Dlaczego stary testament nie wspomina o dinozaurach?

Ić Ty po raz kolejny Siło Nieczysta! :grin:

2 polubienia

teraz skapowałem, ze to nie o to chodzi, SORRY

2 polubienia

Nic się nie stało… Piwo postawisz i zapomnę…

1 polubienie

Przewróciło się :thinking:

2 polubienia

No to se nie wypijesz…

Dobra, przecie że sie swoim podzielę…

Ale nastepnym razem nie żongluj butelkami…

Prostując moją odpowiedź, pożongluję butelkami.

Jasne. Proszę bardzo.

1 polubienie

:grin:

Musi Ci moj usmiechniety ryj tym razem wystarczyć…

Ciekawe, kto dostrzeże tu wpływ tego paskudnego niemieckiego w tym zdaniu…

Jak MUSS, to MUSS.

1 polubienie

Masę materii nadają.

1 polubienie

Bo tam nie była ważna fauna i flora a rody prowadzące do Jezusa… Natomiast przy opisie powstaniu świata było o potworach morskich… no i byli giganci…ale czy oni się zaliczają do dinozaurów (?) :thinking: :rofl:

1 polubienie

Cześć Radomiła! Wieki temu Cię nie widziałem!

W końcu ktoś wspomniał o gigantach! Chociaż staram się temat szeroko objąć, jak się da, to z tymi gigantami mam jednak spory dylemat …

Dzisiaj dotarłam do maila od @Aekimt, więc na moment wpadłam :wink:
No temat gigantów jest ciekawy. Zastanawiało mnie kiedyś, czy faktycznie gdzieś odnaleźli te olbrzymie kości…niby jest jakiś dokument :thinking: No ale nie drążyłam tego, czy prawda to, czy nie… Jak dla mnie, to byli, czy nie byli nie robi różnicy, bo w moim życiu to i tak nic nie zmieni :grin:

1 polubienie

Nie znam żadnego dokumentu, który byłby w pełni wiarygodny, ale akurat to nie w tym problem.

Jeśli chodzi o ludzi gigantów, to po prostu fizyczne właściwości kości by nie pozwoliły, by takie istoty żyły. Kości, przypatrz się na te szkielety, mam tu na myśli kości uda i podudzia, pod ciężarem wyższych partii ciała by popękały. Zdjęcia i filmy widziałem, ale jak wspomniałem, nie są przekonujące.
Jednak chętnie wysłucham innych, nawet przeciwstawnych opinii.