Wiele osób LGBT wierzy w Boga
Odpowiedź jest prosta - im dalej od kościoła, tym bliżej Boga!
Dziwne…
A moze dlatego, ze Jedraszewski slynie z chciwosci ze szczegolnym umiowaniem zlota?
A tu mu klody perfidnie pod nogi rzucają ?
Sama religia chrześcijańska jest przeciwko LBGT. Niestety, niektórzy ludzie zawyrzają statystyki Kościołowi, że niby religia jest w porządku, a tylko Kościół coś sobie wymyśla.
To nie do konca tak.
Owszem kosciol homoseksualizm odrzuca (choc moze nie tylko, seks jako taki tez podejrzany. Ogolnie spadek po judaizmie, gdzie z wielu wzgledow, podobnie jak jedzenie, czy uzywanie niektorych przedmiotow, koszerny bywal tylko czasem)
W tej chwili religie tracac rzad dusz ze zdwojona sila zagladaja pod koldry, kocyki czy inne przecieradla. Mozliwosc sterowania podstawowymi odruchami i instynktami to potezna bron. Ale jej naduzywanie powoduje skutki czasem odwrotne do zamierzonych.
A mnie zastanawia i przeraza tendencja do odradzania sie roznego rodzaju ruchow faszystowskich. Majacych poparcie kosciola i to zarowno katolickiego jak prawoslawnego. Nie liczac islamu, ktoremu faszyzm byl zawsze bliski.
Jako, ze akcja zawsze powoduje reakcje w koncu moze (i obawiam sie, ze to nastapi) dorowadzic do konfliktu z fanatyzmami komuszymi, pseudoekologicznymi i roznego rodzaju klinicznymi przypadkami mesjanizmu. A dwa szamba zlane razem fiolkami pachniec nie beda.
Akcja rodzi reakcje…A jak myślisz,co prowadzi do radykalizmu i to kazdego,od komuchów po nazistów?
Bo póki pokolenie znające wojny światowe bylo tu i tam,u steru,można bylo używać argumentów i liczyć ze"wróg" je zrozumie.
Dzisiaj odwrotnie.Nikt nie ma pojecia o wojnie i dlatego robi sie czasem niebezpiecznie.Poparcie kościoła nie jest takie jak w latach 30-tych.W końcu jest róznica miedzy Dominikanami a toruńskimi schizmatykami…
Moje dziewczyny wlaśnie wrociły z Grecji.Nawet na Meteorach nie musialy zakladać spodni
???
To chyba nie on…
“Słynie"z tego raczej “flaszka”
Jako jedyny tutaj,przeczytalem"Odzyskać samych siebie”,Jedraszewskiego,z ok. 1993 roku.Tak wiec dyżurny "argument"prześmiewców o nieznajomosci własnej wiary,moge z łatwością odwrócić,tak jak sie odwracalo zdobyte armaty na polu bitwy…
I twierdzę na tej podstawie,ze był on wspanialym czlowiekiem,niezwykle wręcz,inteligentnym znawcą XX-wiecznych trendów filozoficznych,do których,poza Nietzchem,podchodzil z pasją i wielką tolerancją.
Co sie więc stało?
I kiedy?
To chyba “ten przeklęty dar wolności” z której nie tylko homo sovieticus nie potrafi korzystać…
Doganiamy świat tam gdzie zło i łatwizna.A za zródło tej erupcji,ja osobiście uznaje torunską sekte która zagospodarowała sobie czerń i uczyniła z niej siłe…
Nie wycieraj sobie gęby Bogiem w którego nie wierzysz.Dopiero co napisaleś ze Go nie ma.
W Ewangeliach nie ma ani słowa na ten temat, tylko w listach. Co innego stary testament…
Umilowanie zlota ujawnilo sie w calej krasie podczas biskupiej poslugi w Lodzi, biorac poprawke na legendy miejskie? Tez ogromne. Jedraszewski w przeciwienstwie do Głódzia nie jest ostentacyjny. Inny kaliber. Intelektualny tez.
A chciwosc nie wyklucza inteligencji i erudycji.
Ale jak wiesz, Jedraszewski moja sympatia sie ni cieszy (co pewnie malo go obchodzi) i zdazyl niestetety odejsc dosc daleko z tym co mowi teraz od tego co pisal w czasach poznanskich.
Mysle, ze pobyt w wielokulturowej i dosc lewoskretnej Lodzi mial na niego fatalny wplyw.
W kazdym razie moim zdaniem jego miejsce jest raczej w dziale filozofia a nie wprowadzanie tejze w zycie? Metoda slonia w składzie porcelany.
Och,bardzo obchodzi bo upadek czlowieka,moze nie jest fascynujący ale wiedziec warto!
A czy obchodzi etatowych tutejszych"plujów",to juz nie moja bajka.
Ja wiem ze ten obraz mozna namalowac używając kolorów a nie jak czarno bialy.Pluje sobie tego trudu nie zadają.
Ciekawe jest to co piszesz o"lewoskretnej Łodzi".Kto wie?
W Poznaniu tego nie bylo tak jak nie bylo entuzjastów np.Pisludskiego…A to tylko circa 250 km.
W sumie,nawet zabawne…
Jak i to ze za mlodu,Jędraszewski wyglądal jak,pisz wymaluj…John Gielgud
No tak bo wiele osob homo wierzy w Boga, ale kosciol boi sie ideologi lgbt a nie ludzi z inną orientacją
Nie istnieje żadna “ideologia LGBT”
To są tematy sprowadzające się do jednego:
“Ilu ludzi powinno zamieszkiwać ZIEMIĘ?”
Dlatego już trwają zaawansowane prace nad sposobami wysyłania chętnych na Marsa…
Za blisko… Jeszcze gotowi wrócić
KARMA WRACA…
Dobra wiec moze ktos tak nazywa pewien ruch, pewne zmiany mające to i to na celu…
A koty czasem zwracaja karmę
Kot zawsze wybiera “własną ścieżkę”
/jak mi cos nie smakuje ,to nie jem ,a kot zwraca ? /
No niezupelnie.
Kot zwykle ma wyczucie co mu moze zaszkodzic (wyjatek czesto stanowią dekoracje swiateczne i pochodne)
A co do tych wlasnych sciezek?
Wszystkie prowadzą do ulubionego fotela panciostwa.