To nie biedni.
Mogę cię spytać o coś? Ile par spodni/sukienek i ile Koszulek /bluzek zamówiłaś w ostatnim roku?
Biedni tez tacy są.
Wszystkich winia, za to że niczego nie maja.
A poratujesz to zniszcza.
Takie - dasz palec, zerżrą rękę i zrobią awanturę, ze deseru nie ma.
Okonek niech on się odstosunkuje, bo ja muszę odesłać, bo nie mogę odebrać.
Ja nie mam, nie lubie. ale wszyscy znajomi z Ameryki Poludniowej uzywali metalowych, rzadko kamionki, ale tez z metalowa rurką
Tak miałem podobno srebrną ale kiedyś chyba z śmiecmi wywaliłem.
Srebro tam tanie, choc fatalnej proby, to znaczy prawie żadnej. Możliwe, ze srebrna byla.
Zresztą poza Chińczykami (ale to wynika z historii ich pieniadza) metal ten od dawna specjalnie nie jest ceniony.
Yerba mi nie smakuje jakoś specjalnie
Paskudztwo …
I dość drogie.
Nawet nie wiem. Nigdy nie kupowalam, pare razy mnie poczestowali.
Ale guarany tez nie lubie. Jakos tamtejsze smaki roslin zawierajacych stymulatory kofeinopodobne mi nie odpowiadają.
Yerba nie zawiera kofeiny.
Sorki zawiera ale innąniż kawa
Dlatego pisze kofeinopodobne. Guarana zawiera.
to codeina w czystej postaci. i serce może nie wytrzymać
Nie wiem co jest, bo tych substancji jest duzo. A nie wiem ile tej kodeiny trzeba przyswoić żeby serce padło? Kiedys dzieciakom zapisywali np. przy kokluszu w syropie czy tabletkach i jakoś nie bylo problemu
Nie mowiac o tym, ze długo nawet heroina była uważana za lek.
Niestety wiekszosc z tych substancji ma paskudne skutki uboczne - uzalezniaja, a zbyt dlugie stosowanie niszczy uklad nerwowy
Mialam sytuacje, ze osoba, ktora nigdy w zyciu nie pila herbaty po wypiciu kubka mocnej, czarnej wpadla w stan bliski panice. A kawe to trzy filizanki espresso dziennie.
Ja po takiej kawie, jednej, to bym pewnie z poltorej doby nie spała
Ja po kawie śpię 2 dni
Różne sa reakcje.
Wlasnie uslyszalam w dzienniku, ze w Hiszpanii marihuana stosowana w celach medycznych bedzie legalna
Dla mnie poza walorami dekoracyjnymi wartosci nie ma, a dym ze skręta smierdzi…
Ze złych ocen i tak muszę się spowiadać rodzicom. A z tych na półrocze, to wręcz trzeba pisać: dlaczego takie złe?, co NAUCZYCIEL zrobił, żeby uczeń się nauczył? jak go zachęcił? jakie widzi rozwiązanie problemu Papierologia kwitnie.
Tylko patrzeć jak morderców wypuszcza z więzień bo społeczeństwo nic dla nich nie zrobiło by byli przyzwoici
Jak czytam coś takiego i to na poziomie szkoły to mnie szlag trafia do tego stopnia ze najlepszy humor czy nastrój,ulatuje w sekundę