Pierwszy od… nie wiem kiedy polski horror. Na dodatek slasher (morderca i potykające się o wszystko, uciekające ofiary):
Piękne mlode aktorki dla których zapewne obejrzę ten film. Z Rodzinki.pl
Dlaczego polskie kino ma tak mało horrorów? Jaki ostatnio dobry horror widzieliście?
Ostatnio ten oglądałem. Polski film zakręcony w 3 du… Nie każdemu takie coś odpowiada. Ja obejrzałem do końca. Uwaga wrażliwi, chłopcy klną jak szewcy!
Prawdę mówiąc, to po Ptakach Hitchocka nie miałem farta na dobry horror. To, co oglądałem, wszystko nudne i przewidywalne do bólu.
Tak, że nie martwi mnie brak horrorów polskich.
Horror to my możemy mieć w innej dziedzinie.
Biorąc pod uwagę budżet, jakim zwykle dysponuje polskie kino i ogólnie poziom większości mainstreamowych filmów w PL, całe szczęście, bo to mogłoby być gorsze niż polskie komedie romantyczne.
A ostatnio widziałam chyba “Noc oczyszczenia” (tę pierwszą), trochę horror, trochę thriller, trochę sf, średnio inteligentne, ale z ciekawym, odjechanym pomysłem kino klasy B, dość znany tytuł.
Noc oczyszczenia to nie horror raczej. Widziałem całą trylogie i podobało mi sie. A nawet dało do myślenia. Jedna noc w roku kiedy możesz być bezkarna…
Wiem, to w ogóle starsznie wymieszany gatunkowo fil, nawet elementów czarnej komedii tam nie brakuje, można też coś podciągać lekko pod film psychologiczny, ale coś z horroru (typu slasher) też na pewno ma.
Z mniej znanych ale moim zdaniem fajnych - 13 grzechów. Tez daje do myślenia.
Masz spory dług, dziecko w drodze, nie masz pracy. Nagle odbierasz telefon i słyszysz ofertę: dużo hajsu w zamian za 13 zadań. Zadanie 1: zabij muchę. Zadnie drugie: zjedzą tą muchę. Trzecie: Spraw by obce dziecko na ulicy zaczęło płakać. I tak coraz gorzej. Jednocześnie za każdym razem faktycznie dostajesz przelew
Jak dotad,Polska nie ma nic do powiedzenia w tym gatunku a proby w rodzaju Wilczycy,sa oglednie mowiąc,poprawne.Czyli nudne.
Ale to nie wstyd!
Mam w pracy dostep do kanalu Horror movies…Jest to w 90% degrengolada,glupota i impotencja…
I pomyslec ze w latch 60-tych,Anglicy sami byli w stanie za sprawa wytworni Hammer Horror,nakryc czapką reszte swiata!Peter Cushing czy Christopher Lee…
Teraz impotenci leja farbe,tworza jakies debilne monstra i mysla ze to straszy,jak ktos ucieka przez pol filmu w ciemnej piwnicy
Slowo horror jest od circa,20 lat,zdegradowane do poziomu dla…Zostawmy to.
Oglądałem ten film na netflix… Musiałem na dwa razy… Bo wczoraj w polowie zasnąłem… Tego nie dało się oglądać… To powinno mieć kategorie horror dla dzieci/młodzieży… Albo jakąś czarna komedia zalosne… Miałem nadzieję na chociaż coś sredniego… Każda część teksanskiej piły mechanicznej to przy tym arcydzieło nawet patrząc ogólnie a nie tylko w gatunku slasherow xd
Ktoś już widział “W lesie dziś nie zaśnie nikt”?
Recenzje są dobre. Średnio 7/10. Film się udał choć nie jest bez wad. Bawi się konwencją, nie próbuje być na siłę oryginalny. Dobre zdjęcia, muzyka, scenografia. No i posoka
Uwierz mi… Każdy głupi piątek 13stego jest lepszy od tego, bo jest tam KLIMAT i wygląda to poważnie… To polskie to przypomina komedie… Grzech w ogóle przyrównywać nawet ten fontieres do tego czegoś… Nie polecam
I tak obejrzę. To kwestia nastawienia. Mamy wg. większości recenzentów pierwszy udany slasher.
Z tym lepszych to podobno “Niewidzialny człowiek” jest zajebisty. Horror psychologiczny. Więcej napięcia niż krwi ale oceny są bardzo wysokie.