Dlaczego lewica nie walczy o prawa mężczyzn?

Mężczyźni nie są gwałceni, nie rodzą dzieci, więcej zarabiają i z reguły nie są bici w domu.
I to wystarczy?

W aktualnej Lewicy tylko jedna osoba jest coś warta, pani Biejat. Reszta zadziwiająco zgłupiała.

5 polubień

Gwałty na mężczyznach nie są praktycznie zgłaszane, ale zdarzają się. Przemoc fizyczna i psychiczna wobec mężczyzn okazuje się, że jest jej sporo, oczywiście również prawie nie zgłaszana.

7 polubień

Mezczyzn tez sa gwalceni. A dzieci? Sytem nie przewiduje zostawienia taty zamiast z nieodpowiedzialna matką?
Prao jest ustawione tak, ze samotna kobieta jest gorsej sytuacji, bo z pracą bywa krucho i na ogół mniej płacą.
Poza tm o jakiej lewicy piszesz? Rozsądna, taka bardziej socjalistyczna, nie wychowana na komuszych ideach? Walczy o wszystkich slabszych. Nawel kocięta :laughing: :smiling_cat_with_heart_eyes:

1 polubienie

Wstyd?

1 polubienie

Bo utarty schemat głosi ze my wszystkie możliwe prawa mamy.Tymczasem sprawa coraz bardziej się “kołysze"a władza absolutna mężczyzn ogranicza się do islamskiego bandytyzmu domowego, indyjskich zbrodni rytualnych i bycia kretynem"macho” w republikach bananowych.To tak w skrócie.
A u nas…Mężczyzni mogliby [i powinni!!!] uchwycić się szwankujących praw ojca.
A to że nie rodzą?Maja być przepraszam, za to karani?Czy wystarczy ze ignorowani? :thinking:
Z tymi zarobkami to także rozmaicie bywa.Akurat w mediach, w moich aktywnych latach, kobiety zarabiały tak samo albo i więcej.Natomiast o WIELE więcej zarabiały w reklamie.
Nie mówiąc już o paniach prezes wszelkich wyobrażalnych"spółek"jakie się wtedy pojawiały.Nie jest to więc sprawa oczywista i praca oraz pensja nie ogranicza się do rozpatrywania tylko wybranych aby dopasować do z góry założonej tezy.

2 polubienia

Chłopie gdzie Ty żyjesz? W odizolowanym od rzeczywistości Sosnowcu :thinking:

1 polubienie

Sprawa jest bardziej złożona, bo ponoć kobiety zyskują swoje prawa kosztem mężczyzn.

Jarek a to nie pani Biejat zapytana o zrównanie wieku emerytalnego kobiet i mężczyzn stwierdziła że to zbędne? Pytam bo mogę się mylić?

Biejat popiera obniżenie wieku emerytalnego dla mężczyzn.
:zany_face::flexed_biceps:

To która była przeciw?

Tego, akurat nie wyłapałem. Ale podobały mi się jej niektóre tezy. Zresztą, moja opinia nie jest miarodajna, bo nie znam całokształtu jej wypowiedzi. Jest na pewno twarda, byłaby dobrym prezydentem ze swoim zdaniem.

2 polubienia

Może i by była ale Polska nie jest na to gotowa. Jeszcze czujemy absmak po Ogórek.

1 polubienie

To przeciwieństwo tej Ogórki. Niejaki Miller Ogórkę wpychał…, może i popychał…? :thinking:

2 polubienia

Popychał to niejeden ale po wyborach ten ogórek się skisił. Nie myl z zakisił.

1 polubienie

Absolutnie się z tym nie zgadzam! Żeby zgłupieć, trzeba przedtem być choć odrobinę mądrym … :sweat_smile:

3 polubienia

@Devil Wypierd…j konfederacki pisowcu z tym zaściankowym ciemnogrodem. Światła lewica już dawno naukowo udowodniła, że mężczyźni rodzą dzieci! :zany_face:

3 polubienia

Kto ją wymyśił, tą Żukowską?

2 polubienia

Kto ją tam wie …?

1 polubienie