kataklizm sie powtórzył, ale ludzka solidarność (z małymi wyjątkami) pozwoli przetrwać. Wzruszyłem sie słuchając znów tego, więc udostępniam
Pomagacie?
Minęło 27 lat, kataklizm sie powtórzył, ale ludzka solidarność (z małymi wyjątkami) pozwoli przetrwać. Wzruszyłem sie słuchając znów tego, więc udostępniam
Pomagacie?
Od wczoraj mam tę piosenkę w głowie.
I jeszcze piosenka Kayah " Prócz Ciebie nic".
Aż się pogubić można,tyle adresów,linków wskakuje nagle na pocztę…
Co do piosenki…Wyszło coś na kształt polskiego,We Are The World i to całkiem niezle!Wyróżniłbym genialne wejście Niemena!
Słyszałem kiedyś opinię że tego typu akcje i piosenki w wydaniu zachodnim,tryskają energią i radością…Nawet jeśli dotyczą głodu…
To oczywiście racja.My mamy jednak inną nieco naturę bo osobiście nie wyobrażam sobie by w obliczu tej czy tamtej powodzi wyskoczyły jakieś Bratanki czy Golce czy Budka Suflera,na fali[sic!] swego groteskowego “tanga”.
Innymi słowy,dobrze że powstała TAKA piosenka.Że rockowy zadzior wziął górę nad telewizyjnym chłamem.
Historia zatacza koło. Woda powoli opada. Słońce zacznie sprzyjać bakteriom w stojących rozlewiskach.
Dużo sił im życzę. Państwo nie pokryje całości remontów
Tego się nie spodziewałam. Interia opublikowała artykuł - dość długi - na temat rozliczania z działalności ekologów. O wielu z tych sytuacji słyszałam i czytałam, ale nie przypuszczałam, że poczytam o tym na tym portalu. Czyżby coś jednak było na rzeczy i dziennikarze już wiedzą, że “ministra” będzie zdymisjonowana?
taka mała dygresja:
Generał Maczek, jedna z wielu trudnych historii polskich dowódców, pilotów, żołnierzy po wojnie. Dobrze, że doczekał docenienia, uznania zasług, szkoda, że tak późno, ale generał Maczek sprzedawca; generał Sosabowski - robotnik, windziarz; piloci polskich dywizjonów nie znajdujący pracy w Anglii… a ci co wrócili? więzienie, wyroki śmierci. Ludzie ludziom
A moj wujek był “szeregowym” pilotem bombowca z eskadry latającej głównie nad Atlantykiem.
Po wojnie został w Anglii,az do śmierci.Wraz z angielska żona,pracowal dla BBC.Posiadal dom z olbrzymim jak na tutejsze warunki, ogrodem…
Żołnierze po wojnie przestają być potrzebni ale losy są bardzo różne.Np. angielscy żołnierze po Waterloo,zostali kompletnie bez niczego i zaciągali się do brygad Simona Bolivara w Ameryce Południowej…
Ci Amerykanie którzy wrócili z Wietnamu…
Nie mówiąc już o sowietach, mordowanych jedynie za to ze byli w niewoli lub widzieli fragment innego świata…
U nas sa zbiorki i w szkole i w parafii we wspolpracy z lokalnymi OSP. Dorzuciłam swoje grosze i produkty. Juz pierwszy transport pojechał.