Dlaczego emeryci narzekaja?

Dzisiaj sie dowiedzialem jak liczone sa podeyzki emerytur:

Wskaznik waloryzacji emerytur jest średnioroczny wskaźnik cen towarów i usług konsumpcyjnych w poprzednim roku kalendarzowym zwiększony o co najmniej 20% realnego wzrostu przeciętnego wynagrodzenia w poprzednim roku kalendarzowym

A wiec emeryci sa calkowicie niewrazliwi na inflacje…

Tymczasem ci socjalisci, antypolscy, sludzy narodu ukrainskiego, elektorat ludzi z podstawowym wyksztalceniem i elektorat emerytow, rusofobicy, hipokryci, podnozki ue i ameryki, zdrajcy sprzedajacy suwerennosc Polski za pozyczki ktorych i tak nie dostali xD, klamcy, propagandysci, dorobkiewicze ze spolek skarbu panstwa, mordercy covidowi

Chca dawac 15 emeryture.
A mlodzi nie maja gdzie mieszkac i wszystkie oszczednosci pozera im dodruk.

Kto popycha ten kraj do przodu? Emeryci czy mlodzi?

Jak bym czytał propagandę rodem z PRL, tylko w inną stronę.

7 polubień

Emeryci których znam a znam wielu nie narzekają na hajs. Narzekają na służbę zdrowia

4 polubienia

Na brak pieniedzy tez narzekaja.
Zwłaszcza po zaliczeniu rundki po prywatnych lekarzach pracujacych na bylym lub obecnym panstwowym sprzęcie. I wykupieniu leków.

4 polubienia

Jak pozbyć się myszy z domu? Skuteczne i humanitarne sposoby, dzięki którym wypędzisz gryzonie (gazeta.pl)

2 polubienia

Wystarczy kot

2 polubienia

A na co komu potrzebni jacyś emeryci?

4 polubienia

Jak nie ma z kim dziecka zostawic? Ale przy obecnym wieku emerytalnym to juz nie dziadkom a pradziadkom podrzucić. :joy:

2 polubienia

Aleś nabljuzgał. Jeśli Polska zdecyduje się być suwerennym krajem sam ze sobą, to następnego dnia może przestać istnieć. Wystarczyło, żeby lewackie oszołomy doszły do władzy, podobne do tych z Brukseli i wtedy wszystko będzie klawo. Oddamy wszystko co mamy, kupimy wszystko w cenach premium od UE jak wiadomo, i wszyscy będą szcześliwi, bo biedni zarazem. I wtedy nawet francuskie Caracale możemy sobie kupić, żeby nam ładnie wyglądały, bo o działanie i ich obsługę to nie ma co myśleć.

1 polubienie

Lewica już rządzi Polską i to od lat…

1 polubienie

A od kiedy kupujemy od UE? Mógłbyś to wyjaśnić? Z tego co ja widzę, Polska kupje w karajach UE, między innymi, bo nie tylko, ale też i sprzedaje.

4 polubienia

A gdzie oni mieszkają? Mam przypuszczenie, że nie w wielkim mieście.

Też nie sądzę, że emeryci narzekają na niedobór pieniędzy, co najwyżej ci wielkomiejscy. Z największą ilością wydatków kojarzy mi się wiek średni.

1 polubienie

W blokach

1 polubienie

Czyli, jak pisze @Devil narzekają na służbę zdrowia.
Mnie też do pasji doprowadza, jak lekarz w prywatnym gabinecie “zaprasza” mnie odpłatnie na np. USG do szpitala w którym ma etat.

5 polubień

W pewnym stopniu masz rację, Może nie tyle nowa lewica, ale sporo postkomusitów mamy “przyjemność” oglądać w TV, czy słuchać w radio.

3 polubienia

U mnie emeryci w kolejce przed gabinetem grają w karty albo warcaby

Może jeść co nie mają …

1 polubienie